(14) kommenttia

Golfkentällä laiduntaa satoja valkoposkihanhia – muutamia haluttiin ampua pelotteena, mutta lupaa ei saatu

Valkoposkihanhien laumat ovat tuttu näky erityisesti hoidetuilla nurmikkoalueilla. (arkistokuva)

Kirkkonummen Sarvvikissa toimiva golfkenttä anoi lupaa 10:n valkoposkihanhen ampumiseen vuosittain. Tarkoitus oli pelotella jopa satojen hanhien laumoja pois kentältä.

Kenttäalueen koko on 167 hehtaaria. Enimmillään rauhoitettuja valkoposkihankia laskettiin olleen kentällä toissa vuonna noin 700 yksilöä.

Valkoposkihanhien ulosteet vaikeuttavat Golfsarfvik Oy:n mukaan kentänhoitoa ja pelaamista huomattavasti.

Jätökset jäävät lyhyeksi leikatuilla alueilla aurinkoon ja ruoho "palaa" jätösten alla, mikä vaurioittaa peligreeniä.

Kentällä on kokeiltu valkoposkihanhien hätistelemiseksi kaikenlaista, kuten muovisia pelotteita, mutta hanhet laiduntavat yhä alueella suurina laumoina.

Greenien lyhyt ruoho leikataan jopa kerran päivässä, ja samalla myös ulosteet kerätään ruohonleikkurilla pois. Tämäkään ei auta, koska jätöksiä tulee heti uusia.

Golfkenttäyhtiö on anonut lupaa 10 valkoposkihanhen ampumiseen vuosittain kolmena vuonna.

Ely-keskus hylkäsi anomuksen ja katsoi, ettei kyseisessä tapauksessa voida poiketa rauhoitusmääräyksistä.

Elyn mukaan poikkeuslupa voidaan antaa, jos linnut aiheuttavat viljelmille satotappioita. Golfkentän hoitoon ei tätä perustetta voida elyn mielestä soveltaa.

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Ehdottomasti pitää purkaa rauhoitus ja luvittaa metsästys.
Siistijä
Onpa se hassua, että Villissä Lännessä kysellään lupia viranomaiselta. Eikö tuo asia hoituisi ihan omatoimisesti yön pimeydessä ja vois sanoa: "Iso paha susi vei koko hanhilauman".
Näinnäenasian
"Lähimatkailijalle" voisi todeta Tallinnan olevan entistä Neuvostoliittoa jossa edelleenkin on varsin paljon venäläisväkeä ja kulttuuri on aikas pitkälti entisenlaista joten voisi kuvitella hanhien ynnämuiden elukoiden päätyvän niinsanotusti parempiin suihin eikä haitaksi puistoelämälle.....
Anonyymi
Golf on sen verran hauska sekä leppoisa laji joka varmasti kestää muutaman hanhen ja miksei muunkin otuksen läsnäolon.....
Uffe
Miksi tuossa lähellä Tallinnan rannoilla ja puistoissa ei ole hanhiongelmaa? Kadriorginkin puistoalue ihana lasten leikkiä, toisin kuin vaikka kakkaiset Kaivopuisto ja Espoon rantapuistot.
Lähimatkailija
Suomessa eletään vihreää valtakautta, pieni vähemmistö johtaa ja päättää suuren enemmistön puolesta. Hassuja lakeja värkätään ja sitten kiristetään ja mieltäkin puolesta ilmaistaan. Media, vihreä pitää huolen tiedon levittämisestä.
Ei yksin ongelma ole valkoposkihanhet, vaan tauti leviää kaikille aloille, nimellä luonnonmoninaisuuden ja ilmaston puolesta. Mitään järkevää ei suojelussa ole, vaan kaikki on saastuttavaa ja turmiollista, mikä johtaa tuhoon.
Taudit, niin eläinkunnan, kuin kasvikunnankin leviävät hallitsomattomasti.
Lintuja, petoeläimiä, hylkeitä halutaan levittää niilekin alueille joille ne eivät kuulu. Vahinkoa halutaan mahdollisimman paljon- ja haittaa tuottaa. Tällaiset ihmiset tulee tuomita vankilaan ja vahingon korauksiin teoitaan.
nim. tarvitaan laimuutoksia
Mitäpä jos postinjakajat kävisivät työnsä ohessa hätistämässä hanhia. Saisi postin johtajat pelata ja posteljooneilta ei työt pääse loppumaan.
Työtä tämäkin
Miksi tätä tulokaslajia pitää suojella? Eläintarhasta karanneista lähteneet lisääntymään. Jäämeren rannikolla niitä on miljoonia alkuperäisessä ympäristössään.
Sairasta
Eikö ne Vuosaaressa todennut koirien olevan loistava pelotin näille valkoposkihanhille? Niin ei tarvis heti olla tarjoamassa lyyjyä piipusta.., toki toisilla on tarve hoidella tylysti kaiken pois alta :-(
Koirat kehiin/puistoihin
Kanta on sen verran elpynyt, että metsästys pitäisi sallia. Valkoposkia kun alettaisi ampumaan, ne pikkuhiljaa taas tajuaisivat, että ihminen on ”no good” ja kannattaa pysyä kaukana paikoista missä ihmisiä on. Olisi myös hanhipaistia monessa pöydässä, ja se on hyvää.
Harvester
Koko eteläisen Suomen puistorannat ovat hanhien "saastuttamia". Niiden ulostetta ja höyheniä joka paikka täynnä Helsingissä, Espoossa ja näemmä Kirkkonummellakin. Miksi puhtaista puistoista voi vain haaveilla tai niitä muistella. Nurmikolla saattoi istuskella, rantakivillä kurkotella, vedessä kahlailla. Ei enää.
Lintuterroria?
Juurikin näin, antaa hanhien olla ihan vaan rauhassa nurmikoilla ja mikäli nurmikko vaurioituu niin lisäähän se golfin pelaamisen vaativuutta entisestään joka lienee enemmän kuin parempi asia.....
Trixi
Ei meidän pikku valkoposkihanhi saa satuttaa, eihän se vaan paskanna paikat käyttökelottomaksi sekä syö kaiken eteen tullen.
Liukumiina golf.
Nuo hanhet ovat muuttomatkalla joten yrittäkää selvitä se aika.
Elämä on tärkeämpi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx