(8) kommenttia

Huippuarkkitehdin suunnittelemalla seurakuntatalolla edessä miljoonaremontti − talon purkamistakin on mietitty

Kirkkonummen seurakuntatalo on seissyt Pappilanmällä jo lähes 35 vuotta.

Kirkkonummen seurakuntatalo on mittavan remontin tarpeessa. Seurakuntayhtymä on selvittänyt monia vaihtoehtoja, yhtenä myös koko rakennuksen purkaminen.

Kirkkonummen kirkkoneuvosto on päätynyt esittämään, että lähes 35 vuotta vanha rakennus peruskorjataan. Neuvosto päätti asiasta äänestäen 9-2. Vastaehdotuksena oli talon purkaminen.

Peruskorjaus ja taloon suunniteltu pieni 70 neliön laajennus maksaa arviolta 7,5 miljoonaa euroa. Seurakuntayhtymä joutuu rahoittamaan hankkeen lähes kokonaan lainalla.

Peruskorjaushanketta on jouduttu kiirehtimään rakennuksessa esiintyneiden sisäilmaongelmien takia.

Talossa on tehty laajoja tutkimuksia ja niiden mukaan tiloja voidaan käyttää vielä työ-ja kokoontumistiloina.

Jos seurakuntatalossa olisi tehty vain sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi tehtävät välttämättömät korjaukset, olisivat kustannukset olleet noin 1,7 miljoonaa euroa.

Seurakuntatalon isoa laajennusta on myös selvitetty. Noin 800 neliön lisätilat olisivat nostaneet koko hankkeen kustannukset yli 10:een miljoonaan euroon.

Seurakuntatalo on valmistunut vuonna 1983. Rakennuksen on suunnitellut akateemikko, arkkitehti SAFA Juha Leiviskä, joka on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisarkkitehdeista.

Rakennuksella on arkkitehtuurista arvoa, joten sille olisi ehkä vaikea saada purkulupaa.

Seurakuntatalon peruskorjaus on Kirkkonummen seurakuntien suurin lähivuosien investointi. Hankkeesta päättää yhteinen kirkkovaltuusto.

Seurakuntatalon remontti voisi alkaa ensi vuoden syksyllä ja jatkua noin 2,5 vuotta.

> Kuusi 8-kerroksista taloa ja 300 uutta asuntoa − seurakunnat ehdottavat Kauppakeskus Kirsikkaan isoa laajennusta (Viisykkönen 16.5.)

> Kirkkonummen vanha pappila on asumiskelvoton miljoonaremontin jälkeen − edes pientä aikaa ei voi olla sisällä (Viisykkönen 5.3.)

> Kirkkonummen pappilan naapuriin voisi tulla uusia asuntoja – vanhoja taloja puretaan jo (Viisykkönen 15.3.2017)

(8) kommenttia

Kommentit (8)

Sivut

Taitaa olla suomen huippuarkkitehdit,Saarinen ja kumppanit.Sadanvuoden välein rempataan ja rakennukset näyttäväkin sentään joltain.
Nih.
Saattaa olla "huippuarkkitehti" mutta rakennussuunnittelusta ei tiedä mitään. Tahtoo kaikki harakanlinnat mätäneä pystyyn. Tämä ei ole ainoa.
entinen maksaja
Huippuarkkitehti, hih. Finlandiatalo heh. Kunnantalo höh. Saas näkee mitä meidän kirjastosta tulee. Eikös herkkusienet viihdy tämän tyyppisissä rakennelmissa. Yrittäjille ihan vaan vihje.
Innovaattori
Kaikissa julkisissa tiloissa ilmanvaihto pitäisi olla päällä kellon ympäri myös viikonloppuisin. Näin tilat tuulettuisivat satapäisten ihmismassojen jäljiltä.
Ikkunat auki
Kyllä tuo rakennus on pienellä ehostuksella varsin käyttökelpoinen, ei väki voi olla missään tapauksessa joka asiassa valittamassa pienistä asioista ja raitista ilmaa saa vaikkapa avaamalla ikkunat välillä...
Smör mamma sentään

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx