(18) kommenttia

Helsinki myy ison hoitolaitoksen – Killinmäen toiminta loppuu

Helsingin kaupungin Killinmäen palvelu-ja hoitolaitos on toiminut Kirkkonummella vuodesta 1979 lähtien.

Helsingin kaupunki myy Kirkkonummen keskustan lähellä sijaitsevan Killinmäen hoitolaitoksen kiinteistön. Usean rakennuksen kohde myydään avoimella tarjouskilpailulla. 

Helsinki etsii Helsingin Sanomissa (14.2.) julkaistussa ilmoituksessa kiinteistöstä kiinnostuneita ostajia.

Kehitysvammaisten hoitolaitoksena toimiva Killinmäki päätettiin lopettaa jo useita vuosia sitten.

Toiminnan oli määrä loppua Kirkkonummella viime vuonna, mutta lopettaminen on viivästynyt, koska Killinmäen asukkaille ei ole pystytty järjestemään asuntoja Helsingistä.

HS:n ilmoituksessa kerrotaan, että tilat on vuokrattu Helsingin terveys-ja sosiaalivirastolle vuoden 2018 loppuun saakka.

Viime vuoden loppupuolella Killinmäessä oli vajaat 70 asukasta ja henkilökuntaa noin 80.

Aikanaan asukkaita on laitoksessa ollut sata ja henkilökuntaa pitkälti toistasataa.

Killinmäen keskuslaitoksen lopettaminen liittyy siihen, että nykyisin ei enää haluta sijoittaa vammaisia laitosmaisiin asuinoloihin, vaan heille perustetaan enemmän kodinomaisia tukiasuntoja.

Killinmäki on valmistunut 1970-lopulla. (sijainti katso kartta alla)

> Killinmäki toimii vielä neljä vuotta – lopetuspäätös yhä voimassa (1.10.2015) 

 


(18) kommenttia
Kommentit (18)

Kommentit (18)

Mikä Killinmäen kohtalo nyt on? Näyttää olevan tyhjänä toiminnasta.
Utelias
Akuutti hätätila turvapaikkailmiön osalta on ymmärtääkseni virallisesti ohi. Migrillä ei pitäisi olla enää mitään syytä perustaa uusia vastaanottokeskuksia kuulematta kunnan kantaa asiaan.

Ymmärrän että Aavaranta ja Evitskog vok perustettiin pikavauhdilla ja ohi kunnallisen päätöksenteon "kansalliseen hätätilanteeseen" vedoten, mutta olen tulkinnut tilanteen olevan nyt toinen.

Eli voihan sitä vokkia esittää perustettavaksi esim. Killinmäkeen, mutta päätös asiasta kuuluu jatkossa Kirkkonummen kunnalle, hyvää hallintotapaa noudattaen ja tosiasioiden pohjalta (kustannukset kunnalle jne).
Vesa-Pekka Sainio
Te, jotka noita VOKkeja puolustatte henkeen ja vereen, ottakaa vähän asioista selvää. En toivo sellaista pahimman vihamiehenikään naapuriin.
Työni puolesta tiedän vähän liikaa
Ei tarvitse mistään luopua? Oletteko te edes lukenut mitä maailmalla tapahtuu? Aivan varmasti täytyy luopua! Kerro minulle yksikin paikka missä kotoutus on onnistunut eikä ole aiheuttanut haittaa ympäristölle, et pysty tähän. Avatkaa nyt hyvänen aika silmänne..
Keikkailija
Liikaa lapsiperheitä ja talojen arvo laskee...ja tietoa etukäteen jotta voidaan mahdollista VOK tyrmätä....Aika hyvin menee suomalaisella. Enkä ole kuullut että Evitskog tai Aavarnta on mitään menettänyt heidän VOK:n takia. Ennakkoluulo ja asenne ei ole kohdallaan. Ei tunnu kovin hyvältä lukea näin ahdasmielisiä mielipiteitä. Ei tarvitse teidän mistään luopua vaikka siihen tulisi VOK. Niin tai näin nukkukaa hyvin! Mulle käy näiden mielipiteiden jälkeen vallanhyvin ISO VOK Killinmäelle.
P.s eipä voi maahanmuuttovirasto paljon kysyä mitä haluatte...koska silloin ei onnistu mikään!
VOK
Masalan mamma voi aloittaa oman kotoutussuunnitelman laatimisen ottamalla omaan kotiin muutaman asumaan.
Anonyymi
Vok ehdottomasti jos/kun nykyinen toiminta päättyy. Esitän että Aavarannan tai Evitskogin vok-toiminta lopetetaan ja asukkaat siirretään osin tai kokonaan Killinmäkeen. Nuo pohjoisella Kirkkonummella olevat vokit ovat kuuleman mukaan aiheuttaneet kohtuuttomat kuormitukset lähiympäristölleen, erityisesti Evitskogissa. Paikkoina muutenkin hankalat esim. virkavallan ja itse turvapaikanhakijoiden kulkuyhteyksiä ajatellen. Olisi korkea aika tutustuttaa eteläisemmänkin Kirkkonummen asukkaat turvapaiknhakijoihin.
masalan mamma
Uusi terveyskeskus Killinmäen viereen ja vuodeosasto-ongelma on ratkaistu! Linja-autopysäkit ihan vieressä joten omaisten on helppoa käydä vierailulla, toisin kuin hölmölän yliopistollisella...
Helppo homma
Miten se voi muka tulla yllätyksenä henkilökunnalle jos minä joka kävin siellä muutaman kerran keikkailemassa pari v sitten tiesin tästä jo silloin? Korvat hörölle. Vastaanotto keskusta tuolle alueelle ei voi laittaa jos päättäjät välittävät pätkääkään omasta kansasta, liikaa lapsiperheitä alueella.
Keikkailija
Jos tämä oikeasti tuli henkilökunnalle yllätyksenä niin kannataisikohan heidän alkaa seuraamaan työnantajansa tiedottamista? Helsinginkaupungin päätöksenteko on nimittäin todella avointa ja asioista löytyy tietoa melko helposti ja paljon.

Masalassa asuvana olen sitä mieltä että tuohon sopisi hyvin VOK, rauhallinen paikka josta on kuitenkin hyvät yhteydet Helsinkiin.
Keijo
Olisi hyvä paikka vastaanottokeskukseksi. Nykyiset ovat niin syrjässä. Tämä olisi ihmisten keskellä, mikä nopeuttaisi kotoutumista.
AT
Vokkia tähän viereen tuskin kukaan haluaa. Toivotaan, että tieto mahdollisesta tulosta informoidaan, jotta voidaan asian eteen tehdä kaikki voitava tulon estämiseksi.
Valdemar
Satunnaiselle lukijalle voi kuulostaa oudolta väite, että Helsingin kokoisesta kaupungista ei kerta kaikkiaan löydy korvaavia tiloja Killinmäen asukkaille. Voihan se tietysti pitää paikkansa, jos esim. kaupunki ei yritä kovinkaan aktiivisesti edistää asiaa. Mutta mistäs minä tietäisin sen syvällisemmin, kun en ole asiaan perehtynyt. Tämä on vain se mielikuva jonka uutisoinnista saattaa saada.
Matti Meikäläinen
Lisätiloja tarvitaan kipiästi, mikäli pakolaistulva taas pahenee kevään myötä..
P. Lehtiharava
Tuleva vastaanotto keskus
jarķko
Ei liene vaikea arvata tulevaa käyttötarkoitusta, kansainvälisiä asukkaita varmasti luvassa...
Pitihän se arvata
Toivottavasti menee hyvään käyttöön, voi muuten asunnon arvo laskea Laajakalliossa.
Joppe joutomies
Ja tämäkin myynti-ilmoitus täytenä yllätyksenä henkilökunnalle. ..
hoitaja

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx