(7) kommenttia

Ensin suunnitelmat eivät kelvanneet, ne lähetettiin Viroon takaisin − tältä näyttää nyt Kirkkonummen uusin päiväkoti

Havainnekuva Veikkolan uudesta päiväkodista (kuva: Projekt Kuubis)

Veikkolan uuden päiväkodin piirustuksia on virolaisessa arkkitehtitoimistossa muokattu ja ulkoasukin on muuttunut aika paljon ensimmäisistä suunnitelmista.

Veikkolan päiväkoti rakennetaan vanhan paikalle koulun viereen. Samaan rakennusprojektiin kuuluu myös Veikkolan koulun laajennus, joka toteutetaan heti päiväkodin jälkeen.

Ensimmäiset piirustukset olivat näytillä tammikuun alussa, mutta palvelutuotannon jaosto laittoi ne evästyksin takaisin. (Katso alkuperäiset kuvat: Viisykkönen 11.1.)

Jaosto arasteli muun muassa värillisiä ikkunoita, jotka loivat julkisivuun varsin modernin ilmeen. Virolainen arkkitehtuuri on tunnettu rohkeista ratkaisuista.

Virolainen Projekt Kuubis -toimisto on suunnitellut päiväkotiin muutokset. Tekniseen laatuun ei uusissa suunnitelmissa ole kuitenkaan kajottu.

Päiväkodin kustannukset uhkaavat nousta huomattavasti. Lisälaskuksi on arvioitu noin miljoona euroa. Alun perin päiväkotiin varattiin 5,5 miljoonaa euroa.

Hintaa on uusissa suunnitelmissa pyritty painamaan alaspäin muun muassa huonekorkeutta madaltamalla.

Hinta-arvio on tarkoitus päivittää myöhemmin, kun koulun laajennuksen suunnitelmat valmistuvat.

Kirkkonummen palvelutuotannon jaosto käsittelee Veikkolan päiväkodin suunnitelmia 1.3.

Projekt Kuubis on suunnitellut muun muassa Vihtiin kaksi koulua ja Helsinkiin uutta Jätkäsaaren koulua.

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Mitä tiloja tulee yläkertaan? Mitä tarkoitusta varten yläkerrassa on pitkä parveke? Tuleeko pihalle varjoisia paikkoja, missä voi ulkoilla helteisinä päivinä?
Kyselijä
Isä veikkolasta: Ainakin Impivaarantielle(motarin puoleinen) on ollut jo VUOSIA varaus kävelytielle. Rahoitusta vaan ei sille vaaralliselle pätkälle löydy (olisko n. 800m). Siinä tien reunaa kävellään kummallakin puolella, Könninkujan rekat, roska-autot ym.ajaa siinä keskellä, kouluun, eskariiin, neuvolaan ja hammashoitolaan tulijat siinä seassa. Eli kaavoitus on olemassa.
Äiti Veikkolasta
Missä ovat uudistuvan alueen jalankulku- ja pyöräilyväylien suunnitelmat? Miten turvallisuus ja liikenteen toimivuus on huomioitu?

- Uuteen päiväkotiin mahtuu enemmän lapsia. Uusi rakennus houkuttelee hakemaan paikkaa Veikkolan päiväkodista. Liikenne alueella lisääntyy.
- Uusi koirapuisto rakennetaan Veikkolan koulun yhteydessä toimivan esikoulun vieressä olevaan metsikköön. Liikenne lisääntyy.
- Veikkolan 740 oppilaan koulussa on yläaste. Mopoautojen ja mönkkäreiden ensirekisteröinnit ovat lähteneet taas kasvuun. Monissa kouluissa mopoautoille on osoitettu täysin oma paikoitusalue.

Onko tulevia liikennemääriä arvioitu? Onko tietoa nykyisistä määristä? (ei taida olla). Onko suojateitä riittävästi ja sijaitsevatko ne oikeissa paikoissa? Onko jalankulkureitit turvallisia tälläkään hetkellä? jalkakäytäviä puuttuu! Näin maalaisjärjellä ajateltuna jalankulku- ja pyöräilyreitit, suojatiet, valaistus, yms. tulisi suunnitella hyvissä ajoin ennen rakennusten tai puistojen rakentamista. Missä ovat siis suunnitelmat?
isä Veikkolasta
Noh jos jalkapallon huoltokopista Masalassa on varaa maksaa miljoona niin eiköhän päiväkotiin ole varaa satsatakin lisää...
Anonyymi
Virosta on totuttu saamaan takavuosina aikalailla feikkejä tuotteita halpaan hintaan. Mutta nykyään on saatavissa ihan priimaakin, juomien lisäksi:)
Trixi
Alkuperäisten kuvien perusteella suunnitelmat olivat kaukana modernista. Uusi ulkonäkö on parempi, mutta edelleen kaukana modernista. 80-luku taitaa olla rohkeaa modernismia Virossa.
Veikkolalainen
Eiköhän tuo pitäisi kilpailuttaa uudestaan, valittiin edullinen vaihtoehto, mutta tunnettua on, että kustannukset nousee ja nousee, taitaa tuplaantua. Verorahojen haaskausta. Miksei Kirkkonummen päättäjille kelpaa ns tyyppipäiväkoti?
Veronmaksaja

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx