(2) kommenttia

HS: Kaasolta jäi yli 8 000 euron ravintolalasku maksamatta − yritti tinkiä summaa pienemmäksi, hovioikeus ei suostunut

Ilmeisesti iloisia hääjuhlia vietettiin kesällä 2016 Hvtträskissä ja lasku jäi piikkiin.

Petostuomion hääjuhlien maksamatta jättämisestä saanut nainen joutuu korvaamaan ravintoloitsijalle koko hääjuhlien laskun. Hovioikeus ei antanut alennusta yli 8 000 euron vahingonkorvaukseen.

Vuonna 1984 syntynyt nainen tuomittiin aiemmin ehdolliseen vankeusrangaistukseen käräjäoikeudessa, kun kesällä 2016 Hvitträskin ravintolassa pidettyjen hääjuhlien jälkipyykkiä selviteltiin.

Kaasona toiminut nainen tarjosi hövelisti ruokaa ja juomaa häävieraille, mutta jätti maksamatta laskun, jota ravintola ei myöhemminkään saanut. Asia vietiin käräjille. (Viisykkönen 31.10.)

Nainen tyytyi käräjäoikeuden tuomioon, mutta yritti saada hovioikeudessa korvausvaatimusta 5 400 euroon.

Korvauksen alentamista nainen perusteli sillä, että ravintolayrityksellä oli hänen mukaansa oikeus tehdä arvonlisäveron osuutta vastaava vähennys sekä luottotappiokirjaukseen perustuva vähennys omassa verotuksessaan.

Hovioikeus ei Helsingin Sanomien mukaan suostunut vaatimukseen ja korvaussumma pysyy ennallaan.

> HS:n juttu

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Porin Matti aikoinaan kiersi ravintoloita, herrasmie pukupäällä, ravatti kaulassa, joi ja söi. Laskun sijaan aina, pyysi soittamaan poliisin paikalle. No meni vuosia ja Matti löytyi likakaivosta kuolleena. (Televisiossa haastateltukin.)
nim. suomalaisen oikeusvaltion mukaisesti
No mutta mitä? Eikö ravintola ymmärä että nainen tarkoitti vain hyvää kun tarjosi viinoja toisille vaikka ei ollut rahaa?
Kaikkea ne asiakkaat yrittävät.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx