(0) kommenttia

Ensi syksyn koulutietä tasoiteltiin − 200 eka -ja tokaluokkalaista vietti riehaa eskarilaisten kanssa

Näyttelijä-ohjaaja Eija Ahvo johti kevätriehaa varten perustettua kuoroa.

Veikkolan koulujen ja päiväkotien tämän lukuvuoden yhteistyö huipentui ensimmäistä kertaa kevätriehaan, johon osallistuivat kaikki esikoululaiset ja 1-2 -luokkalaiset.

Kirkkonummella on käytäntö, että esikoululaiset tapaavat neljä kertaa lukukauden mittaan alakoululaisia ja kaikilla eskariryhmillä on kummiluokka. Myös opettajat tapaavat talven mittaan toisiaan.

Veikkolassa päätettiin talven yhteistyö tällä kertaa joukolla ja yhteensä kolmisen sataa eskarilaista sekä eka -ja tokaluokkalaista kokoontui urheilupuistoon yhteiseen tapahtumaan.

Rieha aloitettiin toistamalla luokanopettaja Mari Maximilien johdolla "Huomenta" yhdeksällä eri kielellä. Hyvät huomenet oli opeteltu valmiiksi omissa ryhmissä ja luokissa.

Veikkolalainen UNICEFin Hyvän tahdon lähettiläs Eija Ahvo oli harjoituttanut kuoron, joka avasi tapahtuman kansainvälisin sävelin.

Koulujen ja päiväkotien yhteistyöllä pyritään tasoittamaan syksyllä kouluun tulevien ekaluokkaisten elämänmuutosta, kun varsinainen koulutyö alkaa.

Eskarilaiset pääsevät talven mittaan kurkkaamaan koulumaailmaan.

− Toisaalta alaluokkalaiset pääsevät näyttämään koululaisen mallia ja vastuu kasvaa. Hauska kokemus heillekin huomata, että nyt tässä on kasvettu ja vielä nuorempia tulee kouluun, Maximilie toteaa.

Koulunsa aloittaville on vielä toukokuussa normaalit tutustumiset uuteen kouluun ja opettajaan.

Aamupäivä vietettiin Veikkolan urheilupuistossa erilaisia liikunnallisia rasteja kiertäen.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx