(4) kommenttia

Ennuste Kirkkonummelle: Asuntojen hinnat nousevat 3,6 prosenttia – mennyt vuosi oli vielä kovempaa nousua

Kiinteistömaailma ennustaa, että asuntojen hintojen nousu jatkuu Kirkkonummella voimakkaana, muttei niin kovana kuin viimeisten 12 kuukauden aikana.

Kirkkonummella asuntokaupoissa on ollut Kiinteistömaailman uusimman barometrin mukaan hintojen nousua kuluneen vuoden aikana keskimäärin 5,1 prosenttia.

− Viimeiset 12 kuukautta ovat olleet Kirkkonummella todella voimakkaan hinnannousun aikaa. Hinnannousun odotetaan jatkuvan, mutta ei aivan yhtä kovalla kulmakertoimella, sanoo Kiinteistömaailma Kirkkonummen yrittäjä Hannu Salo.

Ennuste asuntojen hintojen kehityksestä on Kirkkonummella barometrin mukaan lähes Espoon luokkaa.

Espoon ennuste on 4 prosenttia vuodeksi eteenpäin. Takana on Espoossa Kirkkonummea selvästi kovempi hintakehitys, 12 kuukaudessa 6,9 prosenttia.

Espoossa odotukset hintojen rivakasta noususta keskittyvät etenkin metron jatkeen varrelle Finnooseen, Espoonlahteen, Saunalahteen sekä myös Kauklahteen.

Kirkkonummella barometri ennustaa suotuisinta hintakehitystä lähelle Espoota eli Sundsbergiin, Sarvviikiin ja Luomaan sekä myös maaseutualueille.

− Kirkkonummi lukeutuu koronan suuriin hyötyjiin asuntokaupassa. Moottoritie ja junarata helpottavat erityisesti lapsiperheiden siirtymistä kantakaupungin pienistä asunnoista oman pihan omaavaan perheasuntoon Kirkkonummelle, Salo kertoo.

Lähitulevaisuuden ennustamisessa on kuitenkin Kiinteistömaailman mukaan tavanomaisesta poikkeavia epävarmuuksia. Ne liittyvät pitkälti siihen, miten koronan jälkeinen aika kehittyy.

− Kirkkonummella vahvin kysyntä kohdistuu edelleen lähitulevaisuudessa tämän vuosituhannen isoihin perheasuntoihin.

Asuntokaupassa on Kiinteistömaailman mukaan nähtävissä uusi ilmiö, joka liittyy isommasta asunnosta pienempään vaihtavien asunnostajien kaupoissa.

Ensimmäistä kertaa lähes 15 vuoteen pienten kerrostaloasuntojen hinnankehitys jäi kesällä suhteellisesti jälkeen isompien perheasuntojen hinnankehityksestä.

− Viime aikojen asuntojen arvonkehitys on todella suotuisa niille, jotka ovat vaihtamassa Kirkkonummella isommasta pienempään, Salo sanoo.

Esimerkiksi viisihuoneisesta omakotitalosta rivitalokolmioon vaihtava saa nyt Salon mukaan keskimääräisten lukujen valossa peräti 80 000 euroa enemmän ”välirahaa” kuin hän olisi saanut vastaavassa kodinvaihtotilanteessa kaksi vuotta sitten.

Kirkkonumella on tällä hetkellä nettisivustojen mukaan myynnissä noin 180 asuntoa.

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Miksi Masalaan ei rakennettu
enemmän puukerrostaloja, joita siellä nyt on 2-3 kpl? Minun mielestäni näitä taloja olisi pitänyt rakentaa urheiluhallin viereen.
Perheasunnoista on pulaa. Näihin puukerrostaloihin olisi voinut suunnitella perheasuntoja.
Puukerrostalot
No eipä tämä Kirkkonummella realisoidu kun omakotiasujille ja kartanon herroille. Kirkkonummen keskusta rakenteellisesti epäonnistunut ja Masala kaavoitettu pääosin sosiaalisesti tuetuiksi vuokra-asunnoiksi. Onkohan näissä ollut samat poliitikot ja kaavoittajat asialla? Masalasta olisi ollut mahdollista tehdä väljästi asuttu / kaavoitettu viihtyisä puutarhakaupunki/osa, jossa olisi ollut hajautetusti monimuotoista asumista. Nyt keskusta tykitetty täyteen tiheästi kaavoitettuja vuokra-asuntoja, joista valtaosa ns. sosiaalisesti tuettua vuokra-asumista. Edes Kirkkonummen kunnan päättäjät ja kaavoittajat eivät voi olla niin reikäpäisiä etteivät ymmärtäisi mihin vastaavat päätökset ovat kautta historian johtaneet muualla maailmassa ja mihin se tulee täällä johtamaan. Päätös onkin tietoinen ja tuottamuksellinen - lämmittää hetken aikaa housuissa kunnes... Vähän ihmettelen myös Tinanpellon kaavoitusta ja omakotitonttien pienuutta siellä. Mitäs omakotiasumista se sellainen on kun avaat ulko-oven niin hyvä ettei naapurin kanssa ovet kolahda yhteen. No makunsa kullakin. Esim. Nurmijärvi aikanaan teki hieman erilaisia päätöksiä tonttikokojen osalta. Kaupunkiasumista ja asuntojen hintojen nousua määrittävät yhä useammin palvelujen ohella luonto-arvot, rauhallinen asuinympäristö, toimiva infra (mlk. hyvä ja toimiva pyörätieverkosto) ja lähellä olevat hyvät harrastusmahdollisuudet. Masalan osayleiskaava ehdotusta kun lukee niin Masalan osalta kaavoittajien tavoitteena/visiona on käytännössä vain tiiviisti rakennettu keskusta, Mikä hel...visio tämä on? Kertoo enemmän osaamattomuudesta ja täydellisestä välinpitämättömyydestä? Masalan osayleiskaava ehdotuksen linkin on omilla sivuillaan julkaissut paikallispoliitikoista ainakin Kim Liljequist. Kipakasta palautteesta huolimatta Kim Liljequistille suuret kiitokset. Toimii poliitikkona avoimesti, aina positiivisella otteella ja näkee paljon vaivaa asioiden eteen.
Kiitos ja näkemiin
Ilmeisesti luonnon läheisyyttä arvostetaan todella paljon, kun ollaan valmiit maksamaan maltaita vaikkei palvelut eivät pelaa kehuttavasti:(
Terveydenhuolto sakkaa, keskustaan ei satsata, häiriökäyttäytyminen lisääntynyt, kaupat naapurikunnassa ja niin edelleen..
Mikä vetää?
Silti yli 500,000€ asunnot jää myymättä näköjään.
Tämä koskee yksiöitä.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä