(3) kommenttia

Hanke alulle: Pikkalaan uusi ABC-asema

Pikkalan ABC aiotaan korvata kokonaan uudella liikenneasemalla, johon tulee myös ruokakauppa.

Siuntion Pikkalan vanha ABC-huoltoasema korvataan kokonaan uudella liikenneasemalla, johon tulee myös alueelle kaivattu ruokakauppa.

Bensa-asemaa pyörittävä Varuboden-Osla on aloittanut Siuntion kunnan kanssa neuvottelut rakennusprojektissa, joka haluttaisiin saada käyntiin jo tämän vuoden aikana. VBO:n mukaan Pikkalaan on tarkoitus rakentaa kokonaan uusi liikenneasema, mutta ei kuitenkaan läheskään niin suuri kuin ABC-asemat yleensä ovat.

Liikenneasemahankkeesta oli kertomassa kunnan järjestämässä asukasillassa torstaina toimialajohtaja Mika Meriläinen VBO:sta. Hänen mukaansa uusi asema olisi noin 900 neliön kokoinen, ja se rakennettaisiin nykyisen jo aikansa eläneen huoltoaseman viereen.

Meriläinen kertoi, että VBO on neuvotellut hankkeesta kunnan kanssa useaan otteeseen. Neuvotteluissa on sovittu, että liikeasemaa varten laaditaan miniasemakaava, joka kattaa vain liikenneaseman alueen.

Asukasillassakin tervehdittiin suurella ilolla sitä, että ABC:lle tulee elintarvikemyymälä. Etelä-Siuntiossa ei ole minkäänlaista ruokakauppaa eikä itse asiassa koko Siuntiossakaan kuin yksi: S-market keskustassa.

Meriläisen mukaan ruokakauppa ei olisi ihan tavallinen S-ryhmän pikkukauppa, vaan Pikkalaan on kaavailuissa luoda paikallisten tuottajien osasto, jonne myytävä tavara tulisi mahdollisimman monipuolisesti lähialueelta.

Meriläisen mukaan VBO:ssa on oltu hyvin tietoisia, että nykyinen ABC eli vanha Esso on ollut tiensä päässä jo ainakin 10 vuotta. Toimintaa ei nykyisessä kiinteistössä voida kehittää mitenkään.

Uudesta ABS:stä ei tule Meriläisen mukaan myöskään standardi-ABC, vaan rakennus suunnitellaan varta vasten Pikkalaan ja siinä huomioidaan ympäröivä maisema.

Uuden liikenneaseman tontille on luvassa myös liityntäpysäköintipaikkoja. Sen sijaan liikennejärjestelyt pysyvät liki nykyisenlaisena kantatie 51:ltä. Kunta on pohtinut, että ABC:n läheiselle Störsvikin risteysalueelle voitaisiin ehkä samassa yhteydessä rakentaa kevyenliikenteen alikulku. Mitään päätöksiä ei kuitenkaan asiasta ole.

Kunta aikoo kuitenkin vetää uuden viemäri-ja vesilinjan Störsvikistä 51:n ali uudelle liikenneasemalle.

Varuboden-Oslalla on muitakin bensa-asemahankkeita lähistöllä. Yhtiön on kertonut rakentavansa Kirkkonummen Prisman eteen kylmän jakeluaseman heti kun kaava on valmis. VBO toivoo pääseväsnä rakentamaan jakeluasemaa vielä tänä vuonna.

Toinen huomattavasti suurempi hanke on Kehä III:n ja 51:n risteyksessä Inkilänportissa, jonne VBO kaavailee isoa ABC-liikenneasemaa. Tässäkin tapauksessa odotellaan vielä asemakaavan valmistumista.  

  


(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Toivottavasti joku päättäjä huomaa tälläisen blogitekstin "http://siuntiocycling.blogspot.fi/2014/04/siuntion-pyorateiden-tulevaisuus.html"
Liittyy osaltaan tuohon ABC_aseman alueeseenkin.
Harvinaisen hyvää pyörilijän näkökulmaa, ikävä kyllä taitaa jäädä pienen piirin tietoon
Pikkalainen
Mitenkähän se nykyistä paremmin palvelisi? Sama omistaja, samat toimijat, sama surkea palvelukulttuuri. Miksipä se siitä muuttuisi? Rakennus vain pitää uusia ennen kuin sortuu.

VBO kun ei saanut asemalla edes kunnan ainoata pubia kannattamaan....
Joenrannan äijä
Siuntiossa on muuten ollut S-ketjulla / Varubodenilla monopoliasema. Kun miettii, että koko kunnassa ei ole kuin yksi ruokakauppa, niin onhan se varmaa tuottoisaa hommaa ja saa määrätä hintatason ja varmasti kauppa käy.
MUTTA on hyvä asia,jos Pikkalan ABC uudistuu. Se on sijainniltaa hyvässä paikassa. Se palvelee kuntalaisia ja myös matkailijoita.
ABC

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx