(3) kommenttia

Cruising-ajo peruttiin – Poliisi: Isolla tapahtumalla pitää olla järjestäjä

KNC on kerännyt Prisman parkkipaikallle satoja autoja kuten viime elokussa. Kuva: Jesse Kainulainen

Muutaman vuoden Kirkkonummella ”järjestetty” Night Cruising –kokoontuminen 15.8. on peruttu. Poliisi vaatii, että satojen autojen tapahtumaan pitää löytyä joku järjestäjä.

Kahtena kesänä Kirkkonummi Night Cruising (KNC) on pidetty Prisman parkkipaikalla. Viimeksi kesäkuussa tapahtumaan kokoontui ainakin lähes tuhat autoa, jotka lähtivät Kirkkonummelta letkassa kohti Vihtiä.

KNC on ollut niin sanottu Facebook-tapahtuma. Kokoontumisen ajankohta ja paikka on ilmoitettu KNC:n Facebook-sivuilla. Mitään järjestäjää ei tapahtumalla ole.

Facebookiin ilmestyi lauantaina tieto, että 15.8 kokoontuminen on peruttu.

Komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, että poliisi ei ole kieltänyt tapahtumaa, mutta ottanut asiaan kuitenkin kantaa.

− Meille tuli nimetön sähköpostiviesti, jossa kuvailtiin tapahtumaa ja kysyttiin pitääkö sillä olla lupa. Vastasimme, että ainakin ilmoitus poliisille siitä on tehtävä ja joku nimetty järjestäjä täytyy löytyä, Kantola kertoo.

Kantolan tietoon ei ole tullut Kirkkonummen Cruising-tapahtumasta valituksia, mutta joissakin muissa vastaavissa kokoontumisissa esimerkiksi Itä-Uudellamaalla on esiintynyt ongelmia.

− Yksi asia on turvallisuus. Tällaisissa tapahtumissa on ollut jopa yli 1 000 ajoneuvoa. Silloin pitää olla selkeät järjestelyt esimerkiksi sen varalta, että hälytysajoneuvot pääsevät vapaasti liikkumaan, Kantola sanoo.

Tämän kokoluokan tapahtumista on aina Kantolan mukaan tehtävä ilmoitus. Sen jälkeen poliisi arvio, tarvitaanko lupa ja minkälaisia järjestelyjä vaaditaan.

Ilmoituksen tekijä pitää olla poliisin tiedossa. Viime kädessä ilmoittaja on Kantolan mukaan vastuussa esimerkiksi jälkien siivoamisesta.

Kirkkonummi Night Cruisingin ”järjestäjätaholta”  kerrottiin Viisykköselle, että poliisilta oli tällä kertaa kysytty neuvoa lupa-asioissa, mutta aika loppui kesken niiden järjestämisessä.

KNC-ideaa ei ole kuulemma haudattu, vaan ensi kesänä mietitään tapahtumille jatkoa.

Facebookissa on ollut jo kehotuksia kokoontua Prisman parkkipaikalle kaikesta huolimatta 15.8. illalla.

> 51-Arkisto (23.6.) Cruisailijoita la-illassa – riittävätkö Prisman 850 parkkipaikkaa?

 

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Ei se huvilupa ilmoituksen teko ja vapaaehtoisten löytäminen niin vaikea juttu ole, itse tarjouduin esim. järjestyksenvalvojaksi mutta ei niistä vetäjistä kuulunut mitään vaikka annoinkin käyntikorttini jo pari vuotta sitten. Alkoi tuntua siitä että se on vain muksujen juttu ja ehkä ei haluttukaan mitään virallista tilaisuutta, toki kukaan viranomainen ei voi kieltää sitä että autoilijat saapuvat johonkin yleiseen parkkipaikkaan ja parkkeeraavat autonsa siihen vähäksi aikaa, taas turhaa kortteliajoa iltamyöhään on sitten toinen juttu mutta jos siirrytään vain paikasta A paikkaan B ja sitten vähän ajan päästä takaisin A lle kukaan ei voi kieltää sitä.
Mika
Eikös KNC ole Kouvola Night Cruising? Viis vuotta Prismalla järjestetty ihan luvan kanssa.
Mie
Eipä taida löytyä vastuunkantajaa. Menee jäniseläin äkkiä pöksyyn, kun pitäisi jonkun vastata tekemisistä, eikä voi vaan pitää hauskaa. Muutenkin hyvä, ettei urpot kokoonnu tukkimaan keskustaa ja pärräämään yötä myöten.
Joppe Joutomies

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä