(4) kommenttia

Elisa rakentaa 5G-verkkoa Kirkkonummelle idän suunnasta – Veikkolassa ja Masalassa toimii jo

Arkistokuva: Elisa

Elisa on laajentanut 5G-verkkoa Kirkkonummelle. Uudellamaalla verkkoa on rakennettu aiemmin useille paikkakunnille ja Suomessa on Elisalla nyt 58 5G-paikkakuntaa.

Uudenmaan alueella Elisan 5G-paikkakuntia on 14. Kirkkonummella verkkoa on muun muassa Veikkolan, Kolmirannan, Masalan ja Luoman alueille.

– Mobiilikäytön kasvaessa tarvitsemme verkon, jossa riittää kapasiteettia ja nopeutta asiakkaidemme tarpeisiin. Siksi siirtyminen 5G:hen on meillä ollut ajankohtaista monia muita maita aiemmin. 5G mahdollistaa suuret määrät kapasiteettia ja jopa 10 kertaa nopeammat yhteydet, jolloin se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi kodin yhteiseksi nettiyhteydeksi, Elisan liiketoimintajohtaja Juha Laukkanen kertoo.

> Elisa, Telia vai Dna? − HS selvitti, millä operaattorilla on paras verkko, näin Kirkkonummella (Viisykkönen 19.3.2019)

> Elisa on kehittänyt mobiiliyhteyksiä Kirkkonummella – 4G-verkkoa parannettu lähes 20:lla alueella (Viisykkönen 8.1.)

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

300M 5G liittymän luvattu nopeus on 10 - 300M. Itse kyllä mieluummin maksan 200/200M valokuituliitttmästä 50€/kk. Joka mitatusti toimii myös luvatulla nopeudella.
Sämpy
5g on uutta teknologiaa jossa on pystytty ottamaan huomioon paremmin suuri kysyntä ja taajuuskaista on laajempi. Harvemmin kyllä 4g verkon kanssakaan olisi tullut vastaan tilannetta jossa nopeus olisi erittäin huono.

Toki kiinteä piuha on kiinteä, mutta kannattaa miettiä omia tarpeita että kannattaako siihen panna paljon rahaa kiinni. Siinä on sekin että sitten tulee se kk-maksu itse internet -yhteydestä ja se on pakko ostaa siltä samalta firmalta joka kuitua tarjoaa. Toki taloyhtiöille kuitu on oikein pätevä koska maksajia on useampi.
sdkfz
Sdkfz. Kun tarpeeksi monta hankki 5g niin tapahtuu niin kuin 4g kanssa. Nopeus tippuu käyttökelvottomaksi.
Anonyymi
Elisalta saa 300M 5G-liittymän 31,90e/kk hintaan. Samaan aikaan kovalla pöhinällä myös Kirkkonummella roilotetaan kuitua asfalttiin ja kaupataan liittymää jossa aloituskulut ovat yli tuhat euroa ja kuukausikulutkin 40-50e. Toki kuitu on aavistuksen luotettavampi, mutta kovin monelle ei tarve ole niin kriittinen että kuitua voisi suositella.

Mutta ei toimi Elisan 5G vielä Kirkonkylällä. Sitä odotelessa.
sdkfz

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx