(27) kommenttia

HUS: Rajoituksia jopa tiukennettava – Myös Kirkkonummella tartuntaluku nousee kohti viime vuoden huippua

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS otti keskiviikkona vahvasti kantaa koronatartuntatilanteeseen ja keskusteluun rajoituksista, joiden jatkosta pitää päättää myös kunnissa pian.

HUS:n mukaan tautitilanne pahenee Uudellamaalla ja lähenee koko maakunnan alueella viime vuoden pahimpia viikkolukuja.

Ainakin nykyiset rajoitukset pitäisi HUS:n mukaan pitää ennallaan maaliskuun alusta lähtien tai jopa kiristää niitä.

HUS on esittänyt, että enintään 10 henkilön kokoontumisrajoitus pitäisi laskea Uudellamaalla 6 henkilöön. Päätöksen asiassa tekee aluehallintovirasto.

Kunnissa kuten Kirkkonummella nykyiset rajoitukset ovat voimassa tämän kuun loppuun.

Tartuntatilanne on pahentunut viime viikot erityisesti pääkaupunkiseudulla, mutta myös joissakin kehyskunnissa kuten Järvenpäässä, Keravalla ja Tuusulassa.

Kirkkonummella ei tartuntatilanteessa ole tullut isoa hyppäystä. Tartuntojen määrä lähestyy kuitenkin viime vuoden lopun tilannetta, jolloin nykyisiin rajoituksiin ryhdyttiin.

Ilmaantuvuus (tartunnat/100 00 asukasta) kahden viime viikon aikana on Kirkkonummella noin 84. Luku oli pahimmillaan marraskuussa hieman yli 100.

Espoon ilmaantuvuusluku on nyt noin 134, Helsingissä 245 ja Vantaalla yli 300.

Järvenpäässä ilmaantuvuus on noin 278, Keravalla 188, Tuusulassa 181, Nurmijärvellä 92 ja Vihdissä 75.

Kirkkonummella ei keskiviikkona THL:n rekisterissä raportoitu yhtään uutta tartuntaa, tiistaina kerrottiin 3 uudesta tartunnasta. Kahdessa viikossa tartuntoja on ollut 34.

HUS varoittaa erityisesti virusmuunnoksen uhasta, joka näyttää aiheuttavan laajoja tartuntaketjuja. HUS:n mielestä virusmuunnokset eivät tule enää pelkästään ulkomailta, vaan virusmuunnoksia on ympäri maata.  

(27) kommenttia
Kommentit (27)

Kommentit (27)

Luulisi sinun Jumalaan uskova tietävän mitä lähimmäisen rakkaus on! Ei tieten tahtoen vaaranneta muita.. Vai ulottuuko rakkautesi vain lähipiiriin..
Valikoiva usko näköjään..
Mikähän uskontokunta se on joka ei usko antaa elämänsä Herran haltuun eikä usko suojaomiin
Uskomatonta
Sanotaan, että tilanne on vakava.
Tosi ikävää, mutta eihän tauti ole vielä ryöstäytynyt käsitä, siten että olisi sairaalat ja teho-osatot täyttyneet. Ninhän kävi Italiassa ja Espanjassa mutamissa paikoissa viime vuoden alkupuolella. Armeja joutui avuksi rahtaamaan ruumiita hautausmaille.
Vaikuttaakos rokotus sitten niin pajon, että aisoissa saadaan pysymään virus.
nim. jäämme odottamaan miksi tilanne nyt kehittyy
Vastuuttomat aiheuttavat vielä koko yhteiskunnan sulkemisen pakosta ja hyvin pian. Sairaanhoito joutuu katastrofaaliseen tilaan ja tuho tulee olemaan kestämätön. Uskokaa nyt vihdoin, tauti ei ole mikään "kesäflunssa". Torjuntatoimet ovat aivan yksinkertaisia, helppoja ja halpoja.
Deadzone
Ei me maskittomat kaikki tyhmiä olla, mutta itsekkäitä ehkä, minä ainakin! Katsos kun jokainen on oman onnensa seppä tässäkin asiassa. Ystäviä ja läheisiä toki suojellaan ja autetaan, koko maailmaa ei aleta kollektiivisesti varjelemaan. Ja vaikka tyhmiä tai itsekkäitä ollaankin, niin lukea sentään osataan. THL:n sivuilla meinaan sanotaan: "Kasvomaski ei ole varsinainen hengityksensuojain, eikä se suojaa tehokkaasti käyttäjäänsä. Kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti." Huomatkaa sanat: "ei suojaa tehokkaasti" ja "osittain". En tiedä saako tähän linkittää, niin hakekaa itse THL:n sivulta jos ette usko.
Uskon Jumalaan, toiset naamarätteihin
Terveyskeskuksen aulan täti voisi tulla Cittariin ohjeistamaan tyhmiä ihmisiä.. Kädet desiin ja maski naamaan:)
Maskikyylä
Maaliskuun alusta on avattavauimahali ,raioitetusti !
Vanhuksille ja vammaisille ,Kyllä
me saadan asiakasmäärä pysymään juuri sopivan henkilömäärän ej riski on suurempi
kun kaupassa käynti .
AZALEA ! Tavataan saunassa !
Minkä takia uimahalli on pakko pitää suljettuna? Kun kaljapbit ja ravintolat ja monta muuta paikka
saa olla auki ? Ej uimahalli ole mikään koronapesä,päin vastoin
Korona bakteri ei siedä saunanlämpöä ja kloratussa allasvedessä se kuolee heti!
Säädetään vähän käviöitten määrä
ja avataan uimahalli !
Pelko pois ! rohkeesti Saunaan !
Pitäisi kauppojen auloissa olla joku neuvomassa maskinkäytöstä niin paljon lukutaidottomia
Anonyymi
Hyvä heti kommentoija just asiaa kunpa muutkin kuuntelisivat huoh.....
?
En ymmärrä näitä kommentteja siitä, että pitäisi lopettaa varotoimet. Ne, joiden tiedän sairastaneen koronan, yht 10 hlö, kaksi on kuollut, muutama selvinnyt sairaalassa, kaksi päässyt päänsäryllä, kolme ollut kaksi viikkoa kovassa 39 asteen kuumeessa ja yksi hengästynyt pelkästä kävelystä kodissaan. Kukaan ei jälkeenpäin toivo taudin tarttuvan muihin.
Suomessa ja ulkomailla
Kannatan Heti-kommentoijaa:) Ihme lepsua toimintaa.. Kun ei hyvällä saada kansalaisia kuriin, niin sitten pahalla niin sanotusti!!
Kuria
Ei tarvitse ihmetellä jos maaltamuuttotausset ovat koronassa koska heitä ei koske maskipakko vallankaan cittarissa viruslinkoja.
Ei ihme
Liian lepsua ollut toiminta tässä sitä nyt ollaan reikäpäiden maassa. Minulla on yksi ainoa toive että ne jotka ovat syypäitä tähän saavat kokea itse miltä tuntuu vetää happea kun sitä ei saa tai miltä tuntuu kun sanotaan yhtä kuin lause ei voitu enää tehdä mitään...ja tämä koskee myös nuoria ja nimenomaan niin koska vanhuksia rokotetaan jo onneksi sillä sairaat ja vanhukset ovat joutuneet sen pahimman taakan kantamaan ja sairaalahenkilökunta ja reikäpäät itkee että kun ei voi tehdä sitä eikä tätä ihan älytöntä


Fakta
Kapakat kiinni, ulkonaliikkumiskielto klo 21.00 jälkeen, etätyö pakolliseksi niille ketkä voivat, maskipakko, määrätty määrä ihmisiä julkisille paikoille ja tiloihin jne. Matkustaminen seis, rajat kiinni. Näin muut maat ovat saaneet koronan kuriin niin mekin jos kerran sitä halusivat monet kun eivät muuten tajua
Heti
Tiukemmat rajoitukset käyttöön liian lepsua.
Huolestuttava suuntaus
Tuskinpa kesään mennessä on vielä rokotettu kahteen kertaan, lisäksi muunnokset heikentävät rokotteiden tehoja. Tiukat sulut vaan..
Rajoitukset peliin vaan..
Rajoittamattomaan elämään siirtymiselle pitäisi nyt antaa päivämäärä esim. 1.6.2021. Sen jälkeen kaikki olisi taas sallittua. Kaikki riskiryhmät ja moni muukin on siihen mennessä rokotettu. Se on selvää että moni tulee siltä viruksen vielä saamaan vuosien saatossa ja jotku jopa kuolemaan siihen. Sekin on täysin luonnollista ja kuuluu elämään. Emme pysty suojelemaan kaikkia kaikelta. Sekin kuuluu asiaan. Elämä on riski. Hyvä niin.
Jorvaksen Tupac
Nykyisellä rokotustahdilla virus on yhteiskunnassamme vuosia. Monilla ei ole enää taloudellisesti mahdollisuutta noudattaa rajoituksia. Kun rajoitukset ovat vielä erittäin epäsuhtaisia (esim. aikuisten ryhmäliikuntaa ei voi harrastaa edes ulkona, mutta baareissa voi olla yhdessä sisällä), niin ei ole ihme, että ihmisten usko rajoitusten järkevyyteen ja oikeudenmukaisuuteen horjuu...
Anonyymi
Kuulemma virus on kurittanut jostain kummallisesta syystä eniten ulkomaalaistausta väkeä pääkaupunkiseudulla eli kantaväestöllä ei pitäisi olla suurta huolta mikäli pitää aiempaa suurempaa etäisyyttä kyseiseen väkeen...onko näin?
Uffe J.
Uskomatonta vastuuttomuutta vanha virsi sinulta!! Tartuntojen leviäminen sinunlaisten syytä, jos kaikki olisivat noudattaneet alusta alkaen annettuja ohjeita ei oltaisiin tässä!!! Normaalit ihmiset kestävät kyllä rajoituksia, oman navan ympärillä pyörivät eivät :(
Höpö, höpö
Korona on tullut jäädäkseen kuten kausi-influenssat. Opittava elämään tämän kanssa. Rajoille koronapassi velvoite, tauti leviää ulkomailta.
Tomppa
Rajoitukset pois vaan ja palataan normaaliin, viruksia ei voi piilotella loputtomiin. HUS on povannut maailmanloppua jo keväästä saakka, ei ole enää uskottavaa!
Vanha virsi
Moni ei enään jaksa tätä. Itsellä useita aikuisia kavereita, jotka eivät jaksa enään välittää. Kulkevat ilman maskeja ja käyttäytyvät kuin ennen. Tämä virus jää ikuisesti pyörimään tänne, niin kuin muutkin kausivirukset. Peli on sen suhteen menetetty, että se saataisiin kokonaan tukahdutettua. Tällä varmaan äitimaa vain yrittää saada tämän ylikansoitetun maapallon pysymään hengissä.
Minä vain
Päiväkotiin jotkut vanhemmat tuovat edelleen lapsia sisätiloihin ilman maskia!!!!!!
Järki hoi
Joo homma leviää taas käsiin, juuri kukaan ei desinfioi käsiään esim. Cittarissa ja keskustan Salessa! Monelta puuttuu maski! Kapakat kiinni vaan ja muu epäolennainen juttu. Tulossa 3 vkon lomaputki, joka räjäyttää tartunnat ylös:(
Tiukennukset peliin..
Koululaiseni kertoi, etteivät hänen kipeänä kuumeessa olleet luokkatoverit ole käyneet koronatestissä. Ihmettelimme yhdessä, miksi eivät. Ovatko vanhemmat haluttomia kantamaan vastuun, parempi, että totuus on piilossa. Moni ajattelee, että elää rajoitusten ja suositusten mukaan, vaikka käy kuntosalilla, kaupoissa, harrastuksissa.
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä