(0) kommenttia

Hätäpysäköintiin löytyy suunnitelma saastepilvien varalta

Kirkkonummen keskustan tilapäiset pysäköintipaikat on merkitty keltaisella.

Helsingin seudulla on varauduttu jopa siihen tilanteeseen, että ilmansaasteiden takia henkilöautoliikenne pysäytetään ennen Kehä III:sta ja ohjataan tuhansille hätäpysäköintipaikoille.

Poikkeustilanteita varten tilapäisiä parkkipaikkoja on etsitty HSL:n johdolla Helsingin seudun 14 kunnasta ja kaupungista yli 18 000 kappaletta. Kirkkonummelta tilapäisiä parkkipaikkoja on kartoitettu runsaat 1 200 keskustasta, Veikkolasta ja Masalasta.

Maailman suurkaupunkeja vaivaamat liikenteen vakavat pakokaasupilvet eivät ole aivan tuntemattomia Helsingissäkään, mutta hyvin harvinaisia. Nykynormien mukaan Helsingissä typpidioksidipitoisuudet ovat äkillisesti kohonneet yli raja-arvojen kaksi kertaa: joulukuussa 1995 ja 2009.

Suunnitelmien mukaan ensisijaisesti äkkitilanteessa yritettäisiin median kautta saamaan ihmisiä jättämään omat auto kotiin. Jos se ei tehoa tarpeeksi, liikenne voidaan katkaista Helsinkiin tulevilla pääväylillä ja ohjata autoilijoita liityntäpysäköintipaikoille, joilta jatketaan joukkoliikennevälineillä. Tällaisina päivinä joukkoliikenne olisi ilmaista.

Kirkkonummen keskustasta on kartoitettu vajaat 1 000 tilapäistä liityntäpysäköintipaikkaa. Niitä on muun muassa urheilukentillä.

Masalasta on löytynyt lähinnä urheilukentältä 200 parkkipaikkaa ja Veikkolasta koulun pihalta 75.


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä