(14) kommenttia

Golfkentällä laiduntaa satoja valkoposkihanhia – muutamia haluttiin ampua pelotteena, mutta lupaa ei saatu

Valkoposkihanhien laumat ovat tuttu näky erityisesti hoidetuilla nurmikkoalueilla. (arkistokuva)

Kirkkonummen Sarvvikissa toimiva golfkenttä anoi lupaa 10:n valkoposkihanhen ampumiseen vuosittain. Tarkoitus oli pelotella jopa satojen hanhien laumoja pois kentältä.

Kenttäalueen koko on 167 hehtaaria. Enimmillään rauhoitettuja valkoposkihankia laskettiin olleen kentällä toissa vuonna noin 700 yksilöä.

Valkoposkihanhien ulosteet vaikeuttavat Golfsarfvik Oy:n mukaan kentänhoitoa ja pelaamista huomattavasti.

Jätökset jäävät lyhyeksi leikatuilla alueilla aurinkoon ja ruoho "palaa" jätösten alla, mikä vaurioittaa peligreeniä.

Kentällä on kokeiltu valkoposkihanhien hätistelemiseksi kaikenlaista, kuten muovisia pelotteita, mutta hanhet laiduntavat yhä alueella suurina laumoina.

Greenien lyhyt ruoho leikataan jopa kerran päivässä, ja samalla myös ulosteet kerätään ruohonleikkurilla pois. Tämäkään ei auta, koska jätöksiä tulee heti uusia.

Golfkenttäyhtiö on anonut lupaa 10 valkoposkihanhen ampumiseen vuosittain kolmena vuonna.

Ely-keskus hylkäsi anomuksen ja katsoi, ettei kyseisessä tapauksessa voida poiketa rauhoitusmääräyksistä.

Elyn mukaan poikkeuslupa voidaan antaa, jos linnut aiheuttavat viljelmille satotappioita. Golfkentän hoitoon ei tätä perustetta voida elyn mielestä soveltaa.

(14) kommenttia

Kommentit (14)

Sivut

Ehdottomasti pitää purkaa rauhoitus ja luvittaa metsästys.
Siistijä
Onpa se hassua, että Villissä Lännessä kysellään lupia viranomaiselta. Eikö tuo asia hoituisi ihan omatoimisesti yön pimeydessä ja vois sanoa: "Iso paha susi vei koko hanhilauman".
Näinnäenasian
"Lähimatkailijalle" voisi todeta Tallinnan olevan entistä Neuvostoliittoa jossa edelleenkin on varsin paljon venäläisväkeä ja kulttuuri on aikas pitkälti entisenlaista joten voisi kuvitella hanhien ynnämuiden elukoiden päätyvän niinsanotusti parempiin suihin eikä haitaksi puistoelämälle.....
Anonyymi
Golf on sen verran hauska sekä leppoisa laji joka varmasti kestää muutaman hanhen ja miksei muunkin otuksen läsnäolon.....
Uffe
Miksi tuossa lähellä Tallinnan rannoilla ja puistoissa ei ole hanhiongelmaa? Kadriorginkin puistoalue ihana lasten leikkiä, toisin kuin vaikka kakkaiset Kaivopuisto ja Espoon rantapuistot.
Lähimatkailija

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx