(19) kommenttia

Gesterbyssä vesikatkoksen jälkeen juomavesi on keitettävä, häiriöitä voi olla muuallakin

Juomavesi on keitettävä kartassa väritetyllä alueella.

Kirkkonummen keskustan pohjoisosissa Gesterbyssä ja Kantohaassa on vedenjakelu ollut poikki työmaalla tapahtuneen putkirikon vuoksi.

Vedenjakelukatkos alkoi noin kello 16. Illan mittaan alueelle on järjestetty vedenjakeluyhteyttä toista kautta sekä huuhdeltu ja paineistettu vesijohtoverkostoa. Alueella on satoja talouksia.

Juomavesi on keitettävä Gesterbyn ja Kantohaan alueella, kunnes alueen verkoston veden laatu on varmistettu, Kirkkonummen Vesi tiedottaa.

Päivitetty (22.1. kello 11): Vettä voi jälleen käyttää normaalisti.

Myös kahvin- ja vedenkeittimissä käytettävä vesi on ensin keitettävä. Vesi on viiden minuutin keittämisen jälkeen käyttökelpoista.

Hanavettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti, jos siinä ei ole poikkeavaa väriä tai hajua.

Keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Seurravan kerran asiasta tiedotetaan keskiviikkona aamupäivällä.

Muualla keskusta-alueilla vedessä voi esiintyä ilmaa ja sameutta sekä paineenvaihtelua, mutta vesi on käyttökelpoista, Kirkkonummen Vedestä kerrotaan.

Säiliövedenjakelu on järjestetty keskustan Urheilukentälle (Vanha Rantatie 8) sekä Gesterbyssä (Gesterbynpolun ja Jokisuonrinteen risteys). Omat kanisterit on otettava mukaan.

Kirkkonummen Vesi tiedottaa tilanteen edistymisestä ensisijaisesti kunnan internet-sivulla ja tekstiviestein niille, jotka ovat tilanneet tekstiviestipalvelun.

Putki rikkoitui hyvinvointikeskuksen työmaa-alueella, jossa tehdään pohjatöitä.


(19) kommenttia
Kommentit (19)

Kommentit (19)

Tuossa kartassa mielenkiintoinen paikkanimi, Gretarby.
Onko Gretalle anettu kylänimi
Ei tämä ole ainutlaatuinen tapaus. Vettä on jouduttu keittämään välillä milloin missäkin päin Suomea ja milloin mistäkin syistä. Suomessa on vesiasiat kuitenkin pääosin todella hyvin verrattuna muuhun maailmaan.
Totuttu hyvään
Kun iso osa valittaa kunnan vedestä , niin valittajat ottakoon itse näytteensä ja teetättää tutkimuksen , näin saatte ihan itsellenne suunnatun vastauksen veden laadusta , ja uskoisin ,että jos vastauksessa on maininta huonosta laadusta , alkaa varmasti vesilaitos toimiin asian parantamiseksi , eniten taitaa kumminkin harmittaa se, että löytyykin vika huonoon laatuun monen ihan ikiomasta kotitalosta Hintaan otan kantaa sen verran , että lienee hinta olevan maanlaajuisesti n:keskitasolla

Lopuksi , olisiko sopivaa lopettaa valittaminen nimettömänä(suurin osa) näillä palstoilla ja tehdä ihan itse kehitysehdotuksia esim:vesilaitokselle , vai onko nyt niin ,että luullaan enemmeän kun tiedetään ja "huudetaan" oma luulo varmana tietona julkisuuteen ?
minä vaan
Kun halvinta ostaa, niin näin käy. Juomaveverkosto on ilmeisesti vain muoviputkia, jotka eivät kestä. Hieman kalliimpi ratkaisu on valurautaputki, joka kestää jopa sata vuotta paljon liikennöidyn kadun alla. Vesihukka lienee Kirkkonummella aika suurta. Olen kuullut joskus luvun 10 %. Valurautaputken tyton liitos on myös joustava, jos putkisto liikkuu. Muoviputki ja liitos ei anna periksi.
Tästä olen saanut kokemuksia 80-luvulla. Olen eläkkeellä, enkä ole putkien kanssa tekemisissä.
Markku Rönkkö
Markku Rönkkö
Miten tällainen voi toistua kerta toisensa jälkeen? Milloin on mitäkin sekaisin, hajalla, homeessa tai rikki. Miten tämä urakoitsija voi yksinkertaisesti aiheuttaa tyhmyyttään näin suuren ongelman sadoille ihmisille ja vielä useiksi päiviksi!! Eikö tässä kylässä kyetä tekemään mitään normaalilla ja kunnollisella tavalla? Ja kuka huolehtii nyt tuon alueen vanhuksien veden saannin? Ja missä ihmiset voivat peseytyä jos tuo vesi ei kelpaa edes pesu vedeksi??? Kirkkonummen vesi on ollut ikuisuuden jo juomakelvotonta. Meillä on haettu juomavesi ihmisille ja eläimille muualta jo vuosia!
Mikä seuraavaksi tulee ongelmaksi???
Info tuli kiitettävästi sähköpostitse molemmilla kielellä heti ja vielä kolmas su,ru,eng kielellä.
Gesterbyläinen
Taas alkoi marmatus ja valittelu aivan marginaalisesta asiasta.Lukekaa Hesarista Intian vesiongelmista.Siellä miljoonat ihmiset eivät tiedä puhtaasta vedestä mitään ja silti kukaan ei valita.Aina sattuu vahinkoja,oli kartat tai ei.Jos on suu kysyä niin varmaan naapuriapua tähänkin asiaan löytyy.Muutaman päivän katkos tuskin kenenkään hengen päälle käy.
hookaksoo
Juurikin näin, Kirkkonummen veden tuottamaa melkoisen kallista vettä ei voi todellakaan mainita laadukkaaksi....
Anonyymi
Koska sitä vettä pääsee keittelemään?
Kestää, kestää
Ei paalutus työt ole viele edes käynnistyneen vasta maan stanilointi on menossa eikö teillä ole käytössä maan alaisten johtojen yhdistelmä karttaa vai ettekö osaa sitä käyttää
Timo kalliomäki
Hyvinvointikeskuksen rakentaminen alkoi hienosti. Luvassa moniongelmainen pahoinvointikeskus.
Tero
Kirkkonummen vesi on ollut sameaa ja juomakelvotonta aina. Pesuvedeksi juuri ja juuri kelpaa. Tästä katkoksesta on kuitenkin saatava korvaus, maksamme tuosta kuravellistä puhtaan veden hintaa.
Pekka M Moniloikkari
20.15. Eikä tule vettä..
Anonyymi
Keittokehotus ainakin tiistai iltaan saakka? Oikeasti? Onkohan tavoittanut kotitalouksia, kirkkonummen sivustoilla ei tiedotettu ..
Anonyymi
Urakoitsija vastuuseen tällaisesta, ei luulisi olevan vaikeaa selvittää valmiiksi vesijohtojen paikat.
Ja vedenjakelu lähemmäksi asukkaita ja urakoitsijan henkilöstö ovelta pvelta ilmoittamaan tapahtuneesta ja kantamaan vettä vanhuksille suoraan kotiin.
Nykyaikaa
Gesterby ja ympäristö on aika iso alue. Kyllä sinne entisen Siwan alueelle olisi myös voinut laittaa vedenjakelupisteen. Ei tule vettä 18.58. Pitäkää naapureistanne huolta.
Pappamummotlapset
Niin ja kukahan maksaa laskun tästä lystistä?
P-M
Kuinkahan moni mummeli tai pappa vaeltaa keskustaan hakemaan vettä tai on edes saanut tietoa että sitä on saatavilla.
Sirpa Pakarinen
Eikö kukaan tiennyt että missä ne putket menee siellä prkl.
Esa L

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx