(9) kommenttia

Ernst pitää sitkeästi torikahvilaa, vaikka välillä on hiljaista – uusi vaunu, jonka listalla löytyvät kuuluisat ”Vety” ja ”Atomi”

Ernst Lindfors on pitänyt torikahvilaa nyt tasan vuoden. Yksi kanta-asiakkaista on Göran Artman, joka poikkeaa päivälenkillään usein kahville.

Hiljaisella Kirkkonummen torilla on yleensä aina yksi palvelu, jonka historia juontaa lähes 40 vuoden taakse. Torikahvila on ja pysyy ainakin toistaiseksi.

Torikahvila ja -grilli on monelle kirkkonummelaiselle ja ohikulkijallekin kantapaikka.

Torikahvilan pitkät perinteet uhkasivat viime vuonna katketa, kun torilla 29 vuotta kahvia myynyt Timo Kalliomäki lopetti ja jäi eläkkeelle.

Kirkkonummen keskustassa aiemmin ravintolaa pitänyt Ernst Lindfors otti ”kapulan” vastaan ja jatkoi torikahvilan pitoa.

> Tori-Timo pyöritti kahvilaa 29 vuotta, nyt alkoivat eläkepäivät− Ei hätää, uusi kahvilanpitäjä jatkaa heti huomenna (Viisykkönen 13.9.2018)

Vahdinvaihdosta on nyt tasan vuosi. Ainakin hyvällä säällä kahvilavaunu ilmestyy torille kello viiden maissa.

Uuttakin toimintaan tullut. Lindfors hankki hiljakkoin Siuntiosta käytetyn vaunun, joka on paremmin varusteltu ja tilavampi kuin entinen.

Vanhalla vaunulla olikin jo ikää. Vuosimalli oli 1981, ja se oli tiensä päässä. Torilla oli iltapäivisin jännitysmomenttina, pysyykö vaunu koossa, kun se laitettiin auton perään. Runkokin meni jo kerran poikki.

Vuosi on siis uudella yrittäjällä torilla takana, eikä ainakaan vielä ole tarkoitus luovuttaa.

– Välillä on todella hiljaisia päiviä ja niitä on liikaakin. Päivän kassa voi jäädä pariin kymppiin, Lindfors sanoo.

Torilla on Lindforsin mukaan todella vähän väkeä. Kirjaston pitkittynyt työmaa on entisestään hiljentänyt toriseutua. Kirjastoa rakennetaan ainakin ensi kesän alkuun saakka.

Lindfors hoitaa torikahvilaa yksin ja hän pyrkii olemaan paikalla tiistaista lauantaihin. Maanantaina on tukkupäivä ja tarvikkeiden täydennys.

Torikahvila on auki jo viiden-kuuden maissa aamulla ja iltapäivän puolelle.

Asiakkaiden määrä riippuu hyvin paljon säästä, vaikka kahvit ja ruuat voi nauttia säältä suojassa lämmitetyssä teltassa.

Uuden vaunun myötä on ruokalistaa myös kehitetty ja laajennettu.

Torivaunusta saa nyt muun muassa Vetyjä ja Atomeja, joiden resepti on tuttu kaikille Lappeenrannan torilla käyneille.

Ruokaisiin lihapiirakoihin on laitettu lisukkeeksi kinkkua ja kananmunaa, pyydettäessä nokare voitakin.

Lindfors aikoo tulla torille koko talven, muttei ihan kovimmilla pakkasilla.

Kaasulämmitin pitää telttaa lämpimänä vielä hyvin muutamien asteiden pakkasilla, mutta siihen kuluu rahaa. Kolme kaasupulloa saattaa mennä viikossa ja sekin maksaa.

–Kyllä tässä on vakaa tarkoitus jatkaa toistaiseksi, Lindfors sanoo ja toivoo tietty torille lisää eloa ja kahvilaan poikkeavia asiakkaita, jotta torikahvilaperinne eläisi Kirkkonummella.

Torilla on myös toinen ruuanmyyntivaunu, joka ainakin tiistaina oli jälleen parkkeerattu Ernstin torikahvilan viereen.

> Uutta eloa torille: Tueanchai oli vuosia sushikeittiössä töissä − tarjoaa nyt thairuokaa Kirkkonummella (Viisykkönen 16.11.)

 

(9) kommenttia
Kommentit (9)

Kommentit (9)

oltiin juuri ulkomailla ja siellä tällainen juttu oli ihan in ihanaa että täälläkin on tällainen atomikahvila i love this me suomalaiset ollaan niin tyhmiä ettei tajuta tällaisten päälle hei nuoret olkaa te edes aktiivisia oman maan yrittäjille kiitos :)
nuoret please
eikä nyt vasta huomasin jutun tästä menkää ihmeessä juomaan vaikka kuppi kahvia ihanaa että on vielä olen muuttanut jo pois kunnasta mutta tänä on aivan ihana jutti olkaa ylpeitä kirkkonummelaiset kun on yrittäjä siellä ollut näin kauan haleja tullaan aina kun käydään siellä
pappakaffe
Palvelu ja ihmiset eivät vain kohtaa.Muutama turinaukko ei riitä elättämään kioskiyrittäjää,onko näiden aika jo ohi?Keskustan väkimäärä päiväsaikaan aika minimissään arkisin,muutama maahanmuuttaja ja veteraani kulkee,siinä se.Joku takeaway voisi toimia liikennekeskuksen alueella.
yrittäjänä ei ole helppoa
Ei sinne cittarin torille,vaan kunnan kanssa sopimaan paikasta aseman viereen.Siihen minitori lähelle, johon torikauppiaitakin tulisi kun asiakas virtaa olisi varmasti riittävästi.
Nykyisen torialueen aika vaan on ohi, lähiaikoina on ilmeisti myös alkamassa entistä suuremmat rakennustyöt nykyisellä torialueella.Kannattava liiketoiminta tämän tyyppisessä toiminnassa ei ole mahdollista ilman että alueella on mahdollisia asiakkaita.
AT
Cittarissa on kahvila jo, eiköhän noita notkujia sillä aukiolla ole tarpeeksi! Lisäksi aseman ärrältä saa syötävää taksikuskit.
Miks Cittariin??
Juurikin näin, onhan tuo tori nykyisellään jokseenkin syrjässä...mutta jos Ernestin kahvilassa käy siitä huolimatta väkeä niin asiahan on sitten ihan kvittu eli kuitti.....:)
Anonyymi
Cittarin torille ei saa laittaa edes jäätelökioski kun kuulemma Cittarin kauppiaat ei sitä sinne halua. Syö kuulemma niiden myyntiä. En ymmärrä tuollaista kateutta ollenkaan heiltä. Kyllä ihmiset mielellään ostavat irtojätskiä kioskista, ja torikahvila Cittarin torille olisi enemmän kuin tervetullut idea! Kirkkonummella kun ei vaan ole mukavia kahviloita. Toista se on stadissa.
Tori on kuollut jo vuosia sitten
Ehdottomasti kannattaisi siirtää aseman seudulle, siellä riittäisi asiakkaita.Ja on hyvä kun on monipuolisempi tarjonta tuotteissa.
Kyläläinen
Suosittelen että torivaunua siirettäisiin Cittarin torille niin kauppa taas kävisi. Siellä on arkisin ihmisiä ja bussi sekä taksikuskit olisivat kiitollisia.
Välkommen .

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx