(4) kommenttia

Berglund sai rysäluvat Pikkalanlahdelle

Rajuja kalakiistoja aiheuttanut isorysäkalastus saa jatkua Pikkalanlahdella ainakin tämän vuoden, jonka jälkeen viranomaiset pohtivat taas kalastuksen jatkoa.

Kalastaja Klaus Berglund oli anonut ELY-keskukselta jatkoa isorysien pitämiselle Pikkalanlahdella. Berglund olisi halunnut pitää viittä ryssää kolme vuotta, mutta ELY-keskus on antanut luvan kolmen rysän pitämiselle täksi vuodeksi.

Luvat myönnettiin vain täksi vuodeksi, koska ELY-keskus haluaa varmistaa  lupamääräysten toteutumisen. Erityisesti Pikkalanlahdella on ollut kiistoja kuhasta. Virkistyskalastajat väittävät, että vesialueen kuhakannat ovat romahtaneet ja syyksi on väitetty rysäkalastusta.

Alkavana kesänä ELY-keskus pyrkii valvomaan rysäkalastusta aiempaa paremmin. Tarkkailussa ovat erityisesti saalismäärät ja kalastuksen lupaehdot.

Arkisto (8.4.) Siuntio nihkeä Pikkalanlahden rysäkalastukselle

Arkisto (7.3.) Siuntion kala-ilta: Veikö Berglund kaikki kuhat

ELY-keskuksen tiedote   

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Miten tämä on mahdollista? Hoitokalastuksen varjolla nostetaan arvokkaampi kala myös veneeseen. Sääliksi käy siuntionjoen sukupuuton rajoilla kärvistelevää taimenkantaa.

Uskomatonta että suomi on edelleen vuonna 2014 kalastuksen kehitysmaa.

Melkoinen hyväveliverkosto.
Ihmettelen ihmettelen
Miten tämä voi olla mahdollista? Samoissa tiedotteissa RKTL sanoo ettei rysäkalastus ole vaikuttanut alueen kuhakantoihin mutta asiaa ei ole myöskään ole tutkittu. Kalastaja itse sanoo että kuhan käyttäytyminen on muuttunut. ELY-keskus antaa luvat, liekö Maa- ja metsätalousministeriön painostuksella. Marttinen ELYstä miksi?
Teemu Tamminen
Kyllä nyt tarvittaisiin täysi rauhoitus koko alueelle. Kuhakanta on tuhottu 10 vuodeksi eteenpäin ja olisi nyt vain lopetettava tuo ylikalastus, että kalakannat pääsisivät elpymään. Roskakalan kalastuksella ei ole mitään merkitystä fosforin ja typen poistamiselle merivedestä. Vain noin 0,4 % kalan massasta on fosforin poistoa, siis aivan järjetöntä tuhoon tuomittua hommaa. Merimetsot ovat olleet alueella vuodesta 1996 ja eivät varmasti ole syy kuhakantojen täystuhoon. Kuhat hävisivät, kun rysäkalastus alkoi. Hylkeet ovat olleet alueella satoja vuosia ja eivät varmasti ole 5 vuotta sitten syöneet kaikkia kuhia suuhunsa. On aivan moraalitonta ja eettisesti arveluttavaa syyttää hylkeitä ja merimetsoja siitä, mitä rysäkalastus on saanut aikaan. Kymmeninen lapsiperheiden virkistyskalastusharrastus on myös tuhottu vuosikymmenniksi. Kyllä yhteiskunnan pitäisi miettiä sitä mihin me oikeasti tarvitaan RKTL:n ja ELY-keskusten toimintaa.
kari vierinen
Nyt on hyvä jatkaa sitä pikkalanlahden tyhjentämistä. Grrr.
Paritroolaus olisi vielä tehokkaampaa lahden tyhjentämistä ja näin saisi kerralla tehokkaasti tyhjennettyä ja kaikilla rauha :-(
joskus ammatikseen kalastanut!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä