(5) kommenttia

Fyyri saa tunnustusta arkkitehtuurin suurtapahtumassa – kaksi kirjastoa palkittiin, toinen Indonesiassa

Uusi mikrokirjasto Indonesian Samarangissa sai kunniamaininnan kilpasarjassa, jonka Kirkkonummen Fyyri voitti. (kuva: SHAU Indonesia)

Kirkkonummen uusi kirjasto Fyyri on jälleen huomioitu kansainvälisessä arkkitehtuurikilpailussa. Fyyri voitti oman sarjansa, jossa oli ehdolla julkisia rakennuksia.

Kyse on maailman suurimman vuotuisen arkkitehtuuritapahtuman World Architecture Festivalin kilpailusta, jossa esitellään tällä kertaa noin 500 eri kohdetta 64 maasta.

Kategorioita on 33. Fyyri on valittu voittajaksi sarjassa, jossa on ollut ehdolla kansalaisten yhteiseen käyttöön tarkoitettuja julkisia rakennuksia kuten kirjastoja ja monitoimitaloja.

Suomesta ei nostettu palkinnoille tai tunnustuksen saajaksi muista kohteita kuin Fyyri.

Kunniamaininnan sai samaisessa sarjassa Indonesiassa Samarangin kaupunkiin valmistunut mikrokirjasto.

Puusta rakennettu kirjasto palvelee asukkaita yhdessä kaupunginosassa Samarangissa, jossa on noin 1,5 miljoonaa asukasta.

World Architecture Festival on järjestetty vuodesta 2008 lähtien. Festivaali pidetään tällä kertaa virtuaallisesti koronapandemian takia.

WAF on arkkitehtuurin alan suurin vuotuinen tapahtuma maailmassa.

Ensi viikolla valitaan vielä kaikkien kategoriavoittajien joukosta World Building of the Year.

> Fyyrille sama kansainvälinen palkinto kuin Amos Rexille – kirjasto ehdolla useissa kilpailuissa maailmalla (Viisykkönen 1.7.2021)

> Fyyri nostettiin jälleen arvostetun arkkitehtuurikilvan listalle – EU-palkinto jaetaan joka toinen vuosi (Viisykkönen 22.9.2021)  

> Fyyrille kotimaisen arkkitehtuurin ykköspalkinto – näin runollisesti filosofi Esa Saarinen perustelee valintaansa (Viisykkönen 4.10.2021)

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Kierrätyspöytä takaisin, vähävaraisille tärkeä esim.siistejä lahjakirjoja voi löytyä lapsille. Ylimääräiset kirjat vaikka Toimariin askartelumateriaaliksi.
Monen toive
Fyyri on hieno monotoimitalo, jossa toimii kirjaston lisäksi asukaspuisto, nuorisotila ja kahvila. Kaikissa tehdään upeaa työtä
Sökö
Upea uutinen! Onnea! Kirjastolaitos on on jotain niin suurta ja hienoa, että ei sitä meinaa tajutakaan. Olen himolukijan kanssa samaa mieltä, että kirjastomme henkilökunta on erittäin ammattitaitoista ja mukavaa.
Himolukija nro 2
Joopa joo ja rahat menneet.. Nyt valtion avustettava:(
Mutta pääasia, että mainetta tulee!!!
Verot tappiin....
Upeaa, maailman hienoin kirjasto! Käyttäjinä tiedämme, että kirjastossamme on osaava ja asiantunteva henkilöstö. Jokaisen rakennuksen takana on taitavat arkkitehdit, jotka tekevät työnsä yhdessä talon pyörittäjien kanssa. Ansio Fyyrin menestyksestä kuuluu myös henkilöstölle. Onkohan kunta tälläkin kertaa unohtanut perinteiseen tapaansa henkilökunnan kiittämisen?
Himolukija

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä