(14) kommenttia

Finnsbackan päiväkodille haetaan nyt parakkia

Finnsbackan vuonna 1980 valmistunut päiväkoti laitettiin käyttäkieltoon 10.6.

Homeen takia suljetun Finssbackan päiväkodin lapsille pyritään sittenkin etsimään elokuun alkuun mennessä korvaavat tilat, vanhoja tiloja ei pystytä siihen mennessä korjaamaan.

Viime viikolla tarkoitus oli, että Finnsbackan vanhassa päiväkodissa tehtäisiin pikakorjaukset ennen elokuuta. Kunnan tekninen johto piti korjaustöitä mahdollisina, koska sisäilmatutkimuksen tehnyt konsulttiyhtiö oli valmiiksi laatinut korjaussuunnitelmia, joilla sisäilmaongelmat voidaan ratkaista.

Voimakakan painostuksen alla kunnassa on tultu tosiin ajatuksiin. Nyt etsitään korvaavia tiloja kiivaasti. Finnsbackan päiväkodin lapset ja henkilökunta siirrettiin viime keskiviikkona väliaikaisesti Kolsarin päiväkotiin.

Asiaa hoitava talonrakennusmestari Ralf Lönngren Kirkkonummen kunnasta pitää tehtävää varsinkin tähän aikaan vuodesta erittäin vaikeana. Löfgrenin mukaan Suomessa on kaksi parakkipäiväkotien tai -koulujen valmistajaa, niille molemmille on lähtenyt maanantaina kyselyt.

- Jos sattuisi olemaan jossakin päin Suomessa päiväkotiparakki, joka on juuri nyt käymässä tarpeettomaksi, silloin saattaisi parakkiratkaisu onnistua, mutta muuten aikataulu saattaa olla liian kireä, Löfgren pohtii.

Siirrettäviä parakkeja on käytetty aika yleisesti eri puolilla maata, kun koulu-ja päiväkotitiloja on pitänyt saada nopeasti pystyyn.

Myös muita kunnan ja yksityisten tiloja keskustassa käydään läpi.

Finnsbackan päiväkodissa on vajaat 100 lasta. Löfgrenin saamien tietojen mukaan lisätiloja saatetaan tarvita keskustan alueella syksyllä jopa 150 lapselle.

Arkisto (12.6.) Finnsbackan suljettu päiväkoti korjataan syksyksi


(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Huolestunut sädesienestä ja muustakin mehän olemme vienneet koteihemme lasten vaatteitten mukana vai? Jos näin on mitä luin netin kautta. Mitäs täs nyt sit pitäis toimia? Jos näin on niin kuka korvaa? Pelkkä ajatus puistuttaa raivostuttaa.....
huolestunut ÄITI
Miten on mahdollista että on niin paljon lapsia ilman hoitopaikkaa että täytyy rakentaa uutta päiväkotia mutta ei ole antaa perhepäivähoitajille hoidettavaksi. Perhepäivähoitajlla on kodinomainen hoitopaikka ja lämmöllä ja rakkaudella siellä lapsia hoidetaan. En ymmärrä että tälläkin hetkella on hoitajia vapaita paikkoja ja syksystä on vielä enemmän. Eikö kunta vois täyttää niitä paikkoja ensin. Minä ainakin toivon niin
Anonyymi
Kyllä jokaisella kunnan työntekijällä on oikeus työskennellä terveessä työympäristössä, puhumattakaan lapsista, joille se on perusoikeus. Finnsbackaan on vuosien varrella ollut aina jonoa ja tulevina vuosina tulee edelleen olemaan. Päiväkodissa toteutetaan laadukasta varhaiskasvatusta ja esiopetusta ja yhteistyö lähikaupungeissa kanssa toimii hyvin. Me kaikki varmasti toivomme, että nyt tehdään ratkaisuja, joita ei tarvitse myöhemmin katua. Finnsbackan päiväkoti on ratkaisuillaan epäkäytännöllinen ja aivan liian pieni tarpeisiin nähden. Nyt sairas talo nurin ja uusi, toimiva, suurempi tilalle. Rakennusoikeuttakin on jäljellä. Tilapäisratkaisut tulevat pitemmän päälle kalliimmaksi. Kunnan rahatilanne on heikko, sen kaikki tietää, mutta kalliiksi tulee myös ihmisten sairauksien hoitaminen ja jatkuva tilojen parsiminen.
Yhteistä, hyvää ratkaisua toivova
Sepänkannas on suunnitteluvaiheessa jo ilmoitettu valmistuvan 2015, ei 2014 kuten edellinen kommentoija näyttää luulevan. Rakentaminen tapahtuu 2014-2015 ja syksyksi 2015 auki. Toivottavasti ei tule viivästyksiä, kyllä ainakin tontilla on tikkuja jo pystyssä ja suunnitelmapiirustuksia löytyy kunnan sivuilta.
Anonyymi
Missä viipyy Sepänkannaksen päiväkoti, sen piti olla jo valmis syksyllä. Sinnekin mahtuisi lapsia, jos lupaukset olisi pidetty. Kolsarin päiväkodin viereen on noussut hetkessä yksityinen päiväkoti, joten kyllä pitäisi kunnallakin onnistua.
Ihmettelevä
Kari ...
Tuota kiinteistöä EI VOI korjata, VAAN se on PURETTAVA maantasalle.
Kun on sädesientä todettu, ei siihen paikalle voi uuttakaan rakentaa ennenkun maata on viety pois ja uutta on vuosia siinä pidetty.
Luulisi Kirkkonummen kunnalla jo viimein alkaa vastuu painaa. Vai onko niin , että kunnalla ei ole missään asiassa vastuuta. Saa touhuilla miten sattuu, ilman vastuuta toiminnastaan?
Lasten määrä on suuri ja siihen vielä henkilökunnan määrä mukaan lukien kärsijoiden joukko on hyvinkin suuri
Kenen vastuu ?????
Kiitos Tuija Kujala. Erinomaista kun kerrot täällä omalla nimelläsi faktoja.
Toivon todella teidän työntekijöiden ja lasten kannalta, että kenenkään ei tarvitse enää mennä ko rakennukseen. Olkaa aktiivisia, vaikka voimat olisi kuinka vähissä. Te päiväkotien työntekijät olette meille perheille tärkeitä ja yhdessä voimme ajaa asioita kuntaan päin.

Kerroit, että Kolsariin tuodut tavarat pitää palauttaa. Kuka tätä organisoi ja pitääkö Kolsarin pk myös siivota? Menen ehkä asioissa liian pitkälle, mutta tiedän myös sädesienestä, en tarpeeksi tietääkseni, että onko sitä voinut jo siirtyä tavaroiden mukana Kolsariin. Sädesieni leviää tietojen mukaan todella herkästi, mutta missä olosuhteissa?

Kolsarista
Työntekijänä allekirjoitan Tuija Kujalan kommentin.
(vain päivämäärän korjaan: ke 17.6. tullut ohje tavaroiden palauttamisesta)

Terhi Hyvärinen
Luojan kiitos! Oikeasti kiitos jälleen vanhemmille! Heidän ansiostaan Finnsbacka myös tutkittiin kunnolla. Henkilökunnan edustajana voin kertoa, että kaiken sairastelun ja oireilun jälkeen olimme varmoja talon sisäilmaongelmasta. Silti oli järkytys kuulla mitä kaikkea olemme siellä hengittäneet! Vielä kamalampaa oli kuulla että meidän pitäisi palata noihin tiloihin! Jonkin pikakorjauksen jälkeen!! Ikävä on lukea ihmisten kokemuksia, miten homekiinteistöissä tehdään jokin pikameikkaus ja uusi 'mittaus', jossa ei sitten mitään enää löydykään! Tämäkö on kunnan tapa hoitaa ongelmat? - Pakko todeta, että jos nyt noin toimitaan, niin minä - ja moni muu - kieltäydymme menemästä takaisin. Suosittelen tekniselle johdolle pientä piipahdusta ko. kiinteistössä. Vaikka siellä räystäslautoja maalataan, niin sisällä haisee kellari ja home.
Käsittääkseni tutkijoiden ehdottamat korjaukset eivät ole pieniä tai pikaisia, sillä talossa olisi uusittava ulkoseinärakenteet, väliseiniä, vesikatto ja ilmastointi ainakin. Lisäksi on huomattava, että ennen käyttöönottoa rakennus tulisi vielä homesiivota. Tutkijat myös kertoivat, etteivät ole lääkäreitä. Ilmeisesti heidän löydöksiään ei remonteilla edes poisteta! - Finnsbackan tilat ovat toimimattomat ja peruskorjausprosentti on yli 50. Eli olisiko aika ottaa lusikka kauniisti käteen ja rakentaa uusi. Sen aikaa työskentelemme ihan mielellämme lainaparakeissa.

Joku vanhempi kysyi tavaroista, jotka ovat olleet Finnsbackassa. Ohjeita on itse haettu netistä ja luettu länsiväylästä. Ensimmäinen työnantajalta tullut ohje tuli tiistaiaamuna 18.6, jonka mukaan Kolsariin tuodut tavarat pitää palauttaa.
Tuija Kujala
Hyvä ratkaisu ja tärkeintä on tehdä korjaus kunnolla loppuun. Usein ainakin vanhemmissa rakennuksissa kustannuksiltaan ja elinkaariajattelun pohjalta paras ratkaisu on purkaminen ja uuden rakentaminen. Uusi pitää tietysti tehdä kunnolla sekä oikeilla rakenneratkaisuilla.
kari vierinen
Painostuksesta kysytty yhdessä kommentissa. Siinä tarkoitetaan lähinnä lasten vanhempia, jotka saivat kunnan aikeet muuttumaan.
Viime viikolla ykkösvaihtoehto oli pikakorjata päiväkodin tilat, nyt etsitään muita tiloja.

toimitus
Paavo Rantalainen
Hyvä päätös. Paras vähään aikaan. Kaikkea hyvää Finnsbackan lapsille ja henkilökunnalle.

Vietiinkö jo tavaraa Kolsariin? Länsiväylässä oli juttu et mitään tavaraa ei saanut ottaa pois päiväkodista, koska löydetty herkästi leviävää sädesientä? Vai jättikö henkilökunta ja päiväkodin asiakkaat kaikki tavarat ja vaatteet sinne? Mistä saa infoa asiasta?
kyselee huolestunut Kolsarin asiakas.
Kolsarista
"Voimakakan painostuksen alla kunnassa on tultu tosiin ajatuksiin."

- Kuka on painostanut ja ketä, ja millä tavoin?
lisätietoja kaivataan
Hyvä Voimakakka! Nyt vaan teette työnne kunnolla, ettei tartte ottaa taas Voimakakkaan yhteyttä.
Voimakakka rules!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä