(17) kommenttia

Ely: Kesällä päällystetään vain erittäin akuutit kohteet − Inkooseen 24 km uutta asvalttia

51:lle lasketaan uutta päällystettä Degerbyn ja Inkoon välille 12 kilometriä. (arkistokuva)

Kirkkonummen teille ei ole luvassa merkittäviä valtion maksamia päällystystöitä. Ely-keskuksen mukaan rahat eivät riitä edes välttämättömiin kohteisiin.

Ely:n Uudenmaan ja Hämeen alueella moottoriteiden ja kehäteiden kaistoja päällystetään alkavana kesänä noin 250 kilometriä. Siihen kuluu puolet määrärahoista.

Uudellamaalla on muilla teillä kaksi liikenteellisesti isoa päällystyskohdetta, jotka molemmat ovat Inkoossa.

Kantatie 51:llä saa uuden asvaltin Degerby-Inkoo -osuus ja Virkkala-Inkoo -tie. Molemmat osuudet ovat 12 kilometrin pituisia.

Länsiväylää päällystetään Espoonlahden ja Westendin kohdilla. Kivenlahti-Kirkkonummi -moottoritie ei ole Ely-keskuksen hoidossa. Sen kunnosta vastaa tieyhtiö.

Kehä III:lla uutta pintaa lasketaan Bembölessä Turunväylän molemmin puolin.

Kesän aikana korjataan Ely-keskuksen mukaan vain akuutit, kuten liikenneturvallisuutta vaarantavat puutteet.

Tienpitoa on jouduttu hoitamaan jatkuvasti niukkenevin budjettivaroin ja tällä hetkellä rahoitus ei riitä edes välttämättömään kunnossapitoon ja korjauksiin, Ely-keskus kertoo tiedotteessaan.

Kirkkonummella on kevään mittaan keskusteltu vilkkaasti erityisesti Porkkalantien kunnosta. Sen perusparantamiseen ei ole luvassa ainakaan tänä vuonna rahaa. Kuoppia korjataan hätäpaikkauksilla.

> "Tie kuin Venäjällä!" Porkkalantien käyttäjät tuskastuivat ja vaativat korjausta − Näin vastaa tienpitäjä (Viisykkönen 2.4.)

 

(17) kommenttia

Kommentit (17)

Sivut

On se hirveä määrä mikä kerätään autoilijoiltta mutta ei kerkiä tienparannukseen yhtään menee kai muuhun mustaan
Kuoppa tiet
1/8 autoilusta kerätyt verorahat palautuu sinne minne kuuluukin eli teiden parannuksiin ym. Ei ole korvamerkittyä rahaa.
Vaara vaanii kuopissa
Suosittelen hommaamaan krouvin maasturin, sellaisen jolla pääsee vähän huonommallakin tiellä.
Entinen lantikkakuski
Vastaus kysymykseen mihin rahat ovat menossa on, suuruudenhullulle Helsinki-Turku ratahankkeelle, nyt jo menee konsulttien taskuihin kun suunnittelua on edellisen hallituksen päätöksellä aloitettu.
Kapeakatseista suuruundenhulluutta harrastavat eivät ymmärrä että olemassaolevat tiet ja radat pitää myös pitää kunnossa.
realismi
Mihinköhän autoilusta valtiolle tulevat rahat menevät ????? Ei ainakaan tiekunnon
Ylläpitoon.
Älykeskus hoi!,

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx