(11) kommenttia

Harvinainen tapaus, Kirkkonummelta on nyt kaksi kansanedustajaa − vain kerran ollut vastaava tilanne

Raija Vahasalo jätti valtakirjansa puhemies Paula Risikolle. (kuva: eduskunta)

Kirkkonummelainen Raija Vahasalo (kok.) on jälleen kansanedustajana ensi viikosta lähtien. Vahasalo jätti valtakirjansa eduskunnassa perjantaina.

Vahasalo nousi varapaikalta Arkadianmäelle kansanedustaja Sanna Lauslahden (kok.) tilalle. Lauslahti anoi eroa eduskunnasta siirtyäkseen Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtajaksi.

Vahasalo toimi aiemmin 16 vuotta kansanedustajana vuosina 1999-2015, mutta ei enää uusinut paikkaansa vuoden 2015 vaaleissa.

Vahasalon edustajantoimi alkaa ensi viikon tiistaina. Valtakirjansa hän jätti puhemies Paula Risikolle (kok.) perjantaina.

Kirkkonummelta on eduskunnassa myös ensimmäisen kauden kansanedustaja Anders Adlercreutz (r.).

Aiemmin vastaava tilanne eli Kirkkonummelta on ollut kaksi kansanedustajaa, oli viime vuosikymmenellä.

Kirkkonummelainen Eero Lankia (kesk.) oli yhden kauden (2003-2007) kansanedustajana ja hän muutti tuolloin Veikkolaan.

Sitä ennen Kirkkonummelta on ollut edustus parlamentissa 1990-luvulla, kun Elisabeth Rehn (r.) oli kansanedustajana vuoteen 1995 saakka.

Vahasalo on Uudellamaalla jo kolmas kokoomuksen kansanedustaja, joka nousee varasijalta eduskuntaan kuluvalla vaalikaudella.

Kuukausi sitten Mia Laiho korvasi Nurmijärven kunnanjohtajaksi valitun Outi Mäkelän

Aiemmin espoolainen Pia Kauma tuli eduskuntaan Alexander Stubbin tilalle.

Uudenmaan vaalipiiristä on valittu 35 kansanedustajaa. Seuraavissa vaaleissa lukumäärä saattaa nousta 36:een johtuen Uudenmaan asukasmäärän kasvusta.

(11) kommenttia

Kommentit (11)

Sivut

J.Korolainen, käypä vilkaisemassa Veikkolan julkista fb-ryhmää, huomaat, että veikkolalaiset ovat moniin asioihin erittäinkin tyytyväisiä. Ainoa asia mistä ”maristaan” on se ikiaikainen meluaidan puuttuminen (ja koiran kakat)
T.J
Faktat ovat faktoja. Olen nähnyt Uudenmaan tiepiirin johdon kiittävän julkisesti Vahasalon panosta sen hyväksi, että motari saatiin aikaiseksi. Se ei kuulosta omakehulta.
Kiitollinen motarin käyttäjä
Vahasalo kastoi itse itsensä Rouva viisykköseksi. Otti kotikentällä pisteet asiasta, jossa hänen vaikutuksensa oli minimaalinen. Paikallislehdessä saamme varmaan taas tiiviisti seurata hänen raportointiaan toimistaan ja
saavutuksistaan.
Huokaisu
Vähän aiheen ohi menee tämä kommentti, mutta...

ovatko veikkolalaiset ikinä tyytyväisiä mihinkään?
J. Korolainen
Vahasalo sai ansaitsematonta kunniaa 51 tien osalta. Kyllä siinä oli muut tahot mukana ja rouva sopivasti peesaili ja keräsi irtopisteet itselleen. Veikkolan meluaidan suhteen tältä rouvalta ei kannata odottaa mitään. Hänellä on ollut jo lukemattomat mahdollisuudet vuosien varrella vaikuttaa asiaan - vaan eipä ole joutanut. Sellainen tapaus tääm
Veikkolalainen

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx