(4) kommenttia

HS: Ranta- ja pääradan varrella turvatilanne poikkeaa paljon – Kirkkonummi on selvästi rauhaisampi suunta

Julkisessa keskustelussa nostetaan Kirkkonummella usein esille turvattomana paikkana Galleriakäytävä ja aseman seutu.

Poliisin vuosittain mittaamaan indeksin mukaan yleinen turvallisuustilanne on Helsingin seudun pohjois- ja länsisuunnilla hyvin erilainen.

Katuturvallisuusindeksi viime vuodelta kertoo, että erityisesti pääradan varrella Vantaa, Kerava ja Järvenpää sijoittuvat Suomen kunnista turvallisuuden kannalta heikompaan päähän.

Sen sijaan rantaradan suunnassa tilanne on selvästi parempi puhumattakaan pienemmistä maaseutumaisista kunnista kuten Siuntio ja Inkoo.

Kirkkonummi sijoittuu indeksissä sijalle 227 ja Espoo 223. Helsingin ja Vantaan turvatilanteet ovat selvästi Kirkkonummea ja Espoota heikommat.

Esimerkiksi Inkoo on sijalla 20 Suomen 310 kunnasta eli Inkoo on yksi Suomen turvallisimmista paikkakunnista.

Kirkkonummen viime vuoden katuturvallisuusindeksi oli 109,4 ja Espoossa se oli lähes sama. Kirkkonummen luku oli hieman heikentynyt toissa vuodesta.

Mitä pienempi indeksiluku on, sitä heikompi turvallisuustilanne kunnassa on. Keravalla ja Järvenpäässä indeksi oli 70 ja 80 paikkeilla.

Poliisin mukaan Keski-Uudenmaan heikentyneeseen turvallisuustilanteeseen on iso selittävä tekijä voimakas muuttoliike.

− Hyvinkäälle, Järvenpäähän ja Keravalle muuttaa paljon väkeä. Suurimmalla osalla asukkaista menee hyvin. On kuitenkin pieni määrä asukkaita, joka syrjäytyy yhä pahemmin. Radanvarren kunnissa on tapahtunut laaja-alaista syrjäytymistä, ja syrjäytymisen lisääntyminen liittyy rikollisuuden kasvuun, sanoo ylikomisario Jussi Huhtela Itä-Uudenmaan poliisista Helsingin Sanomissa.

Poliisi tilastoi turvallisuusindeksiin muun muassa pahoinpitelyt, ryöstöt, rattijuopumukset ja vahingonteot ja suhteuttaa ne asukaslukuun. Vakavat rikokset saavat suuremman painoarvon kuin lievemmät.

Indeksi on nimetty katuturvallisuusindeksi, mutta siihen on listattu myös ei-julkisilla paikoilla tehdyt rikokset kuten kodeissa todetut pahoinpitelyt.

> Lue HS:n juttu

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Jos Kirkkonummi pikkukuntana sijoittuu samoille sijoille koko ajan ongelmallisemmaksi muuttuvan Espoon kanssa, niin eipä ole hurraamista.

Ajatus siitä, että ylimitoitettu kuntatalouden menopuoli tasapainotetaan monikulttuurisella muuttovoitolla on aika hassua matematiikkaa ja lisänä tulee tämä turvattomuus.
Lugni
Kerrankin huonoista junayhteyksistä on jotain hyötyä.
Nade
Galleriakäytävään pitäisi asentaa tehokkaampi valaistus sekä lisätä kameravalvontaa.
Atte Immonen
Hyvä, että Kirkkonummi sijoittuu jossain asiassa hyville sijoille... Mutta mielestäni tilanne huononee joka vuosi Kirkkonummella:(
Narkit ja muut sekalaisessa tilassa olevat tyypit haittaavat asiointia keskustassa, asemalla ja Cittarissa!! Näihin paikkoihin olisi syytä saada lisää valvontaa, että maksavat asiakkaat/veronsa hoitavat voivat turvallisesti liikkua julkisilla paikoilla.
Lisää valvontaa..

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä