(8) kommenttia

Historiallinen päätös: Kirkkonummi hyväksyi Apotin – luvassa uusi it-järjestelmä

Kirkkonummen valtuusto hyväksyi kunnan historian suurimman it-hankkeen yksimielisesti.

Kirkkonummen valtuusto teki harvinaisen yksimielisesti päätöksen mennä mukaan suurten kaupunkien ja HUS:n yhteisen potilastietojärjestelmän Apotin hankintaan.

Kirkkonummi hyväksyi ensimmäisenä Apotin osakkaana järjestelmän hankinnan.

Tarjouskilpailussa Apotin toimittajaksi on valittu yhdysvaltalainen Epic Corporation. Kymmenen vuoden kokonaishinta järjestelmälle on noin 385 miljoonaa euroa.

Apotissa on mukana Kirkkonummen lisäksi Helsinki, Vantaa, Kauniainen ja HUS. Espoon hyppäsi pois Apotti-hankkeesta pari vuotta sitten, mutta harkitsee mukaantuloa uudelleen.

Apotin hankejohtaja Hannu Välimäki oli maanantai-iltana Kirkkonummen valtuustossa vielä esittelemässä hanketta.

− Apotti on maailman ensimmäinen sosiaali-ja terveydenhuollon yhteinen asiakas-ja potilastietojärjestelmä. Nykyiset järjestelmät ovat käyttäjien mielestä hitaita ja hankalia käyttää. Siksi tarvitaan yksi uusi ja yhteinen järjestelmä, Välimäki sanoi.

Apotilla tulee olemaan noin 31 000 käyttäjää, ja yli 1,5 miljoonaa asiakasta. Järjestelmän suurin hyöty on siinä, että lukuisat nykyiset järjestelmät ja niiden tiedot saadaan saman ”katon” alle.

Kirkkonummen osuus Apotin kustannuksista on kymmenessä vuodessa arviolta 8,5 miljoonaa euroa.

Järjestelmän käytöstä arvioidaan tulevan ajan myötä huomattavat säästöt. Kirkkonummella perusturva käytti viime vuonna it-järjestelmiin 1,1 miljoonaa euroa.

Kirkkonummen valtuusto hyväksyi Apotin järjestelmähankinnan yksimielisesti keskusteluitta.

> Mikä on Apotti?

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Entäpä toinen automaattirahastus - HSL? Sinne maksetaan nyt jo 6,7 milj. ja pian yhdeksän miljoonaa vuodessa! Sitä ei voi luonnehtia muuksi kuin veronomaiseksi rahastukseksi, sillä koko kuntaa ei rahalla vielä voida palvella. Oma auto on otettava alle mieli päästä töihin nopeimmalla tavalla. Puskabussit kiertelevät ympäri ämpäri kaksi kertaa sen ajan mitä ennen kesti esim. Kantvikista Helsinkiin. Eikä kovilla, epämukavilla istuimilla pysty lepäämään kuten entiseen aikaan pitkän linjan bussien penkeillä.

Rahaa palaa, eikä tietoa ole, tuleeko tästäkään Apotti-hankkeesta muuta kuin massiiviset kulut. Ei synny hiireltä kissalle takkia, tuskin tuluskukkaroakaan.

Ai niin - jospa päättäjät laskivatkin, että jos liitytään Espooseen - siellä ei vielä Apottia ole eikä tule!
elp
Espoosta ei taida olla malliesimerkiksi kunnallis-IT:ssä: koneetkin on hukassa.
Vaikea ymmärtää miksi tätä uutta järjestelmää ei teetetty Suomessa. Täällä olisi varmasti erittäin päteviä tekijöitä ja olisi ollut paljon töitä suomalaisille sekä varmasti paaaljon edullisempi.
En ymmärrä
Kunnantalo on omaa luokkaansa oleva juttu, todellinen "kruununjalokivi" paikallisessa "päätöksenteossa". Varmasti myös koko maan tasolla ihan uniikki esimerkki siitä, miten veronmaksajien rahaa poltetaan taivaan tuuliin.
malliesimerkki
Olisipa mukavaa, jos tuosta tulisi onnistuminen. Kasassa on kuitenkin lähes kaikki megaluokan katastrofin ainekset, vain uraani puuttuu.
Hehku
Osuva kuva Kunnantalon julkisivusta aiheen aiemmassa artikkelissa. Eiköhän tuo vuotava Kunnantalo ole edelleenkin se kallein hanke elinkaarikustannuksiltaan ja yhä surullisempi tarina heikentyneessä taloustilanteessa. Vuokra 15 euroa bruttoneliö 15 vuoden ajan - virkamiesten toimitilojen, käytettävissäolevien nettoneliöiden vuokrataso on metropolin ylempää hintaluokkaa. Pitkän vuokrakauden jälkeen Kunnantalo voidaan lunastaa ruhtinaalliseen monimiljoonahintaan. Rakennusvirheiden ja epäterveellisen sisäilman aiheuttamia kuluja (mm tuottavuus, tilojen hyötysuhde) voi vain arvailla.
http://www.hs.fi/kaupunki/a1393578337323
Jatkossa jäitä hattuun paikalliseen päätöksentekoon, apottiin ja HUSmetropoliin joutaa kyllä myöhemminkin jos ei toista, parempaa vaihtoehtoa olisikaan tarjolla.
pidempää harkintaa jättimenoihin
"Järjestelmän suurin hyöty on siinä, että lukuisat nykyiset järjestelmät ja niiden tiedot saadaan saman ”katon” alle."

Jep jep, ai niin mutta Espoolla onkin sitten taas oma järjestelmä.

Koko Apotti on kyllä niin Epic fail kun vaan voi olla.
Iso O
Ei hyvää päivää! Hoitaisitte ensin että, työtä tehtäisiin turvallisissa sekä homeettomissa ympäristöissä ja lista jatkuu...
vmp

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä