(6) kommenttia

HSL-lippuihin korotuksia – kunnille iso lasku koronasta, joutuvat tukemaan lipunhintoja yli 60 prosentilla

HSL:n liikennevälineissä on ollut aika hiljaista korona-aikana.

HSL nostaa ensi vuonna lipunhintoja maltillisesti, vaikka joukkoliikenteen tulot ovat romahtaneet tänä vuonna koronaepidemian takia.

Aikuisten 30 vuorokauden kausilippujen hinnat nousevat vuoden 2021 alussa kolmella eurolla. Kerta- ja vuorokausilippujen hintoihin ei tule korotusta lainkaan.

Kirkkonummella ABCD-vyöhykkeen kuukausilipun uusi hinta on 142,70 euroa, jolla voi matkustaa koko HSL-alueella.

Kirkkonummen sisällä D-vyöhykkeen 30 päivän hinta on 62,70 euroa, korotusta on 5 prosenttia.

Hinnankorotukset ovat HSL:n mukaan aika maltillisia verrattuna kuntayhtymän taloustilanteeseen, joka on koronan takia surkea.

Jäsenkuntien joukkoliikennetuen osuus nousee ensi vuonna keskimäärin 64 prosenttiin. Toisin sanoen kunnat joutuvat subventoimaan suurimman osan joukkoliikennematkojen todellisista hinnoista.

Tähän saakka kuntien tukiosuus on pyritty pitämään 50 prosentissa.

Kirkkonummen kunta on budjetoinut tälle vuodelle HSL-tukeen vajaan 6 miljoonaa euroa.

HSL:n lipputulot laahaavat edelleen noin 40 prosenttia vuoden takaisesta.

Myös seuraavalle vuodelle ennakoidaan vaikeuksia, sillä lipputulojen arvioidaan jäävän noin 65 prosenttiin viime vuoden tasosta.

HSL:n hallitus päätti lipunhinnoista tiistaina.

Asiasta äänestettiin. Vastaesityksenä oli, että hintojen korotuksista louvutaan. Äänestys meni tasan 7-7, ja puheenjohtajan kanta ratkaisi.

(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

Lippuhintojen korotukset ymmärrettäviä, jokainen maksakoon itse oman matkustelunsa riipumatta käyttääkö julkista vai omaa autoa. Turhia vuoroja tarpeenkin karsia.
Tompppa
Tottakai ne bussit on tyhjiä, kun reittivalinnat on kyseenalaisia. Jos junalla pääsee puolet nopeammin Helsingin keskustaan, se valitaan.
Pysäkin3minuutinvälein
142,70e kk pelkkä bussilippu!!!!!!

Tuo on niin pöyristyttävää hinta kuin olla ja voi! Helsinki, Espoo ja Vantaa näissä kaupungeissa HSL lippu on asukkaille enemmän kuin puolet halvempi!

On pöyristyttävää että Kirkkonummi ei ole valmis maksamaan riittävän suurta summaa julkisesta liikenteestä jotta asukkaat saisivat lipun huomattavasti halvemmalla.

Kunnalla on varaa rakentaa ties mitä ympäri kylää ja vieläpä moneen kertaan kun ensimmäinen rakentaminen menee joka kerta pieleen. Ja on varaa hankkia pöyristyttävää kallis lamppu rumaan peltirakennukseen.

Mitä tarjottavaa kunnalla on asukkailleen????????? Ja niinkuin kunta mainostaa itseään asukasystävällisenä kuntana. Naurettavuuden huippu.

Kunnassa ei vaan yksinkertaisesti ole mahdollista tai varaa asua ilman omaa autoa. Ja perheessä niitä on oltava useampi.
Kysynpä vaan!
HSL on jatkuvasti ajattanut linjoja lähes tyhjänä tai tyhjänä pääkaupunkiseudulla ennen koronaakin.
Aamusta iltaan vartin välein, ihmisiä busseissa vain parin ruuhkatunnin aikaan.
Koronan alettua vuoroja ei Helsingissä ole karsittu vaan bussit ajavat tyhjinä pitkin päivää.
40 miljoonaa lisätappiota elokuun lopussa entisten päälle.
Yksityiset lomauttavat kun eivät voi maksattaa laskujaan muilla, julkissektori elää varojensa yli, "piikki auki".
Tämä 'vihreä' politiikka on täyttä sirkusta aivan kuten Sortti-asemien lajittelukin jossa kaikki mikä palaa viedään samasta luukusta jätteenpolttouuniin. Asukkaiden lajittelemana kuitenkin ja maksujen noustessa ympäristöverukkeella.
Turhien liikennevuorojen päästöt ei merkitse mitään.
P###rallia asukkaiden laskuun.
Kuntalaanen.
Kirkkonummi voisi pakottaa kaikki yli 500 m päässä pysäkistä asuvat hankkimaan oman bussin ja kuskin liitettäväksi HSL verkostoon. RIITTÄVÄ JOUKKOLIIKENNE Olisi korpikunnassa liikenneruuhkaa tyhjistä busseista. Näin luonto säästyy.
Teppo
On se ihme että lipputulot raahaa perässä. Luulisi että on hyvä bisnesidea säästää kustannuksissa harvoilla ja kaikilla mahdollisilla pysäkeillä pysähtyvillä ajoneuvoilla ja pitää lippujen hinta korkealla.
Kirkkonummi ulos HSL:sta

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx