(2) kommenttia

Hankintojen karsinta näkyy jo kirjaston tilastossa

Kirkkonummen kirjastoon hankittiin viime vuonna edellisvuotta vähemmän aineistoa ensimmäistä kertaa kirjaston historiassa. Se näkyy jo hieman lainausluvuissa.

Kirkkonummen kirjastosta lainattiin vuonna 2013 yhteensä noin 771 000 lainaa, mikä tarkoittaa 20,3 lainaa asukasta kohden. Koko maan keskiarvo oli 17,19.

Kirjaston aineistokokoelma pieneni ensimmäistä kertaa koko kirjaston historiassa, mikä johtui aineistomäärärahan 27 prosentin supistumisesta.

Kirjaston kokonaislainaus laski kuitenkin vain 1,6 prosenttia. Kirjastosta arvioidaan, että vähentynyt hankinta näkyy lainausluvuissa vasta viiveellä. Yleensä kuluvana vuonna lainataan paljon edellisvuoden kirjoja, ja kirjojen ilmestyminen on painottunut syksyyn.

Kirjasto kiinnostaa kävijöitä edelleen. Käynnit kirjastossa nousivat 5,4 prosenttia toissavuoteen verrattuna: fyysisiä käyntejä ja vierailuja nettisivuilla oli yhteensä 650 000.

Tätä naista Kirkkonummi lukee vuodesta toiseen

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Onneksi kirjasto ostaa 3D tulostimia ja käyttää rahaa postitoimintoihin...
Niin makaa kuin...
Kirjaston tarve on edelleen: yhä harvemmalla on varaa hankkia omia kirjoja ostamalla, joten kirjaston palvelut kullanarvoisia. Kirjasto on yksi tasa-arvoisen kuntalaisuuden kulmakivistä. Ikäviä nuo hurjat leikkaukset aineistomäärärahoissa. Ikävää on myös se, että kirjaston laajennus siirtyi hamaan tulevaisuuteen. Tarve esimerkiksi lukutiloille ja ryhmätyösketelyyn olisi kova. Sellaisia tiloja kun ei esimerkiksi lähikoulussa ole.
Lukija

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä