(2) kommenttia

HSY valitsi 10 kummikoulua, joista yksi Kirkkonummelta − teemana arjen ympäristöteot

HSY on kehittänyt kouluille opetuspaketin, jossa perehdytään ympäristöasioihin. (arkistokuva: HSY)

Kirkkonummen jätehuoltoa hoitava HSY on valinnut 12. kerran kummikoulut, joissa opetellaan eritysteemoilla jokapäiväisiä ympäristötekoja.

Kirkkonummelta kummikouluksi pääsi hakemusten perusteella Kirkkoharjun koulu. Muut yhdeksän koulua ovat pääkaupunkiseudulta.

Kouluille on tarjolla koko lukuvuodeksi teemat kahdesta kokonaisuudesta: elintärkeä vesi ja kestävä kulutus.

Kouluissa perehdytään veden kiertokulkuun, lähivesien, viemärietikettiin ja vesivastuullisuuteen sekä jätteen määrän vähentämiseen, lajitteluun ja kohtuullisten kulutusvalintojen opetteluun.

Kummikouluohjelmalla pyritään siihen, että vuoden jälkeen oppilailla ja opettajilla on hyvät eväät jatkaa ympäristötyötä sekä koulussa että omassa arjessaan.

HSY tarjoaa kummikouluille valmiita opetussuunnitelman mukaisia oppitunteja ja -materiaaleja sekä koulutusta opettajille.

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Ehdotan että HSY valitsisi Kirkkonummen kunnan eri jaostot kummeikseen.
Kunnan väki pitäisi ensimmäisenä oppia siivoamaan jälkensä projektiensä, huoltotöittensä (niitä joita satunnaisesti tehdään), katu- ja varsinkin metsätöittensä jäljiltä.
Staffan Pettersson
Kirkkoharjun koulun opettajat voisivat sitten pitää huolen myös siitä että käyvät poistamassa Jerikonmäen metsästä kaikki laminoidut rasti lamppunsa! Ne kun ei maadu. Ja niitä on siellä kymmeniä. Jotkut ovat olleet siellä jo vuosia!
Että näin huolehtivat jätteen kierrätys asioista

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx