(15) kommenttia

Eläkeläisparin lähes 9 000 euron vesilasku jäi voimaan ­– oikeus ei puuttunut vesilaitoksen päätökseen

Mittavasta vesivuodosta aiheutunut lasku tyhjillään olevassa omakotitalossa Veikkolassa on jäämässä lopullisesti iäkkään eläkeläispariskunnan kontolle.

Asiaa on puitu hallinto-oikeudessa, joka on päättänyt, ettei se tutki vaatimuksia vesilaskun poistamisesta tai kohtuullistamisesta.

Tapaus oli oikeudessa, kun laskun saaja oli valittanut Kirkkonummen Veden päätöksestä.

Kirkkonummen kunnan vesilaitoksessa käsiteltiin viime vuonna useampaan otteeseen vesilaskua, joka kohdistui Veikkolassa sijaitsevaan asumattomaan kiinteistöön.

Vettä oli valunut vesimittarin läpi viitisen miljoonaa litraa ennen kuin asia huomattiin ja vesilaitos sulki kiinteistön vesijohdon.

Lasku oli mittava. Ensin sitä kohtuullistettiin 12 700 euroon ja vesilaitoksen johtokunta pienensi summaa vielä 8 800 euroon.

> Jättisuuri vesilasku on nyt oikeuden puntaroitavana − lasku on lähes sama kuin koko vuoden eläke (Viisykkönen 24.5.2019)

Valituksessa yritettiin vedota siihen, että kiinteistön vesimittarissa olisi ollut vikaa.

Myös vesilaskun saaneiden yli 90-vuotiaiden eläkeläisten korkeaan ikään vedottiin ja huomautettiin, että vesilasku on yhtä suuri kuin heidän nettoeläkkeensä vuodessa.

Hallinto-oikeus on antanut päätöksensä valituksesta toissa viikolla. Oikeus hylkäsi myös vaatimukset oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta.

Asiaan on mahdollista hakea muutosta vielä korkeimmasta hallinto-oikeudesta.

(15) kommenttia

Kommentit (15)

Sivut

Vastuukysymys on asiassa selvä ja lasku on maksettava. Jos joku haluaa kerätä vanhuksille tuon summan ja auttaa, niin hyvä, mutta villaisella tuota ei voi painaa ja antaa ennakkotapausta mihin muut tulevaisuudessa vesiasioidensa kanssa hölmöilijät voivat vedota.
Kraana kiinni
kenen välinpitämättömyyttä tuo on ihan totta voisihan esim. kunnan putkistoissa olla iso vesivuoto sepä vasta kalliiksi tulisikin
älykäs
Ei näin aika jännä kirjoitus et varmaan halua tietää mitä kaikkea me maksamme vielä turhempaa veromarkoillamme ja kunnan varoista
kukkuluuruu
Kohtuus kaikessa - voithan itse maksaa laskun, jos tilanne ottaa sinua päähän! EI kunnan kuulu sitä hoitaa, eikä veronmaksajien...
Ei näin...
Tämä on nyt maksettava näiden puolesta vaikka Keskustan puoluetuesta tai koirapuistobudjetista. Ikinä en ole nähnyt mitään näin törkeää!!
Lopettakaakiusaaminen

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx