(0) kommenttia

Eerikinkartanon joulumarkkinoita vietettiin ilman sähköjä

Eerikinkartanon joulumarkkinat onnistuivat ilman sähköäkin. Partiolaisten makkarat ja letut paistuivat kaasulla.

Toista kertaa järjestetyt Eerikinkartanon joulumarkkinat Veikkolassa koki pieniä vastoinkäymisiä. Sähköt oli poikki ja pehmeästä pihasta jouduttiin vetämään autoja ylös.

Ongelmista huolimatta markkinat vietiin kunnialla läpi. Ihmisiä oli paljon ja tunnelma hyvä. Myyntipaikat oli varattu loppuun jo hyvissä ajoin.

Haapajärvellä ja Veikkolan eteläosissa meni sähköt poikki jo lauantaiaamuna kello kuuden aikoihin muuntajavian takia. Vielä iltapäivän alussa sähköttä oli laajoja alueita kuten Eerikinkartanon ympäristö.

Eerikinkartanon joulumarkkinat pistettiin ensimmäisen kerran pystyyn vuosi sitten nopealla aikataululla. Tapahtuma oli ja on edelleen osa kunnan omistaman Eerikinkartanon kehittämisohjelmaa.

- Jo viime vuonna tapahtuma löysi yleisön, ja tänä vuonna ihmisiä oli vielä huomattavasti enemmän, Veikkolan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Raija Kari iloitsee.

Joulumarkkinat on Karin mielestä vakiinnuttanut paikkansa Veikkolan joulunajan tapahtumana.

Pysäköinti suuri ongelma

Suurin ongelma lauantaina taisi kuitenkin olla pysäköinti. Kartanolla ei ole kunnollista pysäköintipaikkaa. 

Viime vuonna maa oli roudassa, ja autoja saattoi huoletta pysäköidä pellonreunoille. Tällä kertaa nurmikot ovat täysin pehmeänä, ja autonpyörät upposivat heti kun tieltä poikkesi.

Tilanteeseen oli Karin mukaan yritetty varautua ennalta. Veikkolan keskustasta ajoi tilataksi, johon pääsi yhdellä eurolla kyytiin. Ihmiset eivät vain malta jättää autoaan parin kilometrin päähän.

Tänä vuonna tapahtumaa oli laajennettu Eerikinkartanon vanhaan sikalaan, joka oli vuokrattu myyntipöydiksi aivan tupaten täyteen. 

Myynti tapahtui kynttilän valossa, mikä ei nyt joulun alla kovin paljon haitannut.

Tapahtuman järjestivät Veikkolan kyläyhdistys ja Veikkolan keskustassa toimiva Kahvila Pikkirilli.


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä