(0) kommenttia

Entisen kurssikeskuksen alueelle kaavaillaan matkailukeskusta ja nykyisen hotellin laajennusta

Rakennusliiton entisessä kurssikeskuksessa toimii Hotelli Nuuksio. Aivan vierestä alkaa Nuuksion kansallispuisto.

Kirkkonummen Siikajärvellä aivan Nuuksion kansallispuiston vieressä suunnitellaan alueen kehittämistä luontomatkailu- ja vapaa-ajankeskukseksi.

Siikajärven rantamaisemissa toimi ennen Rakennusliiton kurssikeskus, jonka siirtyi yksityiseen omistukseen muutama vuosi sitten.

Ebtisessä kurssikeskuksessa toimii Hotelli Nuuksio, jossa on noin 180 vuodepaikkaa. Samalla omistajalla on alueella maata noin 25 hehtaaria.

Kiinteistön omistaja lähestyi jo yli kolme vuotta sitten Kirkkonummen kuntaa ja esitti kaavoituksen aloittamista.

Tuolloin kunta päätti, että aluetta voitaisiin kehittää matkailua varten, muttei vakituiseen asumiseen.

> Ideana Levin tai Vierumäen tapainen lomakylä − hotellin laajennukselle ja kehittämiselle vihreää valoa (Viisykkönen 17.2.2018)

Kirkkonummen kunta on neuvotellut kaavoituksen käynnistämissopimuksen, jolla kaavoitus voidaan aloittaa. Sopimuksessa on sovittu pääsuuntaviivoja jatkosuunnittelulla.

Nykyisen hotellin lähiympäristöä ja pihapiiriä on tarkoitus täydennysrakentaa 2 – 2 ½ -kerroksisilla majoitusrakennuksilla, joiden lähellä ovat hotellin palvelut.

Alueen pohjoisosan eteläiselle metsäiselle rinteelle tavoitellaan useampaa rinnevillojen korttelialuetta.

Villat ovat erillisrakennuksia tai paritaloja. ja huoneistojen keskikoko on noin 65 neliötä.

Alustavan arvion mukaan uudessa asemakaavassa voisi olla uutta rakennusoikeutta 20 000–30 000 kerrosneliötä. Asuntorakentamissa kyseinen neliömäärä vastaa tyypillisesti asuntoja noin 500 henkilölle.

Kaavan laatimisen ehtona on, että alueen jätevedet johdetaan joko Veikkolaan tai Espoon puolelle HSY:n viemäriverkostoon.

Maankäyttösopimuksella korvataan kunnalle alueen yhdyskuntarakentamisesta tulevat kustannukset ja liöksi korvausta kaavoituksen kautta syntyvästä maanarvon noususta. Sopimus tehdään myöhemmin ja viimeistään siinä vaiheessa, kun asemakaava on valmis valtuuston päätettäväksi.

Kirkkonummen kuntakehitysjaosto käsittelee kaavoituksen käynnistämissopimusta 13.4.

> Hotelli haluaisi sijaita Espoossa eikä Kirkkonummella – esittää kuntarajan siirtämistä (Viisykkönen 22.6.2017)

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä