(6) kommenttia

Historiallinen kuva: Veikkolan ensimmäinen kerrostalo − osa asunnoista varataan yli 55-vuotiaille

Tällainen uusi kerrostalo on suunniteltu Veikkolan keskustaan. (havainnekuva Arkkitehtitoimisto Teppo)

Veikkola on saamassa viimeinkin ensimmäisen kerrostalonsa. K-kaupan taakse torin lähelle suunnitellusta talosta varataan kaksi kerrosta senioriasumiseen.

Tontin omistaja eli kunta ja pohjoissuomalainen rakennusyhtiö Oulun PM-Rakennus Oy ovat neuvotelleet tonttikaupasta. Hinnaksi on sovittu 235 000 euroa.

Asuinkerrostaloon tulee neljä asuinkerrosta, joista kaksi alinta kerrosta on varattu senioriasukkaille, jotka ovat vähintään 55-vuotiaita.

Senioriasunnoille varattuihin kerroksiin rakennetaan 8-10 yksiötä ja 4 kaksiota. Maantasokerrokseen tulevat erilliset tilat kerho- ja virkistystoimintaa varten.

Kaksi ylintä kerrosta varataan vapaanrahan omistusasunnoiksi huomioiden kuitenkin tilasuunnittelussa talon senioriluonne. Asunnot ovat kolmioita ja kaksioita.

Kirkkonummen kunnanhallitus päättää tonttikaupasta 20.5.

Veikkolassa on keskustelu vuosia, pitäisi alueelle kaavoittaa myös kerrostalotontteja. 

> Veikkolaa päästään rakentamaan ylöspäin − ensimmäisen kerrostalon korkeutta on välillä nostettu ja laskettu, nyt vaihteeksi nostettiin (Viisykkönen 13.11.2017)

(6) kommenttia

Kommentit (6)

Sivut

Veikkolasta tulee pian uusi Pasila kun hirmukiitävä Turunjuna pyyhkäsee ohi. Eikö silloin juuri kerrostalot sovi kuvaan. Sitten kun asema on rakenettu niin voi vaikka rakentaa hotelli aseman päälle.
Helsinki-Veikkola-Turku
Miksi iäkkäimille alakerrat, joihin ei näytä tulevan parvekkeitakaan. Ovatko toisen luokan kansalaisia? Eikö voisi vain varata puolet asunnoista iäkkäille, saisivat sitten valita mistä kohtaa talosta.
Toisen luokan kansalainen
Veikkolassa kun tästä kerrostalosta nyt ollaan mieliä pahoitettu, niin heitämpä ilmoille sellaisen idean, että pidetään Veikkola kerrostalottomana mutta korvauksena tästä, Veikkolasta kerätään viisinkertainen kiinteistövero.
Pure matematiikkaa
Nina ! ei siihen mahdu kevytliikenne väylä kun on heti kaupan takana.
Turha huoli.
Toivottavasti kerrostalon myötä kuntapäättäjät osaavat ajatella myös pieniä ja vähän isompia jalankulkijoita? Tuo talo nimittäin tulee sijaitsemaan Tuijatiellä, jossa ei ole kevyen liikenteen väyliä. Missä muussa kunnassa on kerrostaloja kadulla, jossa jalankulkijat joutuvat kävelemään autojen seassa?
Nina

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx