(16) kommenttia

Historian havinaa: Uuden terveyskeskuksen rakentaminen alkoi – näin työt etenevät

Hyvinvointikeskuksen rakentaminen on viimein alkanut Jokiniityssä uimahallin läheisyydessä.

Nykyisen terveyskeskuksen korvaavan Jokiniityn hyvinvointikeskuksen rakennystyöt on aloitettu. Talven mittaan tontilla tehdään maanrakennus- ja stabilointitöitä.

Keskuksen pääurakoitsijana on SRV, jonka mukaan paalutustöihin päästään maaliskuun lopulla, ja ne jatkuvat 3-4 viikkoa.

Sen jälkeen alkavat varsinaiset talonrakennustyöt. Hyvinvointikeskus on valmis keväällä 2022 eli runsaan kahden vuoden kuluttua.

Työmaalla työskennellään SRV:n mukaan arkisin kello 7-20 ja lauantaisin kello 7-16 välisenä aikana.

Keskus on tähän mennessä Kirkkonummen kunnan suurin rakennushanke. Urakoiden arvo on yhtensä 44,5 miljoonaa euroa.

> Hyvinvointikeskukselle valittiin rakentajat ja hinta nousi – SRV sai kolmannen ison urakan Kirkkonummelta (Viisykkönen 24.10.)

Uutta terveyskeskusta on suunniteltu Kirkkonummelle koko tämä vuosituhat.

Alun perin vanha terveyskeskus oli tarkoitus remontoida ja laajentaa. Suunnitelmasta luovuttiin viisi vuotta sitten ja ryhdyttiin valmistelemaan terveyskeskuksen rakentamista kokonaan uuteen paikkaan eli uimahallin pohjoispuolelle. (sijainti katso kartta alla)

Jokiniittyyn siirtyvät kaikki keskustan sosiaali- ja terveyskeskuksessa sijaitsevat palvelut sekä lähes kaikki perusturvan avopalvelut keskustan muista toimipisteistä.

Lisäksi keskukseen muuttaa kunnan hallintohenkilöstö, joka hoitaa soteasioita. Uuteen keskukseen muuttaa noin 340 työntekijää.

> Uutta terveyskeskusta on suunniteltu koko tämä vuosituhat − kunnan suurin hanke saatiin viimein päätettyä (Viisykkönen 13.5.)

Vanha terveyskeskus on tarkoitus purkaa ja kaavoittaa tontti uudelleen mitä todennäköisimmin asunnoiksi.
 


(16) kommenttia
Kommentit (16)

Kommentit (16)

Kun nämä palvelut vielä toistaiseksi kustannetaan yhteisistä varoista ,ei liene suuri miinus , jos joutuu käyttämään hieman omaa viittseliäisyttään saavuttaakseen ne.
Kaikenmaailman öyhöttäjät vain löytävät huonot asiat kaikesta,ei mitään hyvää ja edistyksellistä.Tämä on juuri sitä.
Kohti parempaa
Niinkai se on tehtävä Jokiniitylle mennessäkin,jollei Kelataksi ovelta hae.
voi voi
Kyllä toi matka menee mukavasti rollaattorilla ja muutamalla pussi tai junavaihdolla että onnee vaan
Turvallista matkaa
40 min. julkisilla.ei liene kohtuutonta.
hyvä hanke
40 min.julkisilla Jorviin ei liene kohtuuton vaatimus .Laatu ratkaisee näissäkin asioissa,arvauskeskuksissa tämä ei aina ole kohdalllaan.
hyvä hanke
No toivotaan että pääset pian sinne jorviin kun siellä on niin hyvä olla ja hyvät kulkuyhteydet.
Sinne vaan
Eiköhän se ole hyvä ,että ne petipaikat on siellä Jorvissa,siellähän on myös hoitohenkilöt.Muutamalle mummolle ja papalle tuskin kannattaa mitään omia osastoja ylläpitää.Se on nykyaikaa,isot yksiköt ja homma pelaa.
hyvä hanke
On petipaikat varmaan vaikea saada pois jorvista kun tämä viisas ne väkisin lanseerasi se on jorville kuitenkin hyvä potti
Anonyymi
Miksi purka vanha terveyskeskus se olla hyvä rakennus muhun tarkoitus. Asunnot olla aika paljon jo ja kuka halua asua nain lähellä huva palvelut?
Anonyymi
Vv. Niin mutta petipaikat jäävät edelleen Jorviin. Tämä uusi talo on vain uusi Arvauskeskus ei Sairaala.
Mikään ei muutu.
Onhan toi nyt viisaampi kun jorvi vaikka sinne paikallinen kait kansanedustaja jo väkisin petipaikat ymppäsi kaippa hänkin joskus vanhenee.
Vv
Syöttöliikenteeseen tuskin on tarve muutoksiin,nykyisinkin vuoroväli on n.10 min ja vuoroja pelkästään päiväaikaan n.50,eli eiköhän nyt noista jokunen osu kohdalle.Kelataksit kyllä porskuttaa mummot ja papat hoivaan, jos muutoin ei pääse.
Anonyymi
Liikenteelliseen pussinperään tulee siis uuden Jokirinteen päiväkodin ja Jokirinteen koulun lisäksi terveys- ja sosiaalikeskuksen liikenne. Haastavaa! Ilman omaa autoa liikkuminen vaikeutuu myös. Hankaloittaa esimerkiksi vanhusten asiointia. Onko jo mietitty julkisen liikenteen verkostoja ja reittejä esimerkiksi matkakeskuksesta?
Syöttöliikenne
Ajan kysymys kuinka nopeasti tuokin on sitten homeessa ja ihmiset kärsivät sisäilma ongelmista. Ja niitä odotellessa rakennuttajakin vaihtuu jo useamman kerran sekä rakennukselle tulee hintaa huomattavasti enemmän kuin mitä piti. Näinhän Kirkkonummella kaikki rakennetaan.
Ei tule yllätyksenä
Mikä yhtälö. Kaikki palvelut saman katon alla ja tilaa minimaalisesti.
Ahtautta on tulossa.
Miks ei tilava
Toivottavasti ei tule yhtä huonoa jälkeä kun monissa muissa rakennuksissa täällä, "sattuineista syistä'..
Siitä vaan sitten.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä