(2) kommenttia

Ennakkoäänestys surkean laimeaa – vaalipäivä vielä edessä

Seurakuntavaalien osanotto Kirkkonummen suomalaisessa seurakunnassa uhkaa pudota viime vaaleista. Kirkkonummella äänestettiin selvästi laiskemmin kuin esimerkiksi Espoossa.

Kirkkonummella annettiin ennakkoääniä runsaat 760, joten äänestysprosentti oli noin 4,7. Vertailun vuoksi Espoossa srk-vaalien ennakkoäänestysprosentti oli 7,9 ja Helsingissä 5,8.

Ennakkoäänestys saattaa ennakoida hyvin laimeaa äänestysaktiivisuutta. Viime vaaleissa Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan lopullinen äänestysprosentti nousi 11,5:een. Useissa seurakunnissa puolet äänistä annetaan ennakkoon ja puolet varsinaisena äänestyspäivänä.

Ruotsinkielisellä puolella on vaaliosanotto ollut huomattavasti vilkkaampaa. Kirkkonummen ruotsinkielisessä seurakunnassa äänesti ennakkoon 466 seurakuntalaista. Äänestysprosentti on jo tässä vaiheessa noin 10,3.

Varsinaisena vaalipäivänä eli sunnuntaina isänpäivänä voi äänestää Kirkkonummella kolmessa paikassa: Pääkirkossa klo 11 – 14, Veikkolan seurakuntakodilla klo 15 – 17 ja Masalan kirkossa klo 18 – 20.

Vaalikoneessa voi vertailla ehdokkaita

> (25.10.) "Srk-vaaleissa ei puoluepolitiikkaa, mutta arvoissa eroja"

> (26.10.) Vihreät: Myös seksuaalivähemmistöt hyväksyttävä kirkkoon

> (27.10.) Demari on nyt demari seurakuntavaalissakin

> 51-Arkisto (17.9.) Srk-vaalissa lähes sata ehdokasta

> 51-Arkisto (17.9.) Srk-vaali: Ehdokkaita tullut lisää – vihreät mukaan

51-Arkisto (18.9.) Vain harva valtuutettu on mukana srk-vaalissa  

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Ainakin Porkkalan lukiossa äänestyspaikka oli auki silloin kun olin tunnilla, joten ohi meni.
Ohi on!
Ihmettelen seurakuntavaalien äänestysaikoja- ja paikkoja. 2-4 h siellä sun täällä. Oli aivan sattumaa, että muisti päästä oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Miksi edes 9.11 äänestys ei ole koko äänestysajan? Hirmuista ihmetystä ei matala äänestysprosentti herätä. Toivottavasti ihmiset pääsevät äänestämään noina pieninä hetkinä isänpäivänä.

Minun muistini ei kanna edellisiin vaaleihin? Onko aina ollut näin? Jos on, olisiko voinut äänestysaika- ja paikka tapaa muuttaa?
Oudot äänestysajat

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä