(14) kommenttia

HSL kysyi Kirkkonummella mielipiteitä − 1.000 vastausta luettiin, mutta päätoiveelle sanottiin jo nyt "ei"

Linja 173 ajaa Matinkylän ja Upinniemen väliä. Matkaaika on runsaan tunnin. (kuva: HSL)

HSL kysyi kirkkonummelaisten mielipiteitä joukkoliikenteen kehittämisestä. Avoimia eli kirjoitettuja vastauksia tuli noin 1 000, ja ne on käyty nyt läpi.

Kysely liittyy bussien liityntäliikenteen kehittämiseen, johon kunta on varannut ensi vuodeksi 300 000 euron määrärahan.

Suurin osa toiveista koski HSL:n mukaan suorien bussiyhteyksien palauttamista Kamppiin.

− Valitettavasti suoria yhteyksiä ei olla palauttamassa ja tämän vaihtoehdon tarkasteleminen on rajattu projektin ulkopuolelle, liityntälinjaston tarkastelublogissa todetaan.

Perusteluna on ensisijaisesti se, ettäei ole taloudellisesti kannattavaa ajaa metron kanssa päällekkäistä bussiliikennettä Helsinkiin saakka.

Länsimetron liityntäliikenne alkoi tämän vuoden alussa. Kirkkonummen seutubussit käyvät kääntymässä Matinkylän metroasemalla.

Espoo onnistui saamaan takaisin joitakin ruuhka-ajan bussilinjoja suoraan Kamppiin kaupungin länsiosista siihen saakka, kunnes metron jatke Kivenlahteen valmistuu.

Kirkkonummellakin on puhuttu paljonkin samasta asiasta, mutta kunta ei lähtenyt vaatimaan suorien bussilinjojen palauttamista. Vaa´assa painaa erityisesti kustannustekijät.

Kirkkonummen liityntälinjaston kehittämisehdotukset valmistuvat alkuvuoteen mennessä.

HSL miettii kyselyn perusteella, miten erityisesti Upinniemestä ja Kantvikistä tulevia linjoja saataisiin muutettua niin, että Ravalsin ja Lindalin kierosta ei tarvitsisi aina tehdä.  

Lisäksi bussiaikatauluissa on HSL:n mukaan havaittu pieniä epäkohtia etenkin liittyen junavaihtojen toimivuuteen Kirkkonummen asemalla.

Veikkolan ja Helsingin välisiin bussiyhteyksiin ei tässä tarkastelussa puututa, koska liikenne ei ole HSL:n hoidossa, vaan bussiyhtiöiden itsensä.

Kirkkonummi maksaa ensi vuonna HSL:lle joukkoliikennetukea noin 5 miljoonaa euroa.

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Irtautuminen hsl:stä ja joukkoliikenne kunnan hoidettavaksi. Myös kuntaliitos Hangon kanssa vakavaan harkintaan.
jalka pois jarrupolkimelta heti
Jälleen kerran haluan muistuttaa että HSL on ihmisiä varten eikä Ihmiset HSL:lää varten. Lopettaisivat tuon OY toiminnan ja siirtäisivät ne johdon bonukset, osingot ja suuret palkat joukkoliikenteen kehittämiseen ja käyttöön. Meillä oli hyvin toimiva joukkoliikenne jota käytettiin laajasti erittäin mielellään ja nyt se on valitettavasti romutettu. Mitäs jos myös kuntapäättäjät vaihtaisivat ne omat pikku volvonsa julkiseen liikenteeseen niin näkisitte missä mennään ja mitä pitäisi kehittää.
Jamppa
Aina vaan jaksaa ihmetellä, että yllätyksenä tuli että länsimetron valmistumisen jälkeen ei busseja kulkisi kamppiin kuin öisin. Selvä asiahan se oli, ei koko hukkaputkea muuten olisi rakennettu. Ihmettelen kyllä sitä, miksi kirkkonummen silloiset päättäjät, jotka veivät kirkkonummen hsl:n, eivät sitä tarpeeksi isosti osanneet kertoa. Eikä kukaan ollut niin kiinnostunut koko hsl:stä ja linjastosta, että olisi nostanut älämölöä.

Kuskit sanoi suoraan että palvelu tulee huonontumaan ja jatkoyhteyksiä ei ole kuin toiveissa, oikeassahan ne oli. Mut sitä on saatu, mitä on tilattu.
alapo
Miks hitossa kysellään?Aivan turhaa touhua,jälleen kerran.
Paavi
Paljonkohan toikin kyselyleikki,taas makso.Eikä mitään hyötyä.
Terminator
Joku Upinniemestä tuleva ja sinne menevä bussi voisi olla koukkaamatta sokeritehtaan kautta.
Huuko
Miksi kunta antaa HSL;n päättää kunnan sisäisistä ja ulkoisista ajoista? Eikö olisi järkevämpää kunnalle palvella omia asukkaitaan ja ostaa kuljetukset toisaalta? Vaikka se maksaisi hieman enemmän.
Uskoisin julkisten liikennepalveluiden käyttäjien kaipaavan edellistä bussisysteemiä, joka palveli meitä eikä vain jotain kasvotonta yritystä.
Oma auto paras auto
Ja taas iki-kirkkonummelainen totuus vahvistuu. Jos ei ole varaa autoon, turha itkeä huonoja liikenneyhteyksiä.
I'm in Love with My Car
Kaikkinensa julkinen liikenne toimii hyvin ja jopa paremmin kuin monessa muussa väkirikkaassa kylässä. Tietty tuo bussien kiertely syrjäkylien kautta saattaa satunnaisesti hieman harmittaa, mutta voihan sen ajan käyttää vaikkapa eväiden tai juomien nauttimiseen....
Anonyymi
Miksiköhän kysytään, jos kuitenkaan ei aiota asioille tehdä mitään. Itse siirryin yksityisautoiluun. Ei vaan ole tässä elämäntilanteessa aikaa ja halua odotella busseja, metroja jne. Oikeastaan, nyt kun talouteen jouduttiin hankkimaan toinenkin auto, jonka kulut ovat melkoiset, on järkevämpää luopua toisesta autosta ja muuttaa Espooseen, jossa työpaikat ovat. Kulut ovat kuitenkin samat ja Espoossa paremmat palvelut.
Kahden auton koukussa
Ja näin Kirkkonummen päättäjät ajavat asukkaidensa asiaa. Oletteko lampaiVita vai leijonia? Ihmettelettekö vielä miksi väestönkasvu kunnassa on hiipumaan päin?

Sehän ei yllätä, että HSL kerää palautetta vain konsultteja työllistääkseen. Eihän sitä kerättyä palautetta silti huomioida tarvitse.
Ärtynyt kuntalainen
Rahat ovat kuin Kankkulan kaivoon heitetty. 5 miljoonaa euroa !! Matkat vaikeutuivat, autojen määrä moottoritiellä ei vähentynyt, päinvastoin. Eikä meitä näennäisestä kyselystä huolimatta kuultu kumminkaan. Monen työpäivät pitenivät näköalakierrosten takia ja moni on jo muuttanut pois unelmiensa asuinpaikasta pystyäkseen pitämään järkevät hoitoajat alle kouluikäisille päiväkodissa. Muuttoliike ulospäin tulee lisääntymään, ei tänne monikaan halua tutustuttuaan julkisen liikenteen heikkoon tasoon.
moottoritie on kuuma
Kyllä kunta taas kerran palvelee asukkaitaan! Ei voi muuta kuin ihmetellä miksi kunnan päättäjät ovat ihmeissään kun syntyvyys ei nouse ja poismuutto liike kasvaa. MIKSIKÖHÄN!!!
Eihän kuntalaisia tarvitse palvella, eihän?
Miksi Rollaattorin kanssa matkustava ei pääse ilmaiseksi?
Olen tavannut kolme eri käytäntöä;
- nousen keskiovesta, ilman rollattoria kuljen liikkuvassa bussissa kuljettalle maksamaan
- kuljettaja sanoo, ettei tarvitse maksaa
- kuljettaja hakee keskitilasta rahat, käy edessä hakemassa lipun ja mahd. vaihtorahat ja tuo ne.
Pisama

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx