(7) kommenttia

Hotellissa joukkoaltistus – tartuntojen jäljitys Kirkkonummella ruuhkautunut, soitto voi viipyä päiviä

Kirkkonummella Hotelli Långvikissa on voinut altistua koronavirukselle useina päivinä. Samaan aikaan paikalla olleita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan.

Kirkkonummen kunnan tartuntatautitiimin mukaan hotellissa on ollut koronaviruksen saanut henkilö seuraavina aikoina:

Långvikin terassilla 17.7. klo 17–18.30, ravintolaillallisella Långvikin ravintolassa 24.7. klo 19-21, aamiaisella ravintolassa 25.7. klo 8.30-9.15 ja Långvikin kylpylän puolella 25.7.klo 10-11.30.

Långvikissa kyseisinä aikoina olleita kehotetaan tarkkailemaan vointia 14 vuorokauden ajan mahdollisesta altistumisesta lähtien ja hakeutumaan herkästi koronatestiin.

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut myös Kirkkonummella tartuntojen nopean kasvun vuoksi.

Sairastuneisiin pyritään olemaan yhteydessä vuorokauden sisällä, mutta nyt nopeasti kiihtyneessä vaiheessa yhteydenotoissa on ollut viiveitä.

Yhteydenotto altistuneisiin saattaa kestää useita päiviä.

Neuvona on: Jos tietää altistuneen, on syytä pidättäytyä ihmisten kohtaamisista.

On syytä pysytellä kotona, pidättäytyä vierailuista ja vieraita ei kannata kutsua.

Myös virallisten kirjallisten karanteenimääräysten tilanne on ruuhkautunut ja niiden laadinnassa on yli viikon jono.

Testiin tulee edelleen hakeutua herkästi ja välittömästi koronaan sopivien oireiden alettua.  Koronavirukseen sairastunut voi olla hyvin lieväoireinen.

> Kirkkonummen tartunnat edelleen selvässä nousussa – käyrä seuraa tarkasti Espoon lukuja Viisykkönen 28.7.)

Kirkkonummella on tällä viikolla todettu 30 tartuntaa. Perjantaina raportoitiin seitsemästä tartunnasta. Viime viikolla oli todettuja tartuntoja yhteensä 33. 

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

"Tolkun ihminen", olet onnekas että läheisesi ei ole kuollut, tai sairastunut koronaan. Tosiasiat näyttävät olevan täysin hukassa, tiedotus ei todellakaan ole turhaa paniikkia. Jos kaikki suhtautuisivat vakavaan pandemiaan samalla lailla kun hra/rva "Tolkku", niin liemessä ollaan vielä pitkään. Sulkutoimet purettiin liian aikaisin, kuten aiemmin mainittiinkin. Harmittaa lasten ja nuorten puolesta jotka ovat syyttömiä aikuisten välinpitämättömyydestä johtuvaan taudin leviämiseen. Minä-minä-minä itsekkyys kostautuu taas syksyllä. Ja muuten, ne hukkuneet ovat pääasiassa keski-ikäisiä tai jo vanhempia miehiä järvisuomesta... tuohan on jo jokavuotista. Darwinismi siis toimii!
Järki käteen
Turhaa paniikkia taas! Riskiryhmät on rokotettu tuplasti ja muustakin kansasta enin osa ainakin kerran. Korona jää luultavammin kiertämään vuoksikausiksi muiden influlenssa- ja hengitystieviruksien tapaan. Meinaako media uutisoida seuraavina vuosina joka ikisen tartunnan ja altistumisen vaikka esim. THL:n Nohynek ja Salminen sanoivat jo heinäkuun alussa, että rokotusten edetessä ei ole ratkaisevaa kuinka monta altistusta tai tartuntaa on vaan se, kuinka moni joutuu sairaalaan tai menehtyy. Alkukesästä on hukkunut paljon enemmän ihmisiä kuin kuollut samassa ajassa koronaan. Ja teholla taisi koronan takia olla perjantaina koko maassa huimat 9 henkilöä.
Tolkun ihminen
@Kiitos jalkapallofanit ja festareilla kävijät, hyvin kirjoitettu. Kyseessä oli tosiaan juuri potkupallo, ei jalkapallo. Valitettavasti Suomi oli aivan väärässä sarjassa, sen verran surkuhupaisan näköistä joukkueen pelailu oli.
Jorma K.
Suomeenkin virusmuunnoksia odotellessa kaaos on pienempi, tosiaan syksyksi voivat hyvinkin joutua, nopeaahan se leviäminen nykyään on. Maailmalla tuntuukin monin paikoin tilanne vaikealta.
Indialaista taitaa olla-, puhuivat jalkapallokatsojilla olleen linja-autolastillisia, kun saapuivat Venäjältä.
Etelä-ameiikkalaisia muunnoksia on myös ja afriikkalaisia todennäköisesti olisi kehittymässä. Omaa suomalaista varianttia saattaa piakin olla, siis puhutaan entistä tarttuvimmista ja vaarallisemmista, kun nämä muuntuvat edelleen ja risteytyvät.
Hallituksen tytöt kertoivat, että kyllä me tästä selviämme, tosi hienosti sanottu.
nim. siihen voi mennä aikaa vielä, herra tietää miten paljon
Miten voi olla mahdollista että puheluihin ei vastata??? Kirkkonummen ns terveyskeskuksessahan tämä tällainen on jatkunut jo vuosia!
Tällainen ei ole suomenlain mukaista, mutta siitähän tuolla ei ole koskaan välitetty.
Siellä henkilökuntakin keskenään puhuu hoidettavien ihmisten asioista ja levittää ne sen jälkeen pitkin kylää. Tästä on kirjallinen näyttö kun on annettu palautetta ja viety asia eteenpäin.
Terveyskeskus vaihdettu
Kiitos jalkapallofanit!!!! Ihan mieletöntä, että halusitte mennä just Venäjälle katsomaan kisoja. Onhan se tärkeää. Nähdä jalkapalloa. Koko kansa terveydellä ei ole väliä, kun vaan just sinä pääsit katsomaan potkupallon perässä juoksemista.
Seuraavaksi voi kiittää kaikkia Hangon regatassa kävijöitä ja muilla festareilla kävijöitä.

Toivon sydämestäni, että koko Suomi laitetaan kiinni.

En arvosta.
Kiitos jalkapallofanit ja festareilla kävijät
Sulkutoimet purettiin aivan liian aikaisin ja nyt ollaan tässä tilanteessa!! Jäljitys laahaa perässä samoin rokotukset hitaita.. Ei hyvää seuraa tästä. Kaaos odottaa syksyllä!!
Kaaos jo valmis!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä