(11) kommenttia

Fyyrin nuorisotilassa oli koronatapaus – kirjastossa samaan aikaan olleiden syytä tarkkailla oireita

Fyyrin nuorisotila

Kirkkonummen pääkirjastossa Fyyrissä on tullut jälkikäteen tieto, että paikalla on ollut pari tuntia koronatartunnan saanut henkilö.

Kirkkonummen tartuntatautiyksikön mukaan Fyyrin nuorisotilassa ja kahvilassa oli tartunnan saanut henkilö perjantaina 23.10. klo 15-17 välillä.

Varmat lähikontaktit ovat Kirkkonummen tartuntatautiyksikön tiedossa, ja heihin ollaan puhelimitse yhteydessä.

Muita kyseisenä aikana Fyyrissä olleita pyydetään tarkkailemaan mahdollisia koronavirusinfektion oireita 2.11 saakka.

Jos oireita ilmenee, pyydetään jäämään kotiin ja varaamaan ajan koronatestiin esimeriksi osoitteessa koronabotti(at)hus.fi.

Kirkkonummella on todettu viime viikon lopulta lähtien 16 uutta koronatartuntaa.

THL:n mukaan tähän mennessä 29:10.) tartuntaluku on 155 maaliskuusta lähtien laskettuna. Viime perjantaina vastaava luku oli 139.

Kahdessa viikossa tartuntojen määrä on kasvanut 35:llä.

Ilmaantuvuusluku on 14 viimeisen vuorokauden aikana Kirkkonummella noin 80 (tartunnat/100 000 asukasta).

Helsingin seudun kehyskunnista Kirkkonummen ilmaantuvuus on suurin. 

Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla kahden viikon ilmaantuvuus on selvästi kuitenkin korkeampi. Espoossa se on 100 ja uusia tartuntoja (14 vrk) on ilmennyt 295. 

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Viruslinko kirjasto kiinni, kirjalainaus ulkotilaan!
Ei ole välttämätöntä
Opettajat ja ohjaajat näyttävät mallia kuinka käytävillä toimitaan ei mitään sääntöä
Oppi hoi
Nuorisotilan ja lastenosaston sijoittaminen avoimeen tilaan keskelle rakennusta ei ole onnistunut ratkaisu. Kaikki äänet ja toiminnoista syntyvä melu kuuluu koko alakertaan. Häiritsee pahasti sekä kahvilassa että lehtienlukupaikassa. Rakennus kyllä kuuluu kaikille, lämpimästi myös lapsille ja nuorille. Arkkitehtuuri ja rakennuksen suunnittelu tältä osin kuitenkin pielessä. - Niin ja ahtaissa sisätiloissa viruksetkin leviävät. Muistetaan maskit! Ja henkilökunta muistutelkoon etäisyyksistä.
Olkkari
Totta puhut Pettynyt.. Olen aivan samaa mieltä. Jättikorkea ulko-ovi, ahdas käytävä heti edessä, ei mitään järkeä. Kirjaston alkuperäinen tarkoitus lukea rauhassa mahdoton mukeloiden mellastaessa, tila monitoimitila ei kirjasto:(
Rahat kankkulan kaivoon...
Niin kauan kun tämänkaltaiset suuret julkiset olohuoneet ovat auki, on tartuntojen leviäminen helppoa. Asiakkaita täälläkin käy lähes tuhatkunta per pvä.
Sökö
Kirjasto on nyt muutettu tivoliksi ja leikkipaikaksi. Rauhaton ja sekava paljon lähikontakteja, kun nuoriso telmii ja juoksee joka puolella. Kallis epäonnistuminen koko rakennelma.
Pettynyt
Miksi yksinkertaisia ja helppoja suojatoimia on niin vaikea noudattaa? Käsittämätöntä, että mieluummin otetaan tartunta kaikkine riskeineen. Ei näin.
Korona tappaa Suomessakin
Kun ihmiset ymmärtäisivät, että tämä on koko yhteisön asia, ei yksilön. "Minä, minä, minä...en minä tartuta, en saa tartuntaa". Ja sitten on meitä, nuoriakin, riskiryhmään kuuluvia, joille luvassa on ainakin tehohoito, jos korona napsahtaa kohdalle.
Minä välitän. Käytän maskia aina julkisissa tiloissa.
Korona voi olla kuolemaksi
Nuorisoa on käytävät niin täynnä että ei ohi pääse ja harvalla on maski
Ei järkeä
Ihminen ei elä vain leivästä...
Jakelussa on.
Ei yllätä yhtään, edelleenkään monelta puuttuu maski/visiiri. Salessa /Cittarissa moni menee desin ohi!!! Koittakaan nyt ihmiset tajuta perusasiat joilla rajoitetaan leviämistä!
Lisäksi kaikki ei pakollinen meno pois, vain ruokakaupat ja lääkäri pakollisia..
Ei mene jakeluun vieläkään..

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx