(4) kommenttia

Budjettivääntö jatkuu viime metreille – kunnanhallitus koolla tällä viikolla peräti kolme kertaa

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemen mukaan sote-uudistus on tuonut ensi vuoden budjettikeskusteluihin paljon ylimääräistä pohdittavaa. (arkistokuva)

Kirkkonummen kunnan ensi vuoden talousarviosta on kokoonnuttu neuvottelemaa harvinaisen monta kertaa. Tiistaina kunnanhallitus oli koolla lähes puoleen yöhän.

Talousarvion käsittely jatkuu huomenna torstaina.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi (kok.) sanoo, että perjantaiaamuun mennessä esitys on saatava valmiiksi, jotta viranhaltijat saavat kirjaukset varmasti tehtyä hyvissä ajoin ennen valtuuston kokousta 13.12.

Tänä vuonna talousarvioneuvotteluja on monimutkaistanut Haapaniemen mukaan tuleva sote-uudistus, joka siirtää kaikki kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut uudelle hyvinvointialueelle vuoden kuluttua.

− Varmasti budjetista olisi päästy jo sopuun ilman sote-uudistusta.

Sote aiheuttaa niin paljon avoimia kysymyksiä kunnan toimintaan ja talouteen, että on Haapaniemen mukaan ymmärrettävää, että valtuustoryhmät haluavat selvittää asioita ennen päätöksentekoa.

− Meidän on turvattava kirkkonummelaisten sote-palvelut myös siirtymän jälkeen. Toisaalta kunnan verotulojen leikkaus aiheuttaa suuria kysymyksiä, miten sivistyspuolen palvelut hoidetaan. Sotella on vaikutusta pitkälle tulevaisuuteen.

Kirkkonummen talousarvion menopuolta rasittavat samalla valtavat investoinnit.

Tavoitteena pitää Haapaniemen mielestä olla kaikessa, että Kirkkonummen talous on tasapainossa viiden vuoden kuluttua ja kunta lukeutuu taloudenpidossa siihen luokkaan, johon se kuuluu, eikä uhkana ole kriisikunnaksi ajautuminen.

Kirkkonummen kunnanhallitus on koolla täällä viikolla kolme kertaa, maanantaina, eilen ja huomenna.

Asialistalla oli tiistaina muun muassa kunnallisen pysäköinnin järjestäminen, mutta se jätettiin suosiolla pöydälle.

> Veroprosentti lyötiin lukkoon kahdeksi vuodeksi – valtuusto ei ollut täysin yksituumainen, kaksi äänestystä tarvittiin (Viisykkönen 15.11.)

> Budjetti 2022: Kirkkonummi investoi rajusti ja velkataakka paisuu – varsinaisia säästölistoja ei ole esitetty (Viisykkönen 5.11.)

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Kyllä kirkkonummelaisilla on aina rahaa ollut, ei ole koskaan liian tiukkaa ollut. Uutta kunnallista rakentamista pukkaa eikä menoleikkauksia tarvitse pohtia. Urheilutoimintaan halleja, kuntoportaita ja tukiaisia seuroille. Kyllä kelpaa!
Rahaa on aina ollut
Toivottavasti kuri on tiukka ja pidetään meidän veronmaksajien puolta. Eli kaikki turha pois!
Ollaanko jo löysässä...
Tuli tässä uutista lukiessa mieleen vanha sanonta "Lähti kuin nettomaksaja Kirkkonummelta" :D

Moido
Mikä järki? Paljonko ylimääräiset kokoukset maksavat kokouspalkkioina meille? Miksi esim valtuustoseminaarissa Vantaalla ei tehty valmistelutyötä ja keskusteltu linjoista? Sote-uudistuskin on ollut aika pitkään tiedossa eikä tullut yllätyksenä.
Tuuli huulia heiluttaa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä