(2) kommenttia

Espoo ryhtyy vetämään Länsi-Uudenmaan kuntien kuten Kirkkonummen yhteistä sote-hanketta

Jos sote-uudistus toteutuu viimeinkin, Länsi-Uudellamaalla muun muassa terveyskeskuspalvelut hoidetaan 10 kunnan yhteistyönä.

Länsi-Uudenmaan kuntien sote-aluetta aletaan valmistella Espoon johdolla. Tavoitteena on, että vuonna 2023 terveys-ja sosiaalipalvelut hoidetaan yhdessä, eikä kukin kunta erikseen kuten nyt.

Länsi-Uudenmaan sote-alue ja -yhteistyö liittyy hallituksen sosiaali- terveydenhuollon uudistukseen, jota on valmisteltu vuosia usean eri hallituksen voimin.

Hallitus päätti viime vuoden lopulla, että Uudellemaalle voidaan suunnitella sote-ratkaisua viiden erillisen alueen pohjalta.

Yksi alueista on Länsi-Uusimaa, johon kuuluu 10 kuntaa Espoosta Hankoon ja Karkkilaan. Alueella asuu noin 460 000 ihmistä.

> Lue lisää: Sote-solmu aukeamassa Uudellamaalla: Kirkkonummi kuuluisi 10 kunnan alueeseen Espoosta Hankoon (Viisykkönen 19.12.2019)

Espoon kaupunginhallitus päätti maanantaina, että se sitoutuu vetämään Länsi-Uudenmaan hanketta yhdessä muiden kuntien kanssa.

Hankkeen suunnittelua varten perustetaan Espoon kaupungin sisälle hankeorganisaatio, johon valitaan pääsääntöisesti työntekijöitä alueen kunnista.

Hanketta johtaa alueen kaupunginjohtajien ja kunnanjohtajien johtoryhmä.

Kirkkonummi on mukana sote-hankkeessa 8 prosentin osuudella ja kunnan omavastuuosuus kustannuksista on noin 200 000 euroa.

Espoon omavastuu ja osuus sotehankkeen valmistelusta on 61 prosenttia ja euroissa vajaat 1,5 miljoonaa.

Hankkeeseen on luvassa valtiolta rahoitusta ja sen pitäisi valmistua kahdessa vuodessa.

Lopullista hallintomallia uudelle sote-alueelle ei ole vielä päätetty, eikä juuri muutakaan. Päätökset ja myös lainsääntö ovat tulossa myöhemmin.

> Ministeri kävi perustelemassa sote-uudistusta – hämmästeli, miten nuorten mielenterveyden ongelmia hoidetaan (Viisykkönen 21.1.)

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Tätä kuntaa viedään kuin pässiä narussa muutamalla päättäjällä ei ole muuta kiun espoo espoo ja vielä kerran espoo
Näin vain on
Jos nuo prosenttluvut ovat samat päätöksenteossa niin Espoo voi yksin määrätä mtä tehdään.
Päätöksenteko

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx