(12) kommenttia

Espoosta mallia – veneiden talvisäilytys pois Kantvikin rannoilta

Kunnanhallitus haluaa veneet pois Kantvikin rannoilta. Venesatama Hupisaaressa on Katvikin purjehtijoiden käytössä.

Kirkkonummi saattaa raivata vähäisiä omia merenrantojaan virkistys-ja asumiskäyttöön. Kantvikissa tulee harkintaan veneiden talvisäilytyksen siirtäminen pois rannasta.

Kirkkonummen kunnanhallitus linjasi Kantvikin kehittämistä maanantai-illan kokouksessaan. Listalla oli Kantvikin kehityskuva –paperi, jota käytetään kaavoituksen ohjaamiseen.

Kunnanhallitus päätti yksimielisesti, että Kantvikin ranta-alueille ei saa sijoittaa veneiden talvisäilytystä.

Kaikki säilytys pitää kunnanhallituksen mielestä keskittää Strömsbyn teollisuusalueelle, jonne kehitetään veneilyalan klusteria. (sijainti, katso kartta alla)

Veneilyalan keskittymän suunnitelmissa on mukana myös Helsingin kaupunki, joka omistaa maata Strömsbyssä. 

Helsinki ja Kirkkonummi tekivät puolisen vuotta sitten maanvaihtoja Strömsbyssä (Lue: Viisykkönen 29.10.)

Espoo siirtämässä veneitä melkein Veikkolaan

Kirkkonummen kunnanhallituksen kaavailut muistuttavat Espoon kaupungin suunnitelmia Suomenojalla, josta laaja veneiden talvisäilytys on poistumassa. Uutta aluetta kaavoitetaan Ämmässuolle. (Lue: Viisykkönen 25.4.)

Kirkkonummen kunnanhallitus totesi maanantaina lisäksi, että Kantvikin rannat pitää jättää palveluiden ja kuntalaisten virkistys- ja asumiskäyttöön. Myös olemassa olevaa teollisuutta pitää kunnanhallituksen mielestä tukea ja kehittää.

Kunnanhallitus haluaa myös, että Kantvikiin selvitetään mahdollisuutta saada asuntomessut.

Kunnanhallituksen hyväksymä Kantvikin kehityskuva 2040 ei ole vielä sitova asiakirja, vaan sillä ohjataan kaavoitusta. Kantvikiin valmistellaan parhaillaan osayleiskaavaa.

Kantvikin kehityskuva –asiaa puidaan vielä valtuustossa tässä kuussa.  

 


(12) kommenttia
Kommentit (12)

Kommentit (12)

Itseäni ei ole myöskään ikinä veneiden talvisäilytys rannalla sen kummemmin haitannut. Ennemmin ne veneet tuovat tunnelmaa, kuten sanottu. Toisaalta kun vene on kerran nostettu, niin ei sen kuljettaminen mikään ylivoimainen homma ole. Puitteiden vain pitää olla kunnossa!

https://www.alutrack.fi/kevyt-telakka

Taisto Kelovuori
Veneiden talvisäilytys asia jo ratkaistu Kirkkonummella? Ystävilläni on myös vene ja talvisäilytykseen he ovat harkinneet kevyt telakkaa, jolla veneen voi kuljettaa, mutta myös jättää siihen talveksi. Jos venettä ei talvisin käytä, niin säilyttämispaikka voi olla silloin kauempanakin rannasta. https://www.alutrack.fi/kevyt-telakka
Joa
Mielenkiintoista, onkohan uusi paikka yhtä toimiva säilytyspaikka? Toki on hyvä, että alueita jätetään esimerkiksi virkistyskäyttöön, mutta omasta mielestäni myös veneet tuovat omaa idyllisyyttä maisemaan. Itselläni ei ole venettä, mutta olen ollut monesti naapureiden mukana niin veneilemässä kuin auttelemassa talvisäilytyksen valmistelussa ja nautin kun maisema täyttyy erilaisilla veneillä.

https://www.s-marin.fi/veneen-talvisailytys

Tuula
Harmillista että veneen säilytyspaikkoja vähennetään, vaikka toisaalta virkistäytyimiseen varattuja rantaalueitakaan ei ole liikaa. Ehkä jos keksittäsiin jokin tiiviimpi <a href='https://ranturi.fi/venetelakat/' >venetelakoiden</a> järjestely, saataisiinko silloin mahtumaan molemmat rantoihin. Kuten jutussa mainitaan, on sama veneiden talvisäilytykseen liittyvät keskustelut ajankohtaisia monissa kunnissa.
Tero
ranta-auki bulevardin kirkkonummelaisille ja veneet pois rannan maa-alueelta
vain käytössä olevat veneet laiturissa ja talveksi muualle säilöön
Taloja ei liian lähelle rantaa
näin paras
Kyllä jokainen kuntalainen pääsee Kantvikin rantaan vuoden jokaisena päivänä kävelemällä portista sisään. Autollakin pääsee suurimman osan kesäkaudesta pitkälle iltaan.

Veneitähän ei ole rannasta tarkoitus siirtää enkä tiedä ketä satamassa liikkuvaa nykyinen telakointialue häiritsee? Totuus on se, että nykyinen Kantvikin venesatama ei ole kovin idyllinen kauppasataman ja hiilenkasauksen takia. Samoin epäilen, että kunta sinne nykyisellään uimarantaa pystyisi rakentamaan, lahdenpohjukan vesi tuskin täyttää puhtausvaatimuksia.

Toivottavasti tässä uutisessa on pääasiassa kysymys tulevista isoista pienveneiden satama-alueista, joita Helsinki omistamilleen alueille Kantvikin rannassa suunnittelee.
kjl
Hyvä jos se veneiden romukasa saadaan pois siitä rannasta
mitä järkee on rautaa ja romuja siinä roikottaa kun kuntalaiset ei pääse rantaan
hyvä
Mikä ihmeen veneilijöiden vaatustus kampanja on meneillään. Järki käteen! Ei ole mitään järkeä roudata veneitä kauas satamasta. Miksi eivät edes vihreät puutu tähän typeryyteen? Aauntoalue rannalla tai messut - höpö höpö. Järjetöntä touhua sanon
Veikkolalainen veneilijä
Ei siellä Kantvikissa kukaan halua uida. Vesi on likaista. Satama ja hiilikasa pitää ensin siirtää pois jos Hupisaaren halutan asuntoja, ja bulevardeja.

Suomen kansan innovatiivisuus näköjään rajoittuu ainostaan kiinteistöillä ja asunnoilla rahastamiseen. Vain Jääkiekko ja Jalkapallo sallitakoon. Veneet ja lentokoneet(Malmi viittaus) grynderit halua vaihtaa asunnoilla rahastamiseen.

Veneilijä
Kiinnostavaa kaukokatsoista ajattelua vai jotain muuta? Kannattaa sitten siirtää molemmin puolin lahtea olevat laivasatamat ja kaikki tehdaslaitokset myös pois tuolta rannasta.
kari vierinen, Siuntio
Uimaranta, leikkipaikka, kahvila, kerhotilaa, puisto, kevyen liikenteen väylä satamaan ja rantaa pitkin...
Johan olisi Kantvik täynnä ja jotain merellistä kuntakeskuksen läheisyydessä.
Mahdollisuuksia on, kun tohdittaisiin ne käyttää.
ÄT
Toivottavasti saadaan Kantvikiin jonkinlainen uimaranta ja pieni "rantabulevardi" asuntoineen. On vähän hullua että tällaisessa merellisessä kunnassa helpointa päästä mereen rannalle uimaan on ajaa ulos kunnasta Pikkalaan tai Kivenlahteen.
sdkfz

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä