(20) kommenttia

Hirviemä yritti potkaista lenkkeilijän koiraa Laajakalliossa − eläin on asustellut pitkään alueella

Vasan kanssa liikkeellä ollut hirviemä käyttäytyi uhkaavasti tiistaina-iltana koirien kanssa kävelyllä olleita lenkkeilijöitä kohtaan Laajakalliossa.

Kaverinsa kanssa koiria ulkoiluttamassa ollut lenkkeilijä kertoo kohdanneensa hirven Metsänneidontien jatkeena olevalla kävelytiellä.

− Hirviemä tuli täyttä laukkaa korvat luimussa. Huusimme ja huidoimme, mutta hirvellä vaan vauhti kiihtyi.

Hirvi kohdisti hyökkäyksen koiraa kohti. − Kun hirvi oli muutaman metrin päässä, nykäisin kovaa hihnasta ja samalla sorkka viuhahti puolen metrin päästä Jymyn kallosta, tapauksesta säikähtänyt mies kertoo Facebookissa.

Poliisi ja metsästysseuran jäsenet ovat käyneet Laajakalliossa tutkimassa hirven liikkeitä ja käytöstä.

Kirkkonummen Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajan Peter Wollstenin tietojen mukaan hirvi näyttää käyttäytyvän rauhallisesti ja tilannetta seurataan eikä toistaiseksi ole aihetta toimenpiteisiin.

Hirvi on aika arka eläin, eikä se yleensä tule ihmisen lähelle. Laajakallion tapahtumassa näyttäisi olevan Wollstenin mukaan kysymyksessä tilanne, jossa ihminen joutuu hirviemän ja vasan väliin tai lähelle, jolloin emä lähtee puolustamaan vasaa.

Kyseinen hirvi on asustellut Laajakallion alueella jo pitkään. Myös metsästäjät tunnistavat eläimen.

Jos hirvi tai muukin eläin käyttäytyy aggressiivisesti, siitä tulee ilmoittaa hälytyskeskukseen.

Poliisin asia on päättää, mitä eläimille kulloinkin tehdään.

Viimeksi Veikkolassa seurattiin koko kesä kesyyntyneen hirven liikkeitä.

> Maankuuluksi noussut Weikko-hirvi lopetettiin asutuksen keskellä − Poliisi: Eläin oli aggressiivinen (Viisykkönen 23.7.)

> Hirviä ja peuroja saa metsästää Meikon suojelualueella − kannat selvästi tiheämmät kuin muualla (Viisykkönen 16.8.)

(20) kommenttia

Kommentit (20)

Sivut

Puhumattakaan Laajakallion liito-oravista joiden elinoloja kunta toimillansa on koko ajan kaventanut.
Nimetön
Tässä on taas yksi syy miksi koko Laajakallion aluetta ei olisi pitänyt ollenkaan lähteä rakentamaan. Tämä alue olisi pitänyt jättää luonnonvaraiseksi ulkoilualueeksi, koska rakentamisen myötä monet eläimet joutuivat väistymään - sammakoista hirviin. Toivottavasti Suomeen saadaan jokin eläimet ensin -liike, jotta ei väkisin lähdettäisi rakentamaan varsinkaan suurten eläinten suosimille alueille.
Lunes
Mikäli tuo otus joutuu ns. sylttytehtaalle niin olisi toivottavaa, että kärsimyksen kokeneet saisivat myös osansa tämän lihoista ettei ne vaan päädy pelkästään metsästäjien parempiin suihin....
Tolsan tollo
Tämä kyseinen hirvi vasansa kanssa on nyt ainakin kuukauden ollut vakituisesti Laajakalliossa keskellä asutusta. Jos sen hyökkäyksen kohteeksi joutuu pahaa aavistamatta kävelytiellä se voi olla seuraavan kerran kuka tahansa joka ei ehdi huomata sitä ajoissa ja osuu vahingossa liian lähelle vasaa. Jos se sattuukin olemaan vaikka jonkun lapsi koulumatkalla niin siinä vaiheessako vasta aletaan tehdä jotain? Ja metsästäjät ovat tästä tyypistä tietoisia, ovat aiempina vuosina useasti varoitelleet sen arvaamattomuudesta kun olen heidän kanssa jutellut.
Huolestunut
kuka vie eläimiltä jatkuvasti elintilaa me ihmiset aina vain kaventuu eiköhän eläimillekin voisi jättää metsää ja tilaa olla joka paikassa pärrää ihmisiä meikokin on kuin kaatopaikka ja koiria juoksutetaan irrallaan ja poltellaan nuotioita kännipäissään kattoo vaan peiliin luonnonsuojelualue eläimille jossa saavat olla rauhassa
apinan jälkeläinen

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx