(11) kommenttia

Fyyrille sama kansainvälinen palkinto kuin Amos Rexille – kirjasto ehdolla useissa kilpailuissa maailmalla

Fyyrin sisustus ja sen toiminnallisuus saa kehuja.

Kirkkonummen uusi pääkirjasto Fyyri on saanut merkittävän kansainvälisen tunnustukset sisustussuunnittelustaan.

Yhdysvaltalainen sisustusarkkitehtien yhdistys IIDA on valinnut kirjastotalo Fyyrin sisustusarkkitehtuurin koko 2021-kilpailun parhaaksi työksi.

Alan piireissä maailmalla IIDAn kilpailua pidetään yhtenä arvostetuimmista.

Kirjastotalo Fyyrin sisustusarkkitehtuurista vastaa JKMM Arkkitehdit, joka palkittiin viime vuonna samassa kilpailussa Amos Rexin sisustuksesta.

Markkinointijohtaja Maarit Heikkilä JKMM:stä kertoo, että Fyyri on saanut erittäin paljon kansainvälistä huomiota ja se on ehdolla useissa kilpailuissa.

− Arkkitehtuurikilpailujen tuloksia julkistetaan monia loppuvuodesta. Odotamme innolla, että Fyyrille tulee vielä maailmalta lisää tunnustusta.

IIDAn kilpailussa oli mukana Heikkilän mukaan useita isoja ja vanhoja arkkitehtitoimistoja, joista yhdellä on noin 100 vuoden historia.

− Olimme todella kovassa seurassa.

Tuomaristo kehui kilpailussa erityisesti kirjastotalo Fyyrin yksityiskohtaista ja viimeistä piirtotoiminnallisuutta sekä sen merkitystä paikallisen yhteisöllisyyden kasvattajana.

Fyyrin sisustussuunnittelusta on vastannut arkkitehti Tiina Rytkönen JKMM:stä.

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Fyyria-projektina täysi Susi. Kunnan talousvastaavalle heti tukea, selkäranka tai uusi työ. Täällä harkitaan jo poismuuttoa sillä rahankäyttö tässä kylässä saa voimaan pahoin.
Insinööri & FM
Tavallinen tallaaja ilahtuisi paljon enemmän matonpesupaikkojen avaamisesta kuin prameasta kirjastosta. Noin massiivinen rakennus ei sovi hienon vanhan kirkon viereen.
Luvattua matonpesupaikkaa odottava eläkeläinen
Hienoa! Tämmöiset uutiset ovat tervetulleita näinä ankeahkoina aikoina.
Kulttis
Luulis että Sakut tykkää ku on pytingillä noi komia nimiki.
Blondi,Fyyrerin dogo
Kyllä varmaan 21,000,000€;lla jotakin saa.
Ei halpa.
Hienoa julkisuutta Kirkkonummelle! Nyt vaan nopeasti tuotteistamaan arkkitehtuuria Kirkkonummen vetovoimatekijänä matkailun näkökulmasta.
Iloinen veronmaksaja
Arkkitehdit saavat palkintoja ja paukuttelevat henkseleitään. Veronmaksajat maksaa.
Maksumies
Hirveän ruma julkisivu on kuitenkin tuskin ehdolla missään...
Anonyymi
Joo.. Siinä ei paljon palkinnot paina, kun verotaakka vaan kasvaa ja lisää suuruudenhulluja suunnitelmia pukkaa!! Lukiokampus, kohta joku Jätti Areena ja sitä rataaaaaa..
Jäitä hattuun!!
Ja Kirkkonummelle onnittelut upeasta kärkipään sijoituksesta yhtenä Suomen velkaisimpana kuntana. Rahalla saa ja lainahevosella pääsee. Masalan kirjasto, joka olisi oikeasti kaivannut saneerausta ei ehkä ole yhtä monessa arkkitehtuurikilpailussa ehdokkaana. Näitä keskustaan rakennettuja monumentteja ja palkintoja sekä kahteen kertaan rakennettuja kouluja ja keskustoja tullaan ikävä kyllä jo lähivuosina muistelemaan Espoon valojen ja kylttien alla. VM:n 2023 arvion mukaan Kirkkonummen velka vuosituloista tulee olemaan 263%:a. Vanhat edustajat kuitenkin jatkavat päättävillä paikoilla menoaan vanhaa malliin.
Kirkkonummi - ei niitä laatikon terävimpiä veitsiä?
Aivan loistavaa - upeat tilat onkin! Ett alldeles jättefint bibliotek som Kyrkslätt har - hoppas alla hittar dit och hittar sin egen favorithörna.
H. Näsman

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä