(5) kommenttia

HS: Kirkkonummella synkät rattijuoppotilastot − yli puolet nauttinut muutakin kuin alkoholia

Kirkkonummella ja Vihdissä on poliisi ottanut selvästi enemmän rattijuoppoja kiinni kuin Uudellamaalla keskimäärin. Kirkkonummella korostuu huumekuskien iso osuus.

Helsingin Sanomat on vertaillut rattijuoppotilastoja ympäri maata kahden ja puolen vuoden aikana. Tilastointi ulottuu viime heinäkuuhun saakka.

Kirkkonummella otettiin vertailun ajankohtana kiinni 367 rattijuoppoa, joista 205 oli huumerattijuopumustapauksia. Huumekuskien osuus on 56 prosenttia.

Asukaslukuun suhteutettuna Kirkkonummella otettiin kiinni 9,4 rattijuppoa 1 000 asukasta kohden. Koko Uudellamaalla vastaava luku on 7,4.

Espoossa kuin myös muissa suurissa kaupungeissa suhdeluku on huomattavasti Kirkkonummea pienempi.

Vihdissä ja Lohjalla rattijuoppotilastot ovat jonkin verran Kirkkonummea synkemmät, kun taas kaikissa muissa kehyskunnissa jäi rattijuoppoudesta kiinni selvästi vähemmän kuljettajia.

Esimerkiksi Tuusulassa, Järvenpäässä, Nurmijärvellä ja Sipoossa rattijuoppojen määrä per 1 000 asukasta oli alle 7:n luokkaa.

Kiinnijääneiden huumekuljettajien määrä on kasvanut kaiken aikaa. Esimerkiksi Kirkkonummella luku on yli tuplaantunut vuosikymmenen alkuun verrattuna.

Poliisi korostaa, että tilasto ei kerro sitä, kuinka paljon minkäkin kunnan asukkaat ajavat päihtyneinä. 

Tilastoihin merkitään kiinnijäämispaikkakunta, ei sitä missä kyseinen henkilö asuu. Jos kunnan poikki on paljon läpikulkuliikennettä, se näkyy myös rattijuoppoustilastoissa.

Erityisen paljon on poliisin mukaan merkitystä valvonnalla.

− Paljastuneiden rattijuopumusten määrä kertoo enemmän poliisin valvonnasta kuin todellisesta tilanteesta tien päällä, kertoo Helsingin liikennevalvonnasta vastaava ylikomisario Jarkko Lehtinen HS:ssa.

> Lue HS:n juttu tästä

(5) kommenttia

Kommentit (5)

Yksinkertainen mutta mahdoton yhtälö nykyisen hallituksen tuella eli - poliiseja valvomaan enemmän se olisi todella tärkeää voisiko esim. joku muukin instanssi alkaa puhalluttamaan ei välttämättä poliisi siitä olisi apua ei muuta oikeutta tarvitsisi olla kuin puhalluttaminen ja senjälkeen poliisi paikalle sekin on parempi kuin ei mitään saahan jossain yrityksissäkin käyttää alkopuhallusta vaikka ei ole poliiseja? Siitä joku korvaus näille henkilöille jotka sitten sitä tekisivät esim. armeijan sotilaspoliisit, vartijat jne. eli poliisille apuvoimia koska heidän resurssinsa ei millään riitä vaikka parhaansa yrittävät kiitos siitä heille. Työskentelisivät aina parina ja oikeus laittaa lukko auton rattiin jos viisari värähtää.
toleranssi
No miten tuo nyt voi olla mahdollista???

Juurihan täällä kirjoitettiin siitä kuinka ihan oli oikein tehty tutkimus siitä kuinka tällä alueella on rikokset laskeneet!!!!!??????
Fake news
tarttis tehrä jotain kyllä se on niin että alkolukot pakolliseksi vaikka valtion tuilla kukahan viisas vähensi liikennepoliisien määrää???? ei peltipoliisi korvaa valvontaa miten kirkkonummelle on nyt tullut tällaista ajotapaa ketkä ajelevat näin kysyn vaan....aikas helppoa arvata...
että näin
Helppoa Espoo/Helsinki ykköstien suunnalta tulla Veikkolan huumekaupan kautta ja jatkaa siitä matkaa Länsiväylän kautta takaisin....
Martti
Lisää löytyy tuosta Toritien parkkikselta lähtijöistä!!!
Kännikuskit yms.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx