(0) kommenttia

Brittivalmentajat saapuvat jälleen Masalaan jalkapallon huippuseura Liverpoolista opettamaan junnuja

Aarne Sulg (edessä), Kristiina Palomäki ja Andreas Backman Masalan Kisasta sekä Nicklas Hudd Liverpool-akatemiasta (takana, oik.) odottavat Masalan kentille lähes 100 junnupelaajaa ottamaan oppia brittijalkapallosta.

Kirkkonummella järjestetään kesällä toistamiseen jalkapallokoulu, jonne vetäjät saapuvat jalkapallon mahtiseurasta Liverpoolin akatemiasta Britanniasta.

Masalan jalkapallokoulu heinäkuussa on toistaiseksi ainut Suomessa pidettävä tapahtuma, joka on sovittu järjestettäväksi Liverpoolin jalkapalloakatemian kanssa.

Kouluttajaksi tulee valmentajia suoraan Liverpoolista, ja paikalliset järjestelyt hoitavat yhdessä kirkkonummelaisseurat Masalan Kisa ja AC Kirkkonummi.

Vastaavia koulutuksia järjestetään ympäri maailmaan. Ensimmäistä kertaa Liverpool-jalkapallokoulu oli Suomessa vuonna 2014.

Koulu on kaikille 6-14 -vuotiaille avoin maksullinen koulutustapahtuma 24.-26.7. Masalassa Framnäsin kentällä.

Viime kesänä Masalan Liverpool-koulussa oli noin 70 junnupelaajaa. Tähän mennessä ilmoittautumisia on jo 45, joten järjestäjät odottavat osallistujamäärän nousevan lähemmäs sataan.

Liverpool-jalkapallokoulussa ei etsitä huippuja, vaan jokainen pelaaja palkitaan. Kaikki osallistujat saavat lopuksi henkilökohtaisen palautteen ja tarkan raportin omista taidoista ja osaamisen kehittämisalueista.

Koulutus tapahtuu englanniksi, mutta paikalliset vapaaehtoiset ja valmentajat auttavat tulkkaamisessa.

Masala todettiin viime vuonna erittäin hyväksi tapahtuman pitopaikaksi. Kenttätilaa on riittävästi ja samassa paikassa.

Lisäksi aivan vieressä sijaitsee koulu, jossa ovat ruokailut, huoltotilat ja opetusvideoiden katselut.

Ensi kesäksi toivotaan Masalassa hartaasti, että uusi huoltorakennus valmistuu aikataulun mukaan kentän laidalle, mikä parantaa olosuhteita vielä huomattavasti.

Liverpool-jalkapallokoulun Suomen koordinaattorin Nicklas Huddin mukaan parasta Liverpool-koulutuksessa on se, että Suomeen tuodaan näin myös huippujalkapallokulttuuria Britanniasta.

− Kaikki tehdään ilon ja positiivisuuden kautta.

> Lisätietoja Liverpoolin jalkapallokoulusta

(0) kommenttia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx