(24) kommenttia

HBL: Kirkkonummella närkästyttiin, kun Espoo ehdotti junavarikkoa Vuohimäkeen – päätöksestä tehtiin valitus

Junavarikkoa on soviteltu yhtenä vaihtoehtona Mankkiin. Näkymä etelästä pohjoiseen. (kuva: Väylävirasto)

Asukkaat Länsi-Kirkkonummelta ovat puuttuneet Espoon kaupungin kahden viikon takaiseen päätökseen rantaradan varteen suunnitellusta junavarikosta.

Asukkaat ovat Hufvudstadsbladetin mukaan tehneet valituksen kaupunginhallituksen päätöksestä, jossa otettiin kantaa junavarikon mahdollisiin sijoituspaikkoihin.

Espoo torjui lausunnossaan Uudenmaan maakuntakaavasta, että junavarikkoa ei tule sijoittaa Mankkiin eikä Luomaan, mutta Kirkkonummen Vuohimäki olisi yksi vaihtoehto, jota voisi tutkia.

> Espoo: Junavarikkoa ei Luomaan eikä Mankkiin – vaihtoehtoja tutkittava vielä kuten Kirkkonummen Vuohimäki (Viisykkönen 4.11.)

Kaupunginhallituksen päätöksestä valituksen tehneet kirkkonummelaiset kunnan länsiosista, jossa Vuohimäki sijaitsee, katsovat, että kaupunginhallituksen jäsen Christina Gestrin (r.) on ollut jäävi asian käsittelyssä.

Gestrin aviomies omistaa Mankissa maata, johon junavarikkoa on alustavissa kaavailuissa suunniteltu. Gestrin asuu myös Mankissa.

Gestrin kiistää Hbl:ssa olleensa jäävi ja esteellinen kaupunginhallituksessa käsittelemään asiaa.

Hän vetoaa siihen, että lausunto koski maakuntakaavaa, jossa käsitellään suuria alueita. Gestrin sanoo, että jos kyse olisi ollut asemakaavasta, hän olisi jäävännyt itsensä.

Kirkkonummelaisten valitus tulee myöhemmin kaupunginhallitukseen. Sen käsittelyyn Gestrin ei osallistu.

Myös Kirkkonummen kunnanhallitus käsitteli junavarikkoasiaa samana päivänä kuin Espoo.

Kunnanhallitus totesi lausunnossaan, ettei junavarikon sijoituspaikkoja tulisi tässä vaiheessa merkitä maakuntakaavassa mihinkään, eikä varsinkaan Luomaan ja Mankkiin, ennen kuin suunnitelmista tulee tarkempaa tietoa.

Väylävirasto on kertonut, että tarkempia suunnitelmia varikkoasiassa tulee tammikuussa.

> Läs HBL

> Lähes 100 lähijunan varikon paikkaa on soviteltu Kirkkonummella kolmeen kohteeseen (Viisykkönen 18.9.)     

(24) kommenttia
Kommentit (24)

Kommentit (24)

Eikö luomalaiset sanoneet etteivät halua varikkoa koska siitä syntyy melu ja valohaittaa Espooseen saakka.
Eihän varikkoa sitten voi vuohimäkeen tuoda sillä se häiritsee meikon luontoalueen eläimiä.
Että heitetään pallo takas luomaan, sillä kyllä kirkkonummelaisille tulee olla tärkeämpää kirkkonummen oma hyvä ja luonto, ei espoolaisten hyysääminen.
Anonyymi
@Voitto Mäkipää Kirkkonummelta nyt tuskin löytyy satoja työntekijöitä junavarikolle. Harvassa kyllä Kirkkonummella asentajat ja tänne on vaikea saada muilta paikkakunnilta työntekijöitä varsinkaan duunarihommiin, kun Espoosta ja Helsingistä parempien kulkuyhteyksien päästä löytyy töitä.

Jokainen voi miettiä, että kuinka monta kirkkonummelaista asentajaa/mekaanikkoa itse tuntee. Niinpä. Varikko on tuomassa nimenomaan työpaikkoja tälle ammattiryhmälle, ei muille.

Junavarikkohan ei tarkoita parempaa matkustusliikennettä Kirkkonummelle, jolla työmatka varikollekin saattaa sujua kivasti, vaan lisää varikolle meneviä junia, jotka tukkivat raiteita ja matkustajaliikenne kärsii vielä entuudestaan.


Siisus
Avoimelle mielelle tiedoksi, että ampumarata aiheuttaa tosiaan meteliä. Myös ampumaradan osalta asiaa tutkitaan. Metsästysaseilla (pl 22. cal) siellä ei ole tarkoitus ampua lainkaan. Ampumaradalle on kunnassa kaavoitettu paikka olemassa muualla kuin Vuohimäessä, mutta se ei vaan kelpaa, vaan väkisin halutaan asutuksen viereen. En tiedä onko tässä ampumarata-asiassa takana jääviysongelmia mutta varikkosuunnitelmien osalta Gestrinin käytös on vähntäänkin noloa.
pampam
Gestrinin olisi kannattanut jo alun perin tuoda reilusti esiin etta on asianosainen eika esittaa näitä mukaperusteluja. On ok myöntaa ettei erityisesti halua varikkkoa perheenjasenen maapalalle mutta sen asian perustelu muka yleisillä syilla on noloa siltarumpupolitiikkaa.
Fair play
Itse en ymmärrä, miksi kaikkea vastustetaan. Vuohimäki olisi oikein hyvä paikka tuollaiselle varikolle. Ja kyllä, asuttaisiin sitten itsekin melko lähellä varikkoa, mutta mitä sitten.

Siihen alueelle on jo nyt tulossa ampumarata Hangontien ja Isonsuontien kulmaan, niin uskon sen tuovan enemmän melua kuin tuo varikko toisi. Ja kyllä, se ampumaratakin on minusta hyvä, koska harrastan metsästystä ja pääsen lähelle harjoittelemaan. Toivottavasti siitä tulee avoin eikä joidenkin kuppikuntien tarkoin varjeltu salaseura.

Ymmärrän kyllä tuon Vuohimäen ongelmallisuudenkin, koska silloin kaikki varikolle menevät ja sieltä tulevat junat joutuvat ajamaan Kirkonummen keskustan läpi. Mutta ehkäpä tässä olisi sitten mahdollisuus saada lisää julkisia yhteyksiä tännekin. Ja mitäs jos rakennetaan junaradan päälle kansi, kuten on tehty Hämeenlinnassa moottoritielle?
Avoimin mielin
Kukahan saisi noi ikuiset kirkkonummen närkästyjät vaihdettua pois
Kyllä tässä närkästyy
No jo varikko ei kelpaa kirkkonummilaisille niin rakentaminen voisi sitten tehdä Siuntiossa Kelan kylässä sinä on ollut ennenkin huoltoraideitta
Siuntiolainen
Varikko sopii hyvin Kirkkonummelle. Kannattaa neuvotella sopimus, jossa saataisiin Turun junat pysähtymään ja varikolle vakinaisia huoltotöitä useampi sata työntekijää.
Kuntamme vaatii työpaikkoja. On tyhmää aina vastustaa. Täälläkään ei pärjätä pelkästään koiria ulkoiluttamalla.
Voitto Mäkipää
Kumma kun noin vaan suunnitellaan junavarikkoa naapurin tointille, vaikka naapuri ei halua sitä.
Joku jo aiemmin ehdotti että lobataan kaupunkiraiteet Kirkkonummelle asti ja junavarikko Vuohimäkeen. Kaikki voittaisivat. Samalla voisi rakentaa rantaradan kaksiraiteiseksi Turkuun asti. Tunnin junalla menisi kymmenisen minuuttia enemmän aikaa Helsinki-Turku väli.
Plussa olisi että pari miljardia valtion rahoja säästyisi.
Miinuspuolella olisi että oikorataa ei tulisi.
Laskutaitoa?
Varikko Mankkiin. Tyhjää peltoaluetta riittämiin.
Tai purkakaa koko rata niin ei ole häiriötä!
Luomassa asuva
Tein niinkuin käskettiin, otin kartan ja tutkin ja löysin. Paras paikka olisi Nummitien ja Jeppaksentien väliin. Siellä on tasaista ja aivan radan varrella. Iso tyhjä pelto.
Uusi paikka löytyi.
Ei mene aikakaan, kun Kirkkonummella maisemat on kuin Keravalla, sitten on kaikki TYYTYVÄISIÄ. Vankila vaan puuttuu, sekin tuo mukavasti työpaikkoja.
Tulevaisuus
Kunnioitettava ja todella hyvä ja järkevä perusteltu päätös 4.11. Kirkkonummen kunnanhallitukselta varikkoa koskevassa asiassa, jolla on vaikutuksensa myös meille läntiseen naapurikuntaan. Ajatelkaapa ja arvailkaapa vain miksi vastuitaan Espoo on työntämässä heidän saamastaan merkittävämmästä hyödystä tulevat haitat ns. "vähempiosaiselle" eli Kirkkonummelle. Kuka tai ketkähän kehtaavat kulisseissa olla kimpassa ja asioita yksinkertaisesti ajatellen moraalittomasti ajamassa Espoon etua omien kuntalaistensa kustannuksella.
Naapurikuntalainen
Eikö Vuohimäessä jo nyt ole aivan riittävästi ihmisten häirintää, kun siellä on louhimotoimintaa.
Varikko sopii sinne Luoma / Mankki sektorille.
Melua on jo
Jos joku kertoisi tämän varikkohankkeen hintalapun Kirkkonummen kunnan osalta, niin asiaan olisi paljon helpompi ottaa selvä kanta. Toistaiseksi ei ole täysin tiedossa, joutuisiko kunta tässä maksumieheksi ja millä summalla. Niin kauan kun tämä asia ei ole tiedossa, on kaikki perustelut lähtökohtaisesti vastustaa hanketta ainakin siltä osin, ettei sitä tule merkitä maakuntakaavaan (tiettyyn paikkaan), ottaenkin huomioon että varikko voisi myös tuoda verotuloja kunnan kassaan.
VPS
"Kaikki pilattava.." ja muut voisivat ottaa kartan esiin ja katsoa maantieteellisiä tosiseikkoja. Ensinnäkin varikko on rakennettava olemassaolevan rautatien läheisyyteen ja niin että se palvelee rantaradan liikennettä. Lisäksi matka Helsinkiin ei saisi olla liian pitkä. Varikko tarvitsee riittävän suuren pitkänomaisen alueen, jonka on oltava tasainen tai selllaiseksi kohtuukustannuksin muutettava. Olisi suotavaa, että alta ei tarvitsisi purkaa kovin paljoa asutusta.

Että siitä vaan karttaa tutkimaan ja ehdottamaan parempia vaihtoehtoja.

Toki on olemassa vaihtoehto nolla eli että ei kehitetä mitään, mutta itse toivoisin että junayhteyden Helsinkiin hieman paranisivat nykyisestä tilanteesta, jossa palvelutaso on välttävän ja kehnon välimailla.
sdkfz
Kyllä Vuohimäkeen ,sinne siis ja työpaikkoja Kirkkonummelle.
S-j nyberg
Kenen järjen jättiläisen idea on ehdottaa Vuohimökeen VR varikko!? Luonnon kaunis Vuohimäki missä on paljon kaunista luontoa ja asutusta sekä myös kesämökkejä ja sinne pitäisi päästä rakentamaan joku iso ja ruma VR varikko. Just. Ja parempia paikkojaan VR'llä ei tähän ole, niinkö. Ja vielä joku puhuu tulevaisuuden työpaikkojen puolesta. Kyllä kuulkaa VR'llä on omat työntekijät jo tuohon hommaan. Ei sinne mitään alan ammattitaidottomia kirkkonummelaisia palkata.
Kaikki on pilattava Kirkkonummella, vaikka väkisin
Miten se on mahdollista tässä kunnassa mitään ei saa rakentaa tämä on oikein taantuma kunta kiitos vastustajien
Päättäjät vaihtoon
Paraspaokka vuohimaki
Arvo toot
Juurikin näin, onhan Vuohimäki tietty parhain vaihtoehto kyseisen varikon sijainnille eli siitä pitää nyt kunnallispolitiikan edustajien taistella tarvittaessa jopa paljain nyrkein....:)
Uffe
Toisten melut /hajut /teot on aina oltava pahempia kuin omat vastaavat, eikä täten tänne kannata luoda /suoda /tuoda mitään uutta? Vastustajia löytyy joka asiaan, eikä nähdä omaa nenää pidemmälle :-(
Työtä tarjolla!
Aina valitetaan kun mikään ei tässä pitäjässä kehity. On huonot liikenneyhteydet eikä työpaikkoja. Nyt olisi tarjolla työllistävä varikko (kyllä, se varikon kunnossapito vaatii työntekijöitä vaikka sitä ei haluaisi uskoakaan), joka myös parantaisi liikenneyhteyksiä lisäraiteen myötä. Silti sitä vastustetaan. Mikä kirkkonummelaisia (ja mankkilaisia) vaivaa? Nuo maaläntit Kehän varrella on pelkkää peltomaata, jolla ei ihan hirveästi maisemallista arvoa nähdäkseni ole.
Ei mun takapihalle
Ei ei ei, ei tuollaista varikkoa voi rakentaa Suomeen, paras paikka olisi Tallina kun nyt kohta menee raide sinne.
Hyi pois pois kaikki mikä tuo rahaa.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx