(0) kommenttia

Helsinki omistaa Kirkkonummea 1.700 hehtaaria – katso mitkä alueet aiotaan laittaa myyntiin

Helsingin kaupunki omistaa Lähteelän virkistysalueen Porkkalassa. (kuva: Kari Rantanen)

Helsingin kaupungilla on Kirkkonummella monimuotoinen maa-ja vesialueomaisuus, jolle kertyy pinta-alaa maalla ja merellä lähes 1 700 hehtaaria.

Helsingin kiinteistövirasto on kartoittanut tarkkaan rajojensa ulkopuolella oleva kaupungin omaisuuden ja miettii tila tilalta ja tontti tontilta mistä aiotaan luopua ja mitä säilyttää omassa käytössä.

Helsingillä on Kirkkonummella eri kohteissa maata 502 hehtaaria ja lisäksi vesialueita merellä 1 162 hehtaaria.

Helsingin omaan käyttöön jäisi esityksen mukaan maa-alueita vain 134 hehtaaria, josta suurimman osan muodostaa Lähteelän virkistysalue Porkkalassa. Sen on kaikkien käytössä jatkossakin.

Toinen kaupungille jäävä alue on Porkkalan ulkosaaristossa Källvik-Södergård, jossa on maata 30 hehtaaria ja vesialueita noin 1 000.

Myyntiin on näillä näkymin tulossa Kauhalan kartanon peltoa ja metsää 247 hehtaaria. Alue sijaistee aika lähellä Ämmässuota.

Lisäksi myyntilistalle tullee myös Heikkilässä pienkerrostalotontti, Strömsbyssä kolme rantarakennuspaikkaa Djubuddintiellä ja Ojangontiellä neljän hehtaarin pienteollisuustontti.

Lisää myytäviä kohteilta muodostuu vielä lähivuosina, kun Kirkkonummen kunnan kaavoitus etenee.

Helsinki omistaa Killinmäessä vajaat 60 hehtaaria maata. Alueella toimii vammaisten hoitokoti, jonka toiminta siirretään Helsinkiin.

Strömsbyssä Helsinki omistaa 35 hehtaaria maata, jolle laaditaan parhaillaan Prikinrannan kaavaa. 

Alueelle tulee asuntoja ja veneiden korjaukseen, huoltoon ja talvisäilytykseen liittyvää toimintaa.

Siuntiossa ei Helsingillä ole kiinteää omaisuutta, mutta Inkoossa on Elissaaren virkistysalue. Sen Helsingin aikoo pitää itsellään jatkossakin.

Helsingin kiinteistölautakunta miettii maa-ja vesiomaisuuden käyttöä. Asia on lautakunnan pöydällä seuraavaan kokoukseen tammikuussa.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx