(18) kommenttia

Helsinki myy ison hoitolaitoksen – Killinmäen toiminta loppuu

Helsingin kaupungin Killinmäen palvelu-ja hoitolaitos on toiminut Kirkkonummella vuodesta 1979 lähtien.

Helsingin kaupunki myy Kirkkonummen keskustan lähellä sijaitsevan Killinmäen hoitolaitoksen kiinteistön. Usean rakennuksen kohde myydään avoimella tarjouskilpailulla. 

Helsinki etsii Helsingin Sanomissa (14.2.) julkaistussa ilmoituksessa kiinteistöstä kiinnostuneita ostajia.

Kehitysvammaisten hoitolaitoksena toimiva Killinmäki päätettiin lopettaa jo useita vuosia sitten.

Toiminnan oli määrä loppua Kirkkonummella viime vuonna, mutta lopettaminen on viivästynyt, koska Killinmäen asukkaille ei ole pystytty järjestemään asuntoja Helsingistä.

HS:n ilmoituksessa kerrotaan, että tilat on vuokrattu Helsingin terveys-ja sosiaalivirastolle vuoden 2018 loppuun saakka.

Viime vuoden loppupuolella Killinmäessä oli vajaat 70 asukasta ja henkilökuntaa noin 80.

Aikanaan asukkaita on laitoksessa ollut sata ja henkilökuntaa pitkälti toistasataa.

Killinmäen keskuslaitoksen lopettaminen liittyy siihen, että nykyisin ei enää haluta sijoittaa vammaisia laitosmaisiin asuinoloihin, vaan heille perustetaan enemmän kodinomaisia tukiasuntoja.

Killinmäki on valmistunut 1970-lopulla. (sijainti katso kartta alla)

> Killinmäki toimii vielä neljä vuotta – lopetuspäätös yhä voimassa (1.10.2015) 

 


(18) kommenttia

Kommentit (18)

Sivut

Mikä Killinmäen kohtalo nyt on? Näyttää olevan tyhjänä toiminnasta.
Utelias
Akuutti hätätila turvapaikkailmiön osalta on ymmärtääkseni virallisesti ohi. Migrillä ei pitäisi olla enää mitään syytä perustaa uusia vastaanottokeskuksia kuulematta kunnan kantaa asiaan.

Ymmärrän että Aavaranta ja Evitskog vok perustettiin pikavauhdilla ja ohi kunnallisen päätöksenteon "kansalliseen hätätilanteeseen" vedoten, mutta olen tulkinnut tilanteen olevan nyt toinen.

Eli voihan sitä vokkia esittää perustettavaksi esim. Killinmäkeen, mutta päätös asiasta kuuluu jatkossa Kirkkonummen kunnalle, hyvää hallintotapaa noudattaen ja tosiasioiden pohjalta (kustannukset kunnalle jne).
Vesa-Pekka Sainio
Te, jotka noita VOKkeja puolustatte henkeen ja vereen, ottakaa vähän asioista selvää. En toivo sellaista pahimman vihamiehenikään naapuriin.
Työni puolesta tiedän vähän liikaa
Ei tarvitse mistään luopua? Oletteko te edes lukenut mitä maailmalla tapahtuu? Aivan varmasti täytyy luopua! Kerro minulle yksikin paikka missä kotoutus on onnistunut eikä ole aiheuttanut haittaa ympäristölle, et pysty tähän. Avatkaa nyt hyvänen aika silmänne..
Keikkailija
Liikaa lapsiperheitä ja talojen arvo laskee...ja tietoa etukäteen jotta voidaan mahdollista VOK tyrmätä....Aika hyvin menee suomalaisella. Enkä ole kuullut että Evitskog tai Aavarnta on mitään menettänyt heidän VOK:n takia. Ennakkoluulo ja asenne ei ole kohdallaan. Ei tunnu kovin hyvältä lukea näin ahdasmielisiä mielipiteitä. Ei tarvitse teidän mistään luopua vaikka siihen tulisi VOK. Niin tai näin nukkukaa hyvin! Mulle käy näiden mielipiteiden jälkeen vallanhyvin ISO VOK Killinmäelle.
P.s eipä voi maahanmuuttovirasto paljon kysyä mitä haluatte...koska silloin ei onnistu mikään!
VOK

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx