(1) kommentti

Budjettiin vain pieniä muutoksia

Kirkkonummen kirjaston laajennukselle on vaikea löytää määrärahoja.

Kirkkonummen kirjaston laajennus ja saneeraus on sittenkin nousemassa taas kunnan lähivuosien hankkeisiin. Kunnanhallitus päätti ehdottaa tiistai-iltana, että kirjasto on mukana kunnan investointiohjelmassa. Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio oli vetänyt kirjaston kokonaan pois omasta talousarvioehdotuksestaan.

Lue tästä kaikki budjettijutut

Kunnanhallitus äänesti kirjastoasiassa, ja äänestys oli kovin epätavallinen. Viisi kunnanhallituksen jäsentä äänesti tyhjää. Neljä jäsentä äänesti kirjaston puolesta, ja neljä vastusti kirjaston mukanaoloa talousarvion lähivuosien investoinneissa.

Äänten mennessä tasan 4-4 kunnanhallituksen puheenjohtajan Raija Vahasalon (kok.) ääni ratkaisi. Hän kannatti kirjaston laajennuksen nostamista jälleen kunnan hankkeeksi.

Kirjastoasia ja niin kuin koko talousarvio menee valtuuston käsittelyyn (19.12.). Kunnanhallitus lähetti talousarvion valtuustoon ilman suuria muutoksia. Myös suurin ja kiistanalaisin ensi vuoden investointi Sjökullan koulukeskus hyväksyttiin talousarviossa sellaisenaan.

Uhkana menettää valtion rahat

Kirjaston laajennuksesta ja saneerauksesta tehtiin vuosi sitten tarveselvitys. Valtio on luvannut hankkeeseen vajaat kaksi miljoonaa euroa. Opetusministeriön hankelistalla Kirkkonummen kirjasto on vuodelle 2015.

Kirkkonummi menettää lupauksen valtionrahoituksesta, jos kirjasto ei ole kunnan omissa hankkeissa mukana.

(9.12) Kirjaston laajennus auki - rahat puuttuvat

 

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Kirjaston lisäys budjettiin ilmeisestikin pieni vain sanana, ei euroina.
Lentis

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä