(5) kommenttia

Espoon sairaalaan saadaan viimein apteekki – luvasta kiisteltiin kaksi vuotta

Jorvissa toimivan Espoon sairaalan aulaan avataan apteekki ensi vuoden puolella.

Myös Kirkkonummen terveyskeskussairaalana toimivaan Espoon sairaalaan tulee apteekki, joka avataan talven loppupuolella.

Apteekkiluvasta on kiistelty kaksi vuotta oikeudessa, mutta nyt apteekkarilupa on lainvoimainen.

Tuleva apteekkari Anssi Pulkkinen kertoo tiedotteessa, että apteekki pyritään avaamaan mahdollisimman pian, näillä näkymin maaliskuun alussa.

Apteekki tulee Espoon sairaalaan aulaan, jossa on toimitila ollut sairaalan avaamisesta lähtien tyhjillään.

Apteekin aukioloajoista päätetään Pulkkisen mukaan vuodenvaihteen jälkeen, ja niitä muutetaan tarvittaessa kysynnän mukaan.

Kun sairaala avattiin, suunnitelmissa oli, että apteekki olisi aina auki.

Fimea myönsi apteekkiluvan jo syksyllä 2017, mutta apteekki on viivästynyt Espoossa jo toimivien apteekkareiden valitusten vuoksi.

Espoon sairaalan apteekki on kolmas sairaalan yhteydessä toimiva avohoidon apteekki Suomessa.

Viime vuonna apteekit avautuivat Kuopion ja Tampereen yliopistosairaaloiden yhteyteen.

Fimea on myöntänyt luvat myös viidelle muulle apteekille, jotka voivat sijoittua vapaasti ympäri Espoota. Luvista on valitettu hallinto-oikeuteen.

Yliopiston Apteekki aikoo avata toimipisteen Isoon Omenaan.

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Olen joutunut käymään sairaalassa ulkomailla joitakin kertoja mm. Arabiemiraateissa. Lähin apteekki on aina ollut sairaala-alueella. Jos olisin joutunut etsimää apteekkia muualta, olisin ollut pulassa.
Olen asioinut myös Jorvin sairaalan apteekissa. Siellä homma sujuu, ja henkilökunta on ystävällistä. Ehdottomasti hyvä juttu.
Jusa
Hyvä "Apteekkari = rahakas eläkejobi"!
Myös Jorvin apteekki tulee olemaan yksityisen apteekkarin omistama liikeyritys, ei yhteiskunnan omistama laitos.
NN
Itse asiassa Jorvin apteekkilupa myönnettiin vasta syyskuussa tänä vuonna. Vuonna 2016 oli Fimean käynnistämä kuuleminen, jossa yhdistyi sekä Jorvin apteekin perustaminen että koko muun Espoon alueen yhdistäminen yhdeksi ainoaksi apteekkialueeksi. Aiemmin jokaiseen apteekkilupaan on liittynyt tarkoin rajattu alue, jolla apteekin fyysisesti tulee sijaita. Ymmärtääkseni tämä asia oli se, jota vastaan apteekkarit etenkin esittivät vastalauseensa (plus mahdollisesti muita uusia, perustettavia apteekkilupia vastaan, jotka olivat samassa kuulemisessa), sillä alueen yhdistäminen tarkoittaa apteekkien keskittymistä kauppakeskuksiin, jolloin haja-asutusalueet jäävät ilman apteekkipalveluja (ja muut uudet apteekkiluvat tietysti kiristävät kilpailutilannetta). Eli Jorvin apteekki ei niinkään ollut se ongelma.
NN, ammatin psta etäältä asiaa seurannut proviisori
Hyvänen aika, jos ihmiset ostavat heti lääkärillä käydessään lääkkeensä, on se pois rikkaiden apteekkarien pussista. Tietysti on valitettu viimeiseen asti!
Apteekkari= Rahakas eläkejobi
Hieno juttu! Tämä on sitten käsittääkseni lähin 24h auki oleva apteekki kirkkonummelaisille.

Mutta aivan käsittämätöntä että joku kehdannut valittaa tästä, ja viivästyttänyt kaksi vuotta sellaista asiaa josta ilmiselvästi on vain hyötyä ihmisille. Äärettömän itsekästä toimintaa!
Jahvetti

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx