(0) kommenttia

Huippunopeaa kännykkäverkkoa testataan Jorvaksessa − 5G tuo taskuun uudet palvelut, mutta vaatii uudet puhelimet

Kirkkonummen Jorvaksessa toimii erikoisluvalla tukiasema, jolla Ericsson ja DNA testaavat uuden sukupolven 5G-kännykkäverkkoa. Uusi verkko nostaa taas nopeudet ja datamäärät uudelle tasolle.

Suomessa kuten ympäri maailmaa valmistaudutaan siirtymään 5G-verkon käyttöön. Varsinkin teleoperaattorit ja verkkoyhtiöt markkinoivat uutta verkkoa jälleen mullistavaksi.

Siirtymistä 4G:stä pykälää korkeammalle on verrattu samaan kuin siirrytään kuparikaapelista valokuituun. Datamäärät nousevat huomattavasti ja nopeus kasvaa.

DNA ja Ericsson testaavat 5G-verkon kyvykkyyksiä Kirkkonummella, jossa ruotsalaisen Ericssonin Suomen-toiminnot pääosin ovat.

Meneillään olevat testit ovat jatkoa runsaan vuoden takaisille 5G-testille, ja niiden päätavoitteena on testata muun muassa 5G:n mahdollistamia palveluita ja kuuluvuusaluetta.

Bittilukuina yhtiöt kertovat, että testeissä on mitattu 3,5 Gigahertsin taajuuden huippunopeuslukemat 1,5 Gbps.

5G-verkosta kohistaan ympäri maailmaa paljon, vaikka moni kuluttaja on juuri päässyt 4G-verkkoon kännykällään tai muulla päätelaitteellaan.

Suomessa 5G-verkko on kaupallisessa käytössä ehkä ensi vuonna. Liikenneviraston on tarkoitus huutokaupata taajuudet vielä tänä vuonna.

Uusi verkko vaatii myös uudet älypuhelimet. Niitä uskotaan tulevan markkinoille laajassa mitassa parin vuoden sisällä.

− Uusien kehitysaskelien ottaminen ja teknologian sekä uusien palveluiden testaaminen on välttämätöntä, jotta Suomesta tulee 5G-teknologian kärkimaa, toteaa Viestintäviraston pääjohtaja Kirsi Karlamaa.

− Suomi on 5G käyttöönotossa maailman ensimmäisten joukossa ja syystäkin, suomalaiset ovat maailman innokkaimpia mobiilidatan käyttäjiä, sanoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä