(17) kommenttia

Ensimmäinen määräys karanteeniin Kirkkonummen päiväkodeissa – lapsia on enää paikalla erittäin vähän

Kirkkonummen kunnan varhaiskasvatuksessa on todettu ensimmäinen koronavirustartunta, joka on johtanut karanteenimääräykseen.

Kysymys on Kantvikin päiväkodista, jossa työntekijällä on todettu tartunta.

Kirkkonummen kunnan suomenkielisen varhaiskasvatuksen johtaja Anu Vesiluoma kertoo, että altistuminen koskettaa pientä lapsiryhmää, eikä läheskään kaikkia päiväkodissa olevia lapsia.

Altistuminen on tapahtunut Vesiluoman mukaan päiväkodin ulkopuolella varahoitotilanteessa. Hänen mukaansa yksityisyydensuoja rajoittaa tarkempaa kertomista.

Kirkkonummen päiväkodeissa on erittäin vähän lapsia enää. Keskiviikkoaamun tilanne näytti, että vain 16 prosenttia olisi lapsista paikalla normaaliin tilanteeseen verrattuna.

Varhaiskasvatuksessa hoitopaikat on määrätty pidettäväksi koko maassa auki, mutta vahva suositus on, ettei lapsia tuoda päivähoitoon.

Kirkkonummella on jo suljettu muutamia pienimpiä toimipaikkoja lasten määrän vähennettyä.

Sepänkannaksen päiväkoti oli jo ilmoitettu suljettavaksi ja huoltajia kehotettu viemään lapset Kantvikin päiväkotiin, mutta tästä on luovuttu.

Vesiluoman mukaan koronavirusepidemia johtaa lopulta varhaiskasvatuksessa samanlaiseen menettelyyn kuin kesällä, jolloin lapsia on vähemmän eli toisia päiväkoteja suljetaan ja keskitetään toimintaa harvempiin yksiköihin.

Yksi syy on se, että kun henkilökuntaa sairastuu tai joutuu kotikaranteeniin, turvataan tällä menettelyllä riittävät toimintaedellytykset poikkeustilanteessa.

− Pidämme kuitenkin huolen siitä, että lapsiryhmät pysyvät pieninä, vaikka toimintaa joudutaan keskittämään.

 

(17) kommenttia
Kommentit (17)

Kommentit (17)

Miksi uusimaa menee kiinni? Siksi, ettei suosituksia toteltu/ymmärretty. Olisikohan kannattanut totella myös suositusta, että ryhmiä ei yhdistetä, saati siirrellä yksiköstä toiseen. Koronatilanteen vertaaminen loma-ajan käytäntöihin on pöyristyttävää! Toivottavasti mahdollisimman moni vihdoin ymmärtää, että ainoa tie tilanteesta ulos pääsemiseksi on sosiaalisten tilanteiden vähentäminen minimiin tai jopa lopettaminen kokonaan. Muutama kuukausi ei ole koko elämä.
riskiryhmäläinen
PL, ymmärrän kyllä ja odotinkin tämän kaltaista vastausta. Kyse oli lähinnä asenteesta, eli että ihan ensimmäisenä ei nyt mielestäni kannata huudella ja kehotella massoja erilaisiin veronmaksajien rahoilla pyörivän yhteiskunnan toimintaa kuormittaviin akteihin, etenkin, jos joku asia vain vähän tuntuu epäoikeudenmukaiselta, vaikka sinänsä on laillista, kuten tässä käsittääkseni on.
Jaska
Ei siirtelyä tänä aikana! Vaikka olisi yksi hoidettava!
Näin on koulun puolella
Jaska, ne päivähoitomaksut ei monelle ole ihan pikkuraha, puhutaan useista sadoista euroista kuukaudessa. Nyt kun lapset on pidettävä kotona myös ruokakulut nousee puhumattakaan siitä, että joillakin tulotaso samalla laskee (esim. pienyrittäjät). Se, että kunta päättää periä päivähoitomaksut vaikka lapsi ei päivääkään hoidossa olisi, on signaali ihan väärään suuntaan. Isoissa kaupungeissa (esim. Tampere, Espoo) tämä on sentään ymmärretty.
PL
Lääkäreillä ja hoitajilla on suojavarusteet, opettajilla ja päiväkodin työntekijöillä ei ole. Kyllä päiväkodinkin henkilökunta voi kuulua riskiryhmiin... Eikäs kontakteja nimenomaan pitänyt vähentää, jotta ketjut harvenisivat? Kyllä Kajon ruuat kuljettaa jokaiseen hoitppaikkaan. Siivous kunniaan eikä lomautuksille!
Anonyymi
Missä kunnan poliittiset päättäjät ja virkamiehet nyt lymyilevät, kun heidän pitäisi ottaa vastuuta tekemistään päätöksistä ja seurauksista? Kummallisesti ovat pitäneet täyttä radiohiljaisuutta tilanteessa, jossa todellista johtajuutta ja kykyä johtaa omalla esimerkillä olisi tarvittu. Tosin miksi olisivat nyt näyttäneet johtajuuttansa, kun sitä eivät ole aikaisemminkaan näyttäneet. Todennäköisesti ovat itse siirtyneet turvallisesti etätöihin.
Jorma K.
Miten kirkkonummen kunnalla on varaa alkaa leikkimään tällä tavoin lasten terveyden ja pahimmassa tapauksessa lasten hengen kanssa!!!??? Tässähän ei selkeästi ole noudatettu annettuja suosituksia ja määräykd. Kuka kunnassa on vastuussa tästä? Kyllä Kirkkonummea koskee täysin samat lait, säännöt ja suositukset kuin koko Suomenmaata tällä hetkellä!!!!!!!!!!!!! Tulen antamaan tämän iltapäivälehtiin.
Syyllisen nimi julkiseksi ja heti
Julkisuuteen vaan tietoa!! Hesari,mtv3 kaikille ja sitten aville niitä valituksia
Näin alkaa tapahtumaan
Tämä vastoin kaikkia ohjeita joita hallitus antanut.Kontakteja tulisi välttää eikä esim pihallakaan saa lapset yhdessä leikkiä.
Nyt toiminta keskitetään jolloin riski tartuntaan,altistuksen kasvaa.
Tilanne tulee räjähtämään käsiin.
Tilanne ei millään muotoa verrannollinen normaaliin kesäajan toiminnan supistamiseen.Nyt puhutaan vakavasta viruksesta ja mitä voimme tehdä suojelemaksemme läheisiämme.
Hävetkää!Ja kantakaa vastuu terveys ei talous edellä.
Hoitaja ja kahden lapsen vanhempi
Varahoitotilanne ollut muualla kun Kantvikin päiväkodissa...
Ymmällään
Lappeenranta, juu, ja ruuhkautetaan sekin viranomainen. Muistetaan vielä, että asiakkaalta saatu päivähoitomaksu ei kata päivähoidon kuluja. Ehkä ihan kaikissa tilanteissa ei kannata huudella totuttujen "oikeuksiensa" perään. Tulee vielä paljon erilaisia ihmisryhmiä, jotka tulevat kärsimään eri tavoin tilanteesta. Ny ei ole oikea aika pikkumaisuudelle.
Jaska
Siis työntekijällä on tartunta, mutta se on saatu varahoitotilanteessa?
Työntekijä varahoitotilanteessa? Kuka selittäisi tilanteen järkevästi.
Ei myöskään Gesterbyn lasten siirto ilmoittamatta ennakkoon kuulosta ihan laatuun käyvältä.
Tapahtuuko vielä jotain muutakin, jota ei ole vielä kerrottu?
Huoli on todellinen.
nyt pitäisi kertoa faktat
Ja samaan aikaan kirkkonummella on sanottu eräissä päiväkodeissa vanhemmille, että nuha ja pienet oireet eivät haittaa. Saa tuoda normaalisti hoitoon...
Myös yleiseen terveydenhoitoon melkein mahdotonta päästä vaikka olisi mahdollisesti elämää vaarantava tila.
Kirkkonummen toiminnasta kannattaa kannella aville nyt tehokkaasti
Valinta on jo alkanut
En ymmärrä vertausta kesähoitopaikkoihin! Nyt on kyse todella vakavasta virus-tartunnasta jossa kaikkien säädösten mukaan pitää välttää kanssakäymistä ja kokoontumista. Ja mitä tekee Kirkkonummen kunta!!! Yhdistää ryhmiä!!!
Chatta
Kun altistuminen tapahtui 13.3 ja altistuneet lapset ja hoitajat ovat olleet Kantvikin päiväkodissa sen jälkeen tähän päivään asti , niin vaikka myöhässä jo ollaan niin eiköhän suljeta tautipesä
Paju
Toivottavasti kaikki, jotka ottavat lapsensa pois päiväkodista suosituksen mukaan, mutta joutuvat maksamaan päiväkotimaksut hakevat tähän oikaisua hallinto-oikeudesta!
Lappeenranta
Miksi sitten Gesterbyn lapset siirrettiin Finnsbackan päiväkotiin? Puolen päivän varoitusajalla? Olisi edes yksi päivä annettu aikaa miettiä ja valmistella lasta! Eilen tuli tieto ja tänään piti lapsi viedä pois omasta hoitopaikastaan.
Mummeli

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä