(20) kommenttia

Hirviemä yritti potkaista lenkkeilijän koiraa Laajakalliossa − eläin on asustellut pitkään alueella

Vasan kanssa liikkeellä ollut hirviemä käyttäytyi uhkaavasti tiistaina-iltana koirien kanssa kävelyllä olleita lenkkeilijöitä kohtaan Laajakalliossa.

Kaverinsa kanssa koiria ulkoiluttamassa ollut lenkkeilijä kertoo kohdanneensa hirven Metsänneidontien jatkeena olevalla kävelytiellä.

− Hirviemä tuli täyttä laukkaa korvat luimussa. Huusimme ja huidoimme, mutta hirvellä vaan vauhti kiihtyi.

Hirvi kohdisti hyökkäyksen koiraa kohti. − Kun hirvi oli muutaman metrin päässä, nykäisin kovaa hihnasta ja samalla sorkka viuhahti puolen metrin päästä Jymyn kallosta, tapauksesta säikähtänyt mies kertoo Facebookissa.

Poliisi ja metsästysseuran jäsenet ovat käyneet Laajakalliossa tutkimassa hirven liikkeitä ja käytöstä.

Kirkkonummen Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajan Peter Wollstenin tietojen mukaan hirvi näyttää käyttäytyvän rauhallisesti ja tilannetta seurataan eikä toistaiseksi ole aihetta toimenpiteisiin.

Hirvi on aika arka eläin, eikä se yleensä tule ihmisen lähelle. Laajakallion tapahtumassa näyttäisi olevan Wollstenin mukaan kysymyksessä tilanne, jossa ihminen joutuu hirviemän ja vasan väliin tai lähelle, jolloin emä lähtee puolustamaan vasaa.

Kyseinen hirvi on asustellut Laajakallion alueella jo pitkään. Myös metsästäjät tunnistavat eläimen.

Jos hirvi tai muukin eläin käyttäytyy aggressiivisesti, siitä tulee ilmoittaa hälytyskeskukseen.

Poliisin asia on päättää, mitä eläimille kulloinkin tehdään.

Viimeksi Veikkolassa seurattiin koko kesä kesyyntyneen hirven liikkeitä.

> Maankuuluksi noussut Weikko-hirvi lopetettiin asutuksen keskellä − Poliisi: Eläin oli aggressiivinen (Viisykkönen 23.7.)

> Hirviä ja peuroja saa metsästää Meikon suojelualueella − kannat selvästi tiheämmät kuin muualla (Viisykkönen 16.8.)

(20) kommenttia
Kommentit (20)

Kommentit (20)

Puhumattakaan Laajakallion liito-oravista joiden elinoloja kunta toimillansa on koko ajan kaventanut.
Nimetön
Tässä on taas yksi syy miksi koko Laajakallion aluetta ei olisi pitänyt ollenkaan lähteä rakentamaan. Tämä alue olisi pitänyt jättää luonnonvaraiseksi ulkoilualueeksi, koska rakentamisen myötä monet eläimet joutuivat väistymään - sammakoista hirviin. Toivottavasti Suomeen saadaan jokin eläimet ensin -liike, jotta ei väkisin lähdettäisi rakentamaan varsinkaan suurten eläinten suosimille alueille.
Lunes
Mikäli tuo otus joutuu ns. sylttytehtaalle niin olisi toivottavaa, että kärsimyksen kokeneet saisivat myös osansa tämän lihoista ettei ne vaan päädy pelkästään metsästäjien parempiin suihin....
Tolsan tollo
Tämä kyseinen hirvi vasansa kanssa on nyt ainakin kuukauden ollut vakituisesti Laajakalliossa keskellä asutusta. Jos sen hyökkäyksen kohteeksi joutuu pahaa aavistamatta kävelytiellä se voi olla seuraavan kerran kuka tahansa joka ei ehdi huomata sitä ajoissa ja osuu vahingossa liian lähelle vasaa. Jos se sattuukin olemaan vaikka jonkun lapsi koulumatkalla niin siinä vaiheessako vasta aletaan tehdä jotain? Ja metsästäjät ovat tästä tyypistä tietoisia, ovat aiempina vuosina useasti varoitelleet sen arvaamattomuudesta kun olen heidän kanssa jutellut.
Huolestunut
kuka vie eläimiltä jatkuvasti elintilaa me ihmiset aina vain kaventuu eiköhän eläimillekin voisi jättää metsää ja tilaa olla joka paikassa pärrää ihmisiä meikokin on kuin kaatopaikka ja koiria juoksutetaan irrallaan ja poltellaan nuotioita kännipäissään kattoo vaan peiliin luonnonsuojelualue eläimille jossa saavat olla rauhassa
apinan jälkeläinen
Hirvi ei ole lehmä ei hevonen??
Kuulevan, myös " kukkahattusedät" kuljettaa koiria....ja olisi ollut kiva tietää kuinka sinä selvittäisi tilanteen hirven kanssa joka tulee suoraan päälle??? Minä turvauduin aika pian jalkoihin, hirvi on muuten aika iso ja pitkäjalkainen...toivottavasti pääset karkuun.
Mummeli Talo
Hienoa että näin moni on hirven puolella.
Vasa sille tärkein
no niin mummelitalo ja hengissä ootte hyvä oli tuo että lähdit menee kohta alkaa hirvenmetsästys joten eiköhän se siitä
tsup
Ihan hetki sitten olen laulanut melkoista vauhtia koirieni kanssa karkuun samaista hirveä jolla vasa mukana! Se siitä ihmisten kaupunkilaistumisesta! En jäänyt selittelemään sille etten tee mitään!!!
Mummeli Talo
hirvi se tallustelee pihalla usein ilman vasoja ja vasojen kanssa ei ikinä mitään ongelmia ei edes koirien takia taisitte ylireagoida usein kun hätääntyy tekee niin jatkossa vain poistuu rauhallisesti hirviemo vain puolustaa vasaansa uhkalta
tuulia
Ei ole väliä missä tapaus on sattunut,samalla lailla rauhallisesti poistumalla hirven tieltä kuuluu toimia.Se käyttäytyy täysin loogisesti,ei se huvikseen päälle käy. Ja itse olen ollut naamatusten hirvien kanssa lapsesta lähtien ja koskaan ei ole ollut mitään hätää.
Luonnosta vieraantuneet taas vauhdissa
Näyttää besserwisserit olevan asialla kun niin tietoisina kommentoivat hirvitapausta. Ottaisitte asiasta selvää ennekuin avaatte suunne. Tapaus ei ole tapahtunut metsässä vaan kävely/pyörätiellä keskellä asutusta, joten ihmettelen miksi tämä nyt lykätään ihmisen viaksi? Ja miten kommentoisitte jos olisitte itse joutuneet hirven kanssa naamatusten?
En lehmä enkä hirvi
Miten ihminen voi olla näin vieraantunut luonnosta ja sen eläimistä? Ei hirvi emää koskaan, ikinä, milloinkaan lähestytä tällä tavalla. Se on todella vaarallista. Täti ihmiset voisivat nyt perehtyä tähän asiaan ihan vaikka netistä tietoa etsimällä. Emä on käyttäytynyt 100% niin kuin sen kuuluukin käyttäytyä. Se on suojellut vasojaan. Mikä on emän tehtävä. Tädit voi jatkossa ulkoiluttaa kourat jossakin muualla. Ei emä kaukaa tuolla samalla paikalla viivy.
Hirvi ei ole lehmä tai hevonen
komppaan niin luonnosta vieraantuneiden kirjoitusta täysi kymppi hienoa että puit sanoiksi meidän monen mielipiteen
tsuba
nyt vaan taas hirviemo ja vasa pitää ampua se on oikein niinhän aina tapahtuu miksi koirat usein aiheuttavat irrallaan ollessaan pahempaa jälkeä kuin hurvet hyökkäilevät ihmisten kimppuun ja olikohan koira edes remmissä vaikka sanotaan ettei vaan ollut vapaana hirvillä on oikeus puolustaa vasaansa totta kai
tuulia
Hirvi käyttäytyi täysin normaalisti,miksi ihmisen pitää siinä vielä huutaa ja huitoa?Riittää,kun poistuu vaan kauemmaksi.Metsässä on muitakin liikkujia,kuin ihmiset ja ne asuvat siellä.
Luonnosta vieraantuneet taas vauhdissa
Hirvi puolustaa aina vasaansa, joten lähelle ei pidä mennä. Koirista taasen Avaralle luonnolle sen verran lisä infoa, että vika ei ole koirassa vaan 100%:sti remmin toisessa päässä. Koira jos koulutetaan KUNNOLLA se ei hauku kuin käskystä. Tästä tosin on laskettava pois kaikki povitaskuun mahtuvat "lamppuharjat".
Ukko Kyrsälästä
Kyllä tässä tapuksessa hirvi lienee ollut oikealla asialla sillä monasti koirista on vain riesaa luonnolle ja varsinkin sen eläimistölle....
Trixi
Ihminen on yleensä se joka säikäyttää hirven.
kalle
Hirvistä on vähemmän haittaa kuin koirista, joita on ihan liikaa. Haukkua räksyttävät ja sotkevat.
Avara luonto

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx