(24) kommenttia

HBL: Kirkkonummella närkästyttiin, kun Espoo ehdotti junavarikkoa Vuohimäkeen – päätöksestä tehtiin valitus

Junavarikkoa on soviteltu yhtenä vaihtoehtona Mankkiin. Näkymä etelästä pohjoiseen. (kuva: Väylävirasto)

Asukkaat Länsi-Kirkkonummelta ovat puuttuneet Espoon kaupungin kahden viikon takaiseen päätökseen rantaradan varteen suunnitellusta junavarikosta.

Asukkaat ovat Hufvudstadsbladetin mukaan tehneet valituksen kaupunginhallituksen päätöksestä, jossa otettiin kantaa junavarikon mahdollisiin sijoituspaikkoihin.

Espoo torjui lausunnossaan Uudenmaan maakuntakaavasta, että junavarikkoa ei tule sijoittaa Mankkiin eikä Luomaan, mutta Kirkkonummen Vuohimäki olisi yksi vaihtoehto, jota voisi tutkia.

> Espoo: Junavarikkoa ei Luomaan eikä Mankkiin – vaihtoehtoja tutkittava vielä kuten Kirkkonummen Vuohimäki (Viisykkönen 4.11.)

Kaupunginhallituksen päätöksestä valituksen tehneet kirkkonummelaiset kunnan länsiosista, jossa Vuohimäki sijaitsee, katsovat, että kaupunginhallituksen jäsen Christina Gestrin (r.) on ollut jäävi asian käsittelyssä.

Gestrin aviomies omistaa Mankissa maata, johon junavarikkoa on alustavissa kaavailuissa suunniteltu. Gestrin asuu myös Mankissa.

Gestrin kiistää Hbl:ssa olleensa jäävi ja esteellinen kaupunginhallituksessa käsittelemään asiaa.

Hän vetoaa siihen, että lausunto koski maakuntakaavaa, jossa käsitellään suuria alueita. Gestrin sanoo, että jos kyse olisi ollut asemakaavasta, hän olisi jäävännyt itsensä.

Kirkkonummelaisten valitus tulee myöhemmin kaupunginhallitukseen. Sen käsittelyyn Gestrin ei osallistu.

Myös Kirkkonummen kunnanhallitus käsitteli junavarikkoasiaa samana päivänä kuin Espoo.

Kunnanhallitus totesi lausunnossaan, ettei junavarikon sijoituspaikkoja tulisi tässä vaiheessa merkitä maakuntakaavassa mihinkään, eikä varsinkaan Luomaan ja Mankkiin, ennen kuin suunnitelmista tulee tarkempaa tietoa.

Väylävirasto on kertonut, että tarkempia suunnitelmia varikkoasiassa tulee tammikuussa.

> Läs HBL

> Lähes 100 lähijunan varikon paikkaa on soviteltu Kirkkonummella kolmeen kohteeseen (Viisykkönen 18.9.)     

(24) kommenttia

Kommentit (24)

Sivut

Eikö luomalaiset sanoneet etteivät halua varikkoa koska siitä syntyy melu ja valohaittaa Espooseen saakka.
Eihän varikkoa sitten voi vuohimäkeen tuoda sillä se häiritsee meikon luontoalueen eläimiä.
Että heitetään pallo takas luomaan, sillä kyllä kirkkonummelaisille tulee olla tärkeämpää kirkkonummen oma hyvä ja luonto, ei espoolaisten hyysääminen.
Anonyymi
@Voitto Mäkipää Kirkkonummelta nyt tuskin löytyy satoja työntekijöitä junavarikolle. Harvassa kyllä Kirkkonummella asentajat ja tänne on vaikea saada muilta paikkakunnilta työntekijöitä varsinkaan duunarihommiin, kun Espoosta ja Helsingistä parempien kulkuyhteyksien päästä löytyy töitä.

Jokainen voi miettiä, että kuinka monta kirkkonummelaista asentajaa/mekaanikkoa itse tuntee. Niinpä. Varikko on tuomassa nimenomaan työpaikkoja tälle ammattiryhmälle, ei muille.

Junavarikkohan ei tarkoita parempaa matkustusliikennettä Kirkkonummelle, jolla työmatka varikollekin saattaa sujua kivasti, vaan lisää varikolle meneviä junia, jotka tukkivat raiteita ja matkustajaliikenne kärsii vielä entuudestaan.


Siisus
Avoimelle mielelle tiedoksi, että ampumarata aiheuttaa tosiaan meteliä. Myös ampumaradan osalta asiaa tutkitaan. Metsästysaseilla (pl 22. cal) siellä ei ole tarkoitus ampua lainkaan. Ampumaradalle on kunnassa kaavoitettu paikka olemassa muualla kuin Vuohimäessä, mutta se ei vaan kelpaa, vaan väkisin halutaan asutuksen viereen. En tiedä onko tässä ampumarata-asiassa takana jääviysongelmia mutta varikkosuunnitelmien osalta Gestrinin käytös on vähntäänkin noloa.
pampam
Gestrinin olisi kannattanut jo alun perin tuoda reilusti esiin etta on asianosainen eika esittaa näitä mukaperusteluja. On ok myöntaa ettei erityisesti halua varikkkoa perheenjasenen maapalalle mutta sen asian perustelu muka yleisillä syilla on noloa siltarumpupolitiikkaa.
Fair play
Itse en ymmärrä, miksi kaikkea vastustetaan. Vuohimäki olisi oikein hyvä paikka tuollaiselle varikolle. Ja kyllä, asuttaisiin sitten itsekin melko lähellä varikkoa, mutta mitä sitten.

Siihen alueelle on jo nyt tulossa ampumarata Hangontien ja Isonsuontien kulmaan, niin uskon sen tuovan enemmän melua kuin tuo varikko toisi. Ja kyllä, se ampumaratakin on minusta hyvä, koska harrastan metsästystä ja pääsen lähelle harjoittelemaan. Toivottavasti siitä tulee avoin eikä joidenkin kuppikuntien tarkoin varjeltu salaseura.

Ymmärrän kyllä tuon Vuohimäen ongelmallisuudenkin, koska silloin kaikki varikolle menevät ja sieltä tulevat junat joutuvat ajamaan Kirkonummen keskustan läpi. Mutta ehkäpä tässä olisi sitten mahdollisuus saada lisää julkisia yhteyksiä tännekin. Ja mitäs jos rakennetaan junaradan päälle kansi, kuten on tehty Hämeenlinnassa moottoritielle?
Avoimin mielin

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx