(10) kommenttia

Esikoulutilat suljetaan sisäilmatutkimusten seurauksena – kaksi ryhmää muuttaa

Ruotsinkielisiä esikouluryhmiä on toiminut runsaat 10 vuotta entiseen navettaan rakennetuissa tiloissa Gesterbyn museoalueella.

Kirkkonummen keskustassa toiminut ruotsinkielisten esikouluryhmien tila suljetaan kokonaan huonon sisäilman takia.

Entiseen navettaan aikanaan rakennetuissa tiloissa tehtiin sisäilmatutkimus. Tulosten perusteella yksikkö päätettiin sulkea heti.

Konsulttiyrityksen tekemässä selvityksessä luokiteltiin sisäilman altistumisolosuhteet korkeimpaan riskiluokkaan, jolloin haitallinen altistuminen on erittäin todennäköinen.

Rakenteissa on selvitysten mukaan kosteusvaurioita, jotka ovat syntyneet pitkän ajan kuluessa.

Tiloja on tutkittu edellisen kerran toissa vuonna, jonka jälkeen tehtiin korjaustoimenpiteitä, hankittiin ilmanpuhdistimet ja vähennettiin lapsien lukumäärä tiloissa.

Nyt hankitut väistötilat ovat suomenkielisissä Ravalsin ja Gesterbyn päiväkodeissa, ja niihin muutetaan tämän viikon jälkeen.

Esikouluryhmät ovat osa Winellska förskolanin ja Prästgårdsbackens daghemin toimintaa. Itse päiväkoti toimii kahdessa osoitteessa.

Yksi esikouluryhmä on toiminut jo väistötiloissa Gesterbyn koulukeskuksessa.


(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Paljonko maksoi aikanaan tämän remontointi päiväkodiksi? Kuka remontoi? On kyllä lyhyt aika mennä käyttökelvottomaan kuntoon... Eikö kellään ole mitään vastuuta rakentamisesta ja remontoinnista?

Ja samaan syssyyn ihmettelen, miksi pitää olla ruotsinkieliset erikseen? Eikö saman katon alle mahdu kieliä nykymaailmassa enemmänkin?
Rahaa palaa
Kun nyt kaikki puolueet ovat kannattaneet kiinteistöjen tarkistamista niin kai ovat myös sitoutuneet niiden korjaamiseen. Vai annetaanko vahingon edetä kunnes ovat purkukunnossa (tämähän on ollut linja tähän asti)?
Päättäjille kysymys
Kyllä kun on lukenut näitä juttuja, ja varsinkin näitä kommentti kentän kirjoituksia, niin nämä vaahtoajat.,onko teillä kaikki hyvin? Paljon puhutaan näistä laitapuolen kulkijoista, kuinka he sitä ja tätä.., mutta he ovat löytäneet yhteyden..
Kyllä kun suu vaahdossa "normi" ihminen keikkuloi normin ja epänormaalin välimaastossa, niin suosittelen hakemaan lääkinnällistä apua, ja sitten voisitte käydä vaikka päättäjien kanssa face to face keskustelua, eikä täällä yrittää manipuloida itseänne heikompia..
Kunta tekee parhaansa, tehkää tekin joiden kaappeja ei tutkita tämän tästä suurennuslasilla.
Johan Vietävä
Kaikkia rakennuksia ei voida tarkistaa kerralla - kunnalla ei vaan ole loputtomasti henkilökuntaa. Jokainen kuntotutkimus ja -arvio vaatii kyseisen rakennuksen oleellisen taustamateriaalin etsimistä ja esittämistä selvityksen tekijöille jo ennen työn aloittamista ja työn aikana pitää olla mukana kertomassa sekä avaamassa paikkoja ym. Nämä selvitykset sitovat kunnan rajallisa resursseja.

Tällä valtuustokaudella on Palvelutuotannaon lautakunnassa (PATU) otettu selkeä linja kaikkien puolueiden toimesta yhteistyössä että kaikki rakennukset joissa epäilyksiä pyritään tutkimaan ja selvittämään - tätä työtä on nyt tehty jo jokunen vuosi, mutta vielä ainakin tämä vuosi mennee ennenkuin nämä kiinteistöt saatu läpikäytyä.

Nytkin vuodenvaihteen tienoilla kunta tilasi 3 uutta kuntotutkimusta ja 2 -arviota kiinteistöistään - mm. Köpaksen päiväkoti on tällä listalla. Kunnan kiinteistöjen suurin massa kun on juuri 60- ja 70-luvuilta niin ne ovat jo peruskorjausiässä.


Jerri Kämpe-Helllenius
PATU, jäsen
Jerri Kämpe-Hellenius
Itse kävin 6 vuotta Espoossa Bemböle folkskola ( 1962-1968 ) ja meillä oli ulkovessa ja pulpetilla syötiin makaroonivellit. Ei ollut kosteusongelmia ja vielä tänä päivänä koulu on käytössä. Näin se maailma muuttuu kun vedet tuodaan sisään.
Ei vuotanut katto ei.
Tästä ohi ajellessa olen aina ajatellut tuon olevan terve rakennus, kun on vanha. Eihän se sinällään ole mikään peruste, mutta usein puhutaan sisäilmaongelmien olevan noin 20-30 vuotta vanhojen rakennusten ominaisuus.
Keijo
Miten tämä tällainen tilanne voi jatkua, jatkua ja jatkua aina loputtomasti Kirkkonummella???????? Eikö päiväkoteja ja kouluja voida tarkastaa kaikkia yhdellä kertaa ja kunnolla????? Kunta on laitettava vastuuseen niistä lapsista jotka nyt ovat ja tulevat olemaan millään tavalla sairaana tämän takia. Myös ne joille jää pysyviä sairauksia tästä.
Eikö tässä ********* kunnassa ikinä opita mitään??????? On kyllä varaa valaista metsien puita ja rekentaa puistoja sekä rakennuksia mitkä jo vuoden päästä ovat vesi tai home ongelmissa, sekä matkustaa ulkomaille pitämään palavereita. Mutta ei ole varaa antaa lasten käydä terveissä iväkodeissa ja kouluissa. Hävetkää!!!!!!!
Miten kukaan ei ota tällaisesta mitään vastuuta????
Allekirjoittanut ei voisi työskennellä Gesterbyn päiväkodissa jos siellä olisi hometta.
Mari Tabell,vo
Gesterbyn päiväkodissa on tapahtunut muutoksia joka kuukausi elokuusta lähtien. Koska lapset, perheet ja päiväkodin ihan mahtavan henkilökunnan annetaan toimia rauhassa. On hyvä että ruotsinkielisen eskarin lapset pääsee turvaan ja puhtaisiin tiloihin, silti gesterbyn päiväkodin tilanne huolestuttaa.
asiakas
Ihan hyvä päätös, kovin kauan tosin tämäkin kesti.

Nyt kun ensi vuonna Jokirinteen kompleksi valmistuu niin Winellskan esikoululaiset voisivat siirtyä vapaaksi jäävään parakkipäiväkotiin kirjaston viereen. Minulla ei ole suurta luottamusta että Ravals tai etenkään Gesterby päiväkoti ole homeongelmista vapaa.
pappa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx