(40) kommenttia

Hiihtokausi alkuun, latuja tehdään uudella koneella − Saako ladulla kävellä, keskustelu alkoi myös

Kunnan uusi latukone oli torstaina aamupäivällä Veikkolassa tamppaamassa latureittiä.

Kirkkonummella on päästy tällä viikolla ajamaan latuverkostoa koneilla, vaikka lunta on vielä niukanlaisesti.

Kunnan hankkimalla uudella latukoneella on Jerikonmäen reitti tampattu keskustassa ja Veikkolan urheilupuisto oli vuorossa torstaina.

Veikkolaan vedettiin samalla myös yksi latu-ura perinteisen hiihtotyylin harrastajille.

Jerikonmäellä se ei vielä onnistunut, koska lunta on liian vähän. Veikkolassa näyttäisi olevan vähän paksumpi lumipeite kuin etelämpänä keskustassa.

Upouudella latukoneella ajetaan kunnan kaksi "päälatua", joiden hoitoluokka on ykkönen. Muut latureitit hoidetaan vanhalla kalustolla.

Kenttämestari Marko Roiha kertoo, että uudesta latukoneesta haetaan nyt kokemuksia ja opetellaan sen käyttöä.

Ennen kunnalla ei ole ollut tamppaukseen ja laduntekoon varta vasten suunniteltua latukonetta. (Viisykkönen 21.8.)

Lumen määrä tietenkin, mutta myös sen koostumus vaikuttavat Roihan mukaan paljon siihen, millainen latu-urasta tulee.

Tällä hetkellä lumi on irtonaista pakkaslunta. Latupohjasta ei tule kovaa, vaikka sitä tampataan painavallakin koneella.

Uutta latukonetta käytetään vain Jerikonmäen ja Veikkolan urheilupuiston latujen tekoon.

Kone ei mahdu välttämättä muille latureiteille, ja sen kuljettaminenkin on kustannuskysymys. Kone tekee kerralla kolme metriä levää latupohjaa.

Kahden ykkösluokan ladun lisäksi on nyt aloitettu myös muiden latureittien kunnostus.

Keskustelu laduilla kävelystä näyttää myös heränneet vilkkaana somessa ja muun muassa Viisykkösen kommenteissa.

Selvyyden vuoksi muistutettakoon, että laduilla ei saa kävellä. Ne on tarkoitettu vain hiihtoa varten. Kielto perustuu kunnan järjestyssääntöön.

Myös luistelukenttiä jäädytetään ja suurin osa niistä on käytössä.

Kenttämestari Roiha muistuttaa, että jäädytysurakka on välillä hidasta. Jos pakkasta on vain pari astetta, veden jäätyminen kentän pintaan kestää jopa puoli päivää.

Kirkkonummen kunnan liikuntatoimella on töissä latuja ja jääkenttiä kunnostamassa kahdeksan henkilöä. Lisäksi on hankittuna ulkopuolista urakoitsija-apua.

> Latutilannetta voi seurata netistä

(40) kommenttia

Kommentit (40)

Sivut

..kieltomerrkejä on jerikonmäessä... Ladun alussa.
Anonyymi
Uimahallissa uidaan, keilaradalla keilataan, luistelukentällä luistellaan, koirapuistossa ulkoilutetaan koiria jne jne eli hiihtoladulla hiihdetään niin se on.
Jos nyt Veikkolassa ja Jerikonmäessä hiihdetään 3-4 kk/vuosi alunperin vuosikymmeniä sitten tehdyillä baanoilla, voisi antaa hiihtäjien hiihtää ja sitten koko loppuvuoden tehdä sitä muuta.
Mitähän jos hiihtäjät alkaisi valittaa keväällä, kesällä ja syksyllä että hiihtoon rakennetulla baanalla kävellään?
Eilen illalla nähtiin hyväkuntoinen juoksija juoksemassa Jerikon ladulla, perusteluna tälle oli "ei ole kieltomerkkejä".
hohhojjaa
Näyttää perin hassulta, että väki ajaa autolla hiihtoladun varteen ja jyystäävät sitten parin kilsan latua saadakseen sitä ulkoilun nautintoa:)
Anonyymi
Yhtä tyhmästi käyttäydytään monessa muussakin asiassa.
Itsekkyys ja kateus on alati läsnä, oli asia sitten mikä vaan.
anonyymi
Veikkolassa lenkkeilijät on taas häädetty jalkakäytäville mopojen ja polkupyörien sekaan. mistä löytyy kuntoradan korvaava, valaistu väylä lenkkeilijöille, johon hiihtäjät eivät saa mennä. Ihan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden nimissä kyselen. Kuntoradan reunaan, latu-uran ulkopuolelle voisi hyvin jättää ja kunnostaa väylän, jota jalan liikkuvat voisivat käyttää. Edes osalle matkaa.
No, tarvittaisiinhan siinä suvaitsevuutta puolin ja toisin, mutta jos on selkeästi rajattu tila kummallekin niin uskon, että se yhteistyössä onnistuisi.
Hiihtäjät vetoavat vauhtiin ja vaarallisuuteen. Entäs lapset ja muut hitaasti liikkuvat. pitäisikö heiltäkin kieltää hiihtäminen latualueella? Kyllä hiihtäjilläkin pitää olla vastuuta siitä, miten hiihtää ja huomioida muut liikkujat.
Kyllä me huonosti liikkuvatkin haluamme (ja meillä on oikeus) nauttia talvisesta metsämaisemasta, vaikka emme suksilla liikukaan.
Hyviä ratkaisuja odottava

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx