(14) kommenttia

Bussiliikenteen solmukohdassa on nyt pyörille oma parkkipaikka ja liityntäpysäköinti

Pyöräparkissa saa kulkupelin katoksen alle ja helposti lukittua.

Kirkkonummen keskustassa on otettu käyttöön polkupyöriä varten rakennettu pysäköintipaikka, joka on tarkoitettu ensisijaisesti polkupyörien liityntäpysäköintiin.

Kunta rakennutti 40 katettua pyöräpysäköintipaikkaa linja-autoliikenteen solmupisteeseen.

Pyöräparkki sijaitsee Kirkkonummentien ja Vanha Rantatien risteyksessä, Kirkkolaakson puolella. (katso kartta alla)

Hermaisenpuiston pyöräpysäköinti sijaitsee keskeisellä paikalla hyvien bussiyhteyksien varrella.

Kaikki Kirkkonummelta Matinkylän metroasemalle liikennöivät linjat ajavat sen ohitse sekä muitakin linjoja kunnan pohjoisosiin ja Kauklahteen.

Vanhaa Rantatietä pitkin kulkee Matinkylään ruuhka-aikoina 8 vuoroa tunnissa, päivällä ja iltaisin 3 vuoroa ja muina aikoina 1-2 vuoroa.

Pyöräparkki maksoi noin 60 000 euroa, johon valtiolta saatiin 20 000 euron avustus.

Hermaisenpuiston pyöräpysäköintiin on kattavat pyörätieyhteydet eri suunnista. Suurin osa kuntakeskuksen alueesta sijoittuu kahden kilometrin säteelle pyöräpysäköinnistä.

− Pyöräilyn kytkeminen osaksi arjen liikkumista on ilmastoteko, mutta myös valinta terveellisemmän elämäntavan ja oman kunnon puolesta, sanoo kunnan liikennesuunnittelija Marko Suni.


(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Tiettävästi lähijunia saapuu ja lähtee myös raiteelta 1,jolloin matka pyöräparkkiin lyhenee olennaisesti.Niille jotka aina nillittää kustannuksista siellä ja täällä,ette varmaan ole huomanneet jo vuosia jatkunutta "tuhlausta" joka tapahtuu ympärivuoden keskuskentällä.Valot palavat ja kenttää lämmitetään vaikkei siellä ole ketään,verrattavissa paljon kritiikkiä saaneisiin koirapuistoihin.Latukonekkin seisoo tyhjän panttina tallissaan,aivan turha hankinta siis sekin.
voi voi
No riittääkö se kilometri edes kun juna ajaa todella mekein Jeppakseen asti ja sitten kävelet takaisin tunneliin ja rappusia ylös ja taas kävelet sinne Wiikintielle.
Ei hyvä ei.
Kyllä täytyy olla melkoinen puusilmä jos on 1km matkaa pyörätelineeltä asemalle
Putkinäkö
Kun se juna vielä pysähtyisi aseman kohdalle
eikä Jeppakseen.
Vähän yli 50 m
Hyvä hanke.. Juuri kukaan ei tule bussipysäkille pyörällä. Aseman telineet olisi voitu uusia ja kattaa tuollakin jättisummalla. Sinne sentään ajetaan kesät ja talvet!
Nyt on vielä kameroita ainakin osittain asemalla, joten pyörät ehkä pysyvät ehjinä, toisin kuin tulla kauemmissa telineissä.
Tosi on..
Tiedoksi näille sokeille:Wiikintien parkista junalle ei ole matkaa kuin kadunylitys n.50m,parkit myös munkinmäen puolella,cittariin menevän väylän varrella ja vielä aivan aseman edessä eli luulis löytyvän munamankelille paikka.Kaikkea ei voi sijoittaa siihen laiturille,siinä kun pitäisi vielä pystyä liikkumaankin.Hinta on aina suhteellista,kukaanhan ei estä osallistumasta kilpailuun ja tekemään halvemmalla.
hyvä hanke
Samaa mieltä Pisaman kanssa. Aseman pyöräparkki on aivan väärässä kohtaa. Se on tietysti keskellä sitten kun joskus (10-15vuoden päästä) saadaan uusi tunneli länsipäähän. Olisi kannattanut rakentaa kaksi erillistä. Kesällä aseman seutu tulee olemaan täynnä hujan hajan olevia pyöriä.
Maksumies
Taas on kannettu säkillä valoa sisään, niinkuin Kirkkonummella aina.
Tuleeko tähänkin välkkyvät valot ja annetaanko nimi?
Suunnittelunkukkanen on tuo iso pyöräparkki liikenneympyrän takana, lähes km länteen juna-asemalta. Kukaan junalle menijä ei sinne asti pyöräänsä vie, vaan jättää aseman pihaan. Tuon parkin rakentaminen on rahan tuhlausta eikä suunnittelija ole tehtäviensä tasalla.
Pisama
Onhan junaasemalla pyöräparkki, sehän on tuolla Wiikintien risteyksessä. Jos kerran fillarilla ajaa niin pieni kävelylenkki tekee hyvää.
Vain kilometri junalle.
Kunhan pyöräilykausi keväällä pääsee vauhtiin, tulee pyöräparkki varmasti käyttöön. Saataisiinpa juna-asemallekin pian samanlainen!
Liityntäpyöräilijä
Mahtaako olla yhtä kova käyttöaste kun asemalla siellä oli kerran ilman etupyörää yksi siinä kaikki
Halvat on parkit
Aivan turhaa rahantuhlausta! Tälläkin rahalla olisi voinut kunnostaa juna-aseman pyörien säilytyspaikat eikä olisi mennyt noin paljon ikinä. Tänne ihmiset ajavat, eivät tuonne bussipysäkille.
Tyhjä parkki-rahanhukkaa!
Järkyttävän hintainen investointi 1500€/pyöräpaikka, kivituhkakentällä. Mistä liityntäpyöräilijöiden on ajateltu tulevan? Aika vaatimattomassa käytössä tämä investointi.
Eurot jonoon

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx