(13) kommenttia

Gesterbyn kouluparakit jäävät pystyyn pitkälle ensi vuosikymmenelle − väistötilojen tarpeelle ei näy loppua

Gesterbyn väistötilat valmistuvat lopullisesti tässä kuussa.

Kirkkonummi varautuu käyttämään Gesterbyn koulukeskuksen pihalle pystytettyjä väistötiloja ainakin seuraavat kuusi vuotta ja todennnäköisesti siitä vielä eteenpäinkin.

Erityisesti Winellska skolanin sisäilmaongelmien takia kiireellä rakennettujen parakkien vuokra-ajaksi sovittiin aluksi viisi vuotta, mutta nyt kunta on jo neuvotellut yhden jatkovuoden vuokrasopimukseen.

Parmaco Oy:n tiloista maksetaan vuokraa vajaat 0,5 miljoonaa euroa vuodessa.

Ensimmäinen osa väistötiloista valmistui lokakuussa, ja toinen osa on käyttökunnossa joulukuun alkuun mennessä. (Lue lisää: Viisykkönen 24.10.)

Gesterbyn koulukeskuksen lähes kaikki rakennukset pitää joko peruskorjata tai purkaa.

Hanke on erittäin mittava, koska kolmessa eri koulussa on oppialita noin 1 500.

Hankkeen suunnittelu on aloitettu, ja se voisi olla nykyisten arvioiden mukaan valmis vuoden 2025 tienoilla eli väistötiloja tarvittaisiin kahdeksan vuotta.

Parakit on rakennusteknisesti suunniteltu siten, että niille voi saada pysyvänkin rakennusluvan.

Kunnassa saattaa tulla vastaan väistötilojen tarvetta muuallakin kuin Gesterbyssä, joten parakit saattavat olla pystyssä vielä vuoden 2025 jälkeenkin.

Kirkkonummen palvelutuotannon jaosto käsittelee parakkien vuokrausta 29.11.
 

(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Kunnassa on asiantuntijat päättämässä.. heillä ei ole mitään käsitystä mistään arkipäivän asioista. Oppilaat ja opettajat oireilleet vuosia niin Gesterbyssä, Kirkkoharjussa, Masalassa ja Nissnikussa. Ei olla otettu huomioon, vähätelty. Olisi kannattanut tehdä pieniä korjauksia kouluihin joka vuosi.. mutta kun koulut ovat olleet heistä hyvässä kunnossa. Kukaan ei ole käynyt edes paikan päällä!!!!!!!
Lopen uupunut
Lapsiystävällinen kunta seuraavat 2 vuotta?
Poratti
UPINNIEMEN koulu ei sovellu koulukäyttöön- sisäilmaongelmainen sekin
Kirre
Parakit tarvitaan myös Kirkkoharjuun. Oireita riittää.
Äiti
Unohtakaa se Upinniemen koulu. Koulun pitää sijaita siellä missä lapsetkin eikä 10 kilometriä keskustasta ei mihinkään.

Kalliiksi tulee kyllä kunnalle rakentaa kaikki uudelleen. Mutta en usko että 1960-luvulla edes ajateltiin että samat rakennukset olisivat käytössä vielä 2020-luvulla.
sdkfz
Jokirinteen n. 1300 oppilaan koulu tullee maksamaan jotain 35-40+ MEUR hintahaarukassa + ensikertainen sisustaminen. (kilpailutus on menossa). Lienee oletettavaa että 1500 oppilaan Gesterbyyn koulukeskus tuskin on halvempi kuin Jokirinne.

Tällä hetkellä selvitetään vielä Gesterbyn koulukeskuksen rakennusten kuntoa, mutta B-E rakenneukset palvelutuotannon jaosto (PATU) on jo esittänyt purettaviksi ja että A-rakennuksen kunto vielä pikaisesti selvitetään. Projekti tulee olemaan pitk ja väitötiloja tullaan tarvitsemaan, mahdollisesti tarvitaan vielä kolmaskin parakki.


PATU:n jäsen, RKP
Jerri Kämpe-Hellenius
Uusi koulu maksaa noin 15-20 miljoonaa. Eli parakkikulut nostaa hintaa noin viidenneksen, ja vuokrien lisäksi tulee perustamiskulut ja kalliimpi lämmitys. Finnsbackan päiväkodin tapauksessa ylimääräiset parakkikulut lähenee kai puolet uuden päiväkodin hinnasta, mutta silti piti perua uuden päiväkoin rakentamista jonka seurauksena parakkiaikaa pitenee 2-3 vuotta ja kulut vastaavasti kasvaa, ennen kuin Jokirinteeseen joudutaan ja päiväkotipalvelut lakkaa kokonaan keskustassa.
Pidettäiskö mieluummin talot kunnossa?
Kunnan touhut ovat kaikenkaikkiaan tuossa rakennuspolitiikassa enemmän kuin arveluttavia, kuulemma Upinniemessä kunta purkaa aivan toimintakuntoisen koulurakennuksen koska sille ei ole käyttöä...vai olisiko ollut sittenkin? No mutta, eihän näissä asioissa yleensäkkään järkisyyt ratkaise, vaan raha ja kuntahan ne veronmaksajien rahat käyttää...
Uffe
Miksi rakentaa uutta koulua kun on noin hienot parakit? Ja tuo vuokra ? 500,000€ /vuosi + sähköt ! Tekee kuudessa vuodessa 3,000,000€ + sähköt. Aivan mieletöntä rahanhaaskausta meillä kunnassa. Eikö 3,000,000€ riitä uuteen kouluun ?
Siis nyt rahahanat kiinni kiitos.
Aivan samaa kyseenalaistin jo viime kerralla. Ostaisivat omaksi ja möisivät pois tarpeen haihduttua.
Roope Jansson
@Minä. Vuokra on noin 500 000 € vuodessa. Investointi lienee noin 50 000 000 € luokassa. Elikkä niitä paviljonkia pitä olla paikalla aika pitkään ennen kuin "..vuokrilla olisi pystynyt maksamaan kaksi kertaa tuon investoinnin..." (200 vuotta ;))
Mjo
Sopimuksessa on varmaankin tuo lunastusoikeus ja Kirkkonummi voi ostaa nuo siirrettävät rakennukset omakseen vuokra-ajan jälkeen kohtuuhinnalla. Näin ainakin muualla on toimittu.
kari vierinen, Siuntio
Olisi kannattanut ostaa tilaelementit, järjetöntä maksaa älyttömiä vuokria eikä mitään jää käteen vuokrakauden jälkeen. Noilla vuokrilla olisi pystynyt maksamaan kaksi kertaa tuon investoinnin!!!
Minä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä